Grimstad Adressetidende

Ildsjeler vil få til et innebandym­iljø for barn

Innebandym­iljøet i Norge vokser stadig og i dag spiller rundt 200.000 mennesker innebandy aktivt i Norge. Nå ønsker ildsjeler i distriktet å skape et innebandym­iljø for barn i Grimstad.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Innebandym­iljøet i Norge vokser stadig, og nå ønsker ildsjeler i distriktet å skape et innebandym­iljø for barn også i Grimstad.

– Dette var kjempegøy, kanskje begynner vi med dette på fritiden også, sier noen av elevene i 3A på Landvik skole i det de fyker forbi undertegne­de på jakt etter innebandy-ballen.

Nylig hadde flere av trinnene på Landvik skole noen gymtimer litt utenom det vanlige.

Gymlaerere­n var nemlig byttet ut med Monica Haugland og Dag Henning Johannesse­n. De viste fram innebandy-sporten på skikkelig vis, med ekte køller, beskyttels­esdrakter og hjelmer til keeperne.

Skolen var positiv

Monica Haugland er en stor innebandy-ildsjel i Kristiansa­nd, og er prosjektan­svarlig for utviklings­tiltak i Agder, for Sørvestban­dyregionen. Nylig arrangerte hun et introduksj­onskurs over fem kvelder i samarbeid med Lia IL i Vikhallen, for å prøve å få opp interessen for sporten for barn også i Grimstad.

I løpet av de første treningene dukket det opp åtte spillere, og også noen ivrige fedre. En av dem var Dag Henning Johannesse­n, som syns opplegget var veldig bra. Sammen med Rune Rolfsen bestemte han seg derfor for å engasjere seg og danne et lag for barn. Men for å få til det trengte de flere aktive medlemmer. Johannesse­n tok derfor kontakt med Landvik skole for å høre om ikke han og Monica Haugland kunne komme innom der i noen kroppsøvin­gstimer for å introduser­e idretten for barna der. Slik ble det.

Nylig var han og Monica Haugland derfor på plass i idrettshal­len på Landvik, og viste fram sporten til flere av klassetrin­nene. De fleste elevene i 2. 3. 4. og 5. trinn har hatt besøk av de to innebandy-patriotene, og i disse dager er de også i gang med å introduser­e idretten for 6. og 7. trinn på skolen.

Da Adressa fikk vaere med 3A på Landvik skole i deres gymtime, ble enkelte elever utstyrt med skikkelig keeperutst­yr, med beskyttels­esdrakter og hjelmer med gitter. De andre barna fikk utdelt ekte innebandyk­øller, og de fikk selvsagt køller ut ifra om de er høyre- eller venstrehen­dte. Alt ble godt vasket og spritet ned mellom de ulike klassetrin­nene.

– Det gjør noe med barna når de får prøve ekte utstyr, de syns det er veldig stas, sier Monica Haugland.

Trenger foreldre

I løpet av gymtimen fikk barna prøvd seg på litt av hvert. Her var det lek og moro med «hauk og due», det ble tid til å øve på skudd, og det ble også tid til å spille kamper. Barna så ut til å kose seg, og noen av dem ble nok såpass bitt av basillen at de fikk lyst til å bli en del av det nye innebandy-miljøet som nå er i ferd med å vokse fram i Lia og på Vik.

– Det var fem stykker på den aller første treninga vår for noen uker siden, men fredag i forrige uke var det hele 29 stykker på trening. Vi har delt de inn i to grupper nå, en for 2. og 3. klasse, og en for dem som går i 4. til 7. trinn. Den første gruppa er helt full med 20 deltakere, men vi har venteliste­r, så hvis noen trekker seg kommer det nye spillere inn. På den eldste gruppa er de ti stykker nå, så der er det plass til flere, sier Johannesse­n til Adressa mandag.

– Målet vårt er jo å få til lag både for jenter og gutter etterhvert, men for å få til det så må vi også ha flere foreldre til å hjelpe, sier Dag Henning Johannesse­n, som foreløpig har tatt på seg hovedansva­ret for innebandye­n sammen med Rune Rolfsen. Han er likevel helt klar på at dette klarer ikke de to alene.

– Man trenger ikke mange år med trenerkomp­etanse for å ha noe å bidra med her altså. Her holder det i massevis om man er flink til å knyte skolisser, trøste eller kan dele ut noen drakter, det er flere hender som er det viktige, sier han.

Det nyoppstart­a innebandym­iljøet i Grimstad har fått treningsti­der i Vikhallen hver fredag ettermidda­g og kveld. Nå håper Johannesse­n at enda flere vil få øynene opp for idretten og bli med.

– Vi ønsker å få til et innebandym­iljø for barn i byen vår. I Arendal er det to innebandyk­lubber, så vi kan ikke vaere noe dårligere her i Grimstad, sier han.

De to innebandy-ildsjelene Dag Henning Johannesse­n og Monica Haugland vurderer for øvrig å besøke flere klassetrin­n og flere skoler i Grimstad for å vise fram idretten utover vinteren.

Ønsker man mer informasjo­n om tilbudet finner man det på Facebook-sidene til Lia IL.

 ??  ??
 ??  ?? LANDVIK: Flere av klassene på Landvik skole har fått prøvd ut innebandy den siste tiden. Her ser vi noen av elevene i 3A i aksjon.
LANDVIK: Flere av klassene på Landvik skole har fått prøvd ut innebandy den siste tiden. Her ser vi noen av elevene i 3A i aksjon.
 ??  ?? GLEDE: Idrettsgle­den lyste lang vei i hallen på Landvik.
GLEDE: Idrettsgle­den lyste lang vei i hallen på Landvik.
 ??  ?? ILDSJELER: Dag Henning Johannesse­n og Monica Haugland har hatt flere gymtimer med elever på Landvik skole i det siste. De håper elevene skal bli inspirert til å starte med innebandy også på fritiden.
ILDSJELER: Dag Henning Johannesse­n og Monica Haugland har hatt flere gymtimer med elever på Landvik skole i det siste. De håper elevene skal bli inspirert til å starte med innebandy også på fritiden.
 ??  ?? FULL FART: Ivrige barn føyk avgårde da de lekte «hauk og due».
FULL FART: Ivrige barn føyk avgårde da de lekte «hauk og due».
 ?? ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ??
ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? SAMLET: Herservi hele 3A, en gjeng som storkoste seg med innebandy.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD SAMLET: Herservi hele 3A, en gjeng som storkoste seg med innebandy.
 ??  ?? LATTER: Elevene syns det var veldig morsomt at enkelte elever fikk prøve ut skikkelig keeperutst­yr.
LATTER: Elevene syns det var veldig morsomt at enkelte elever fikk prøve ut skikkelig keeperutst­yr.
 ??  ?? MORSOMT: Flere av barna fikk prøve ekte keeperutst­yr. Det syns de var gøy.
MORSOMT: Flere av barna fikk prøve ekte keeperutst­yr. Det syns de var gøy.
 ??  ?? LAERING: Barna laerte litt av hvert om innebandy i løpet av gymtimen.
LAERING: Barna laerte litt av hvert om innebandy i løpet av gymtimen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway