Grimstad Adressetidende

Koronatest kom på avveie

Sindre Rosåsen begynte å bli litt småsyk forrige mandag, og tok derfor en koronatest. Etter å ha ventet flere dager på svar, måtte han ta en ny test. Det viste seg at den første testen hadde forsvunnet på veien.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

Sindre Rosåsen måtte teste seg to ganger etter at den første testen han tok forsvant.

– Koronatest­en klarte de å miste, så den ble aldri analysert, forteller Sindre Rosåsen tirsdag kveld.

Det er gått over en uke siden han begynte å føle seg litt småsyk. Han sitter i rullestol, og hjemmesyke­pleien kom derfor hjem til han og tok en test av han på onsdagen.

- Fredag var det fortsatt ikke kommet noen svar. Jeg fikk vite at testen var sendt til Kristiansa­nd, og så til Oslo, sier han.

Han fikk så høre at i Oslo hadde de mottatt en mottatt pakke fra Grimstad, men at den ikke var blitt åpnet fordi det var så travelt.

– Søndag hadde jeg fortsatt ikke fått svar, og da jeg ringte til Rikshospit­alet selv, fikk jeg til svar at jeg måtte vaere tålmodig. Og at jeg måtte ringe igjen tirsdag hvis jeg fortsatt ikke hadde fått svar, sier Rosåsen.

Symptomene var etterhvert forsvunnet, men for Rosåsen var det ekstra viktig med testen, for søndag skulle han reise til Catosenter­et for opptrening.

– Senteret krever det hvis man har noen symptomer, sier han.

Søndag tok han en ny test. – Da gikk det fort. Mandag halv tolv fikk vi svar, at den var negativ, sier han, og skryter av kommuneove­rlege Vegard Vige.

– Han tok det på alvor, han fant ut at den var vekk, og ringte legevakta i Arendal, og sa i fra at det kom en lam person som skulle ta en test, sier Rosåsen.

Rotet med testen kostet ham to dager mindre trening på Catosenter­et. Først tirsdag kveld var han på plass i Son.

– Det er veldig viktig trening, for at jeg skulle kunne bli så selvstendi­g som mulig, sier Rosåsen.

Undersøkte saken

Kommuneove­rlegen undersøkte saken, og fant ut at prøvene hadde kommet fram til laboratori­et på Ullevål sykehus. Men i esken med Rosåsens prøve lå det kun rekvisisjo­nen, og ingen prøve.

– Det skal ikke skje, men det som er forklaring­en her, er nok at de aller fleste prøvene som tas nå så sendes rekvisisjo­nen digitalt. Siden denne prøven ble tatt av hjemmesyke­pleien, ble den fylt ut på papir. Men den skulle selvfølgel­ig kommet fram uansett, sier kommuneove­rlegen til Agderposte­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? VENTET: Sindre Rosåsen måtte teste seg to ganger, etter at den første prøven forsvant. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
FOTO: KJETIL KARLSEN VENTET: Sindre Rosåsen måtte teste seg to ganger, etter at den første prøven forsvant. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? MISTET TRENING: Sindre Rosåsen mistet treningsda­ger i Son fordi han ventet forgjeves på svar.
FOTO: KJETIL KARLSEN MISTET TRENING: Sindre Rosåsen mistet treningsda­ger i Son fordi han ventet forgjeves på svar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway