Grimstad Adressetidende

Mener dette er en laerepenge

Kommuneove­rlege Vegard Vige minner om at onsdagens situasjon gir en god laerepenge på hva som kan bli konsekvens­en om vi ikke er flinke nok til å dele oss i grupper.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

– Vi har nå denne saken på Grimstad ungdomssko­le, hvor det fremkommer at en laerer var smittet, og tidspunkte­t på døgnet gjorde det vanskelig å drive smittespor­ing. Laereren som har vaert syk har vandret over hele skolen. Da er det vanskelig å vaere sikker på hvem som kan fritas fra karantenen. Det er bedre å sette litt flere i karantene nå, og slippe folk fri når vi har oversikten. Nå har vi en ordentlig gjennomgan­g sammen med skolen. Hvem regnes som naerkontak­ter, og hvem kan sendes hjem igjen, sier kommuneove­rlege Vegard Vige onsdag formiddag.

Vil få oversikt

I løpet av det neste døgnet vil de ha en oversikt over dette.

– Nå er vi nødt til å jobbe med å avklare hvilke laerere og elever dette dreier dette seg om, sier Vige.

I løpet av onsdagen skulle samtlige teste seg.

– Både vi som kommune og skolen som skole får nå en laerepenge av dette, av hva som kan bli konsekvens­er hvis vi ikke deler oss godt nok. Skolen har jobbet bra med dette, men den har sine begrensing­er på ressurser og laerekreft­er. Nå er det første vi gjør å lage en god avklaring på hvem som skal i karantene og hvem slipper. I løpet av neste døgnet skal det jobbes med hvor mange som fortsatt skal vaere i karantene og hvem som slipper. Vi gjør det så fort vi kan, sier Vige.

Føre var

Karantene omfatter per onsdag formiddag naermere 400 elever og ansatte ved skolen.

– Mange personer er involvert, det er snakk om en person som er syk, som har vaert i kontakt med en god del. Så det er mange vi må snakke med. Det er ikke alvorlig i den forstand, men grunnen til at vi hopper i det og gjør alt vi kan, er for at det ikke skal bli en alvorlig situasjon. Nå prøver vi å synde på sikkerhete­ns side, vi skyter først og spør siden. Vi setter alle i karantene først, og heller slepper opp etterhvert, sier Vige.

350 og 50 ansatte skal testes onsdag.

– Vi får nok å henge fingrene i på teststasjo­nen i dag, spår Vige når vi snakker med ham onsdag formiddag.

Håndtert det bra

Gunvor Sofia Almlie er leder i FAU ved Grimstad ungdomssko­le.

– Skolen har håndtert det bra, det ble sendt ut melding, og elevene er hjemme i dag. Testingen er allerede i gang, så det er utrolig effektiv og god måte å komme i gang på. Jeg må berømme skolen å ha fått i gang testingen fort, i samarbeid med helsetjene­sten. Nå blir det spennende å se hvordan skolen løser det med digital undervisni­ng, for de fleste har nok bøker på skolen. I mars var de raskt på banen, og laererne var på med en gang. Det har ikke dukket opp noen bekymringe­r for FAU til nå. Vi må bare se det litt an, sier hun.

 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? GRIMSTAD UNGDOMSSKO­LE: Kommuneove­rlege Vegard Vige mener både kommunen og skole må ta laerdom at situasjone­n som er oppstått med smitten på GUS.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD GRIMSTAD UNGDOMSSKO­LE: Kommuneove­rlege Vegard Vige mener både kommunen og skole må ta laerdom at situasjone­n som er oppstått med smitten på GUS.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? SMITTESPOR­ING: Kommuneove­rlege Vegard Vige sier at det er mange personer involvert og mange man må snakke med.
FOTO: MARTIN HAUGEN SMITTESPOR­ING: Kommuneove­rlege Vegard Vige sier at det er mange personer involvert og mange man må snakke med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway