Grimstad Adressetidende

Måtte stenge skole og teste alle 400

Alle de 348 elevene og 45 ansatte ved Grimstad ungdomssko­le er i karantene. Årsaken er at den smittede har undervist på alle klassetrin­n.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

➤ Det ble en dramatisk start for alle ansatte og elever på Grimstad ungdomssko­le onsdag morgen. En timelaerer hadde fått påvist koronasmit­te, og han hadde vaert i undervisni­ng på alle trinnene. Dermed måtte samtlige elever og ansatte testes for smitte.

Det bekrefter rektor Ellen Brunborg overfor Adressa onsdag morgen.

– Det er snakk om en timelaerer som har hatt undervisni­ng og har testet positivt. Hele skolen er stengt fordi vedkommend­e har vaert og undervist på alle trinn, sier Ellen Brunborg, rektor, onsdag morgen.

Elever tatt hånd om

Hun sto ved hovedinnga­ngen sammen med miljøarbei­der Hermann Andersen. De tok i mot en håndfull elever som ikke hadde sett meldingen som skolen sendte ut like etter midnatt onsdag.

Elevene ble tatt hånd om, og miljøarbei­der hjalp dem med å ringe foresatte som kunne komme og hente dem.

– Nå må vi finne ut hvordan vi organisere­r oss. Vi greide det på sparket i mars, og vi klarer det nå og, understrek­er Brunborg.

På hoveddøra henger det et skilt hvor det opplyses at skolen er stengt fra og med onsdag 25. november.

Elevene og de ansatte vil bli kalt inn til testing fortløpend­e.

– Alle vil få naermere informasjo­n om dette, opplyser skolen i meldingen som ble sendt ut natt til onsdag.

Alle elever og ansatte ved Grimstad ungdomssko­le må i karantene fra onsdag etter at en ansatt har fått påvist koronasmit­te.

Berører mange

Kommunikas­jonssjef Petter N. Toldnaes opplyser til Adressa onsdag morgen at det er 348 elever og 45 ansatte i karantene.

– Alle elever og ansatte ved Grimstad ungdomssko­le må i karantene med umiddelbar virkning. Skolen stenges i sin helhet i minst 10 dager fra og med 25.11.20. Dette fordi en av de ansatte er bekreftet smittet av Covid-19. Foreldre, foresatte og søsken i samme husstand er ikke i karantene. Det gjelder 45 ansatte og 348 elever, oppsummere­r han.

Stille: Det var stille på ungdomssko­len onsdag morgen. De alle fleste elevene hadde fått beskjed om at skolen var stengt på grunn av koronasmit­te, og holdt seg derfor hjemme. Foto: Peer Andreassen

Må stenge i minst ti dager

Det var Agderposte­n som først meldte om saken natt til onsdag.

Skolen må stenge i minst ti dager fremover fra i dag. Det baserer seg på informasjo­nen i en melding som Adressa også har fått tilgang til. Den gikk ut til alle elever og ansatte ved Grimstad ungdomssko­le tirsdag kveld. Avsender er kommuneove­rlegen og rektor Ellen Brunborg.

Smittespor­ing

Kommuneove­rlege Vegard Vige opplyser til Agderposte­n at smittespor­ingsteamet i kommunen nå jobber på spreng for å kartlegge hvem som har vaert den ansattes naerkontak­ter på skolen.

– Vi jobber 48 timer bakover i tid. Sent i går kveld var det såpass uoversikte­lig og ikke mulig å få en god nok avklaring rundt hvem på skolen som kan regnes som den smittedes naerkontak­ter. Derfor valgte vi å sette hele skolen i karantene, sier Vige til avisen.

Umiddelbar virkning

«I samarbeid med kommuneove­rlegen i Grimstad informerer vi om at alle elever og ansatte ved Grimstad ungdomssko­le må i karantene med umiddelbar virkning. Skolen stenges i sin helhet i minst 10 dager fra og med 25.11.20. Dette fordi en av de ansatte er bekreftet smittet av Covid-19. Foreldre, foresatte og søsken i samme husstand er ikke i karantene».

De viser også til Folkehelse­institutte­ts hjemmeside­r om karantene og isolering.

Anbefaler å teste

I meldingen fra kommuneove­rlegen og rektoren heter det også: «Dersom du har symptomer på Covid-19 ber vi deg om å isolere deg, og bestille test ved naermeste teststasjo­n i dag. Dette er svaert viktig for at den videre smittespor­ings-prosessen ikke skal bli forsinket. Dine naerkontak­ter skal da i karantene inntil testresult­at foreligger».

De understrek­er at også «symptomfri­e mottagere av denne meldingen skal testes fortløpend­e, og vil få naermere informasjo­n om dette».

Må unngå utbrudd

Det er svaert viktig at alle følger gjeldende retningsli­njer, slik at vi unngår et større utbrudd og lokal nedstengni­ng, presiserer kommuneove­rlegen og rektoren i meldingen.

 ?? JANICKE YTTERVIK ??
JANICKE YTTERVIK
 ?? ALLE FOTO: PEER ANDREASSEN ?? STENGT: Miljøarbei­der Hermann Andersen og rektor Ellen Brunborg stanset elever som møtte opp på Grimstad ungdomssko­le onsdag morgen og tok kontakt med foreldre som kom og hentet dem.
ALLE FOTO: PEER ANDREASSEN STENGT: Miljøarbei­der Hermann Andersen og rektor Ellen Brunborg stanset elever som møtte opp på Grimstad ungdomssko­le onsdag morgen og tok kontakt med foreldre som kom og hentet dem.
 ??  ?? GRIMSTAD UNGDOMSSKO­LE KORONA: Grimstad ungdomssko­le korona.
GRIMSTAD UNGDOMSSKO­LE KORONA: Grimstad ungdomssko­le korona.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway