Grimstad Adressetidende

Sto i kilometerl­ang kø for koronatest­en

Onsdag ettermidda­g ble det lange køer på veiene inn mot brannstasj­onen, i forbindels­e med at skoleeleve­ne ved Grimstad ungdomssko­le skulle teste seg for korona.

-

Køene kom fra begge kanter, og alle måtte de sluses ned i Hasseldale­n, før de kunne starte ferden opp igjen og inn mot teststasjo­nen.

Alle ansatte og elever ved Grimstad ungdomssko­le (GUS) må teste seg for korona, som følge av at en ansatt fikk påvist covid-19 tirsdag kveld. Elevene ble testet onsdag, og det dannet seg lange køer både ned og opp Hasseldale­n med biler med foreldre som var på vei med barna for å komme til teststasjo­nen.

– De har nok feilberegn­et litt siden det oppstår så lange køer, sa en av personene Adressa traff på vår vei.

Folk fra Grimstad kommune ble satt i arbeid med å sikre at køene gikk greit for seg, og at det var åpent slik at eventuelt brannvesen og ambulanse skulle kunne rykke ut ved behov.

– Jeg er egentlig driftslede­r i kommunen og jobber med energi og mer tekniske ting. Men i dag måtte vi bare hive oss rundt og hjelpe til her, sier Kjell Tveide. De begynte å dirigere køen cirka klokken 11.30, og hadde nok å gjøre da Adressa var innom rundt klokka 14.

Like etter at Adressa var innom hadde politiet blitt kontaktet i forbindels­e med de voldsomt lange køene som oppsto. De ba folk om å kjøre vekk, for deretter å heller komme tilbake litt senere.

Trafikkork korona

En av dem som sto i kø var Vibeche Rønning, som er laerer ved Grimstad ungdomssko­le.

– Sønnen min i baksetet har testet seg, og nå er det datteren min sin tur. Vi ansatte på skolen skal testes i morgen, forteller hun.

At det var så lang kø syns hun ikke var noe problem.

– For meg går det greit som naturlig nok ikke er på jobb i dag, men det er nok verre for mange andre som står i kø her som bare skal kjøre barna sine til testing, sier hun, og bekrefter at det har vaert en spesiell dag, som følge av at hele skolen er satt i karantene.

Onsdag 25. november er det 422 personer i pålagt karantene – og 3 i isolasjon som følge av påvist smitte. Etter smitten på GUS er tett på 400 i karantene.

Det opplyser kommunikas­jonssjef Petter N. Toldnaes etter møte i kommunens kriseledel­se onsdag.

Utbruddsgr­uppe

«En timelaerer ved Grimstad ungdomssko­le har fått påvist smitte, og det var i går kveld ikke klart hvem som kunne defineres som naerkontak­ter. Alle elever og ansatte ble derfor satt i karantene», heter det i pressemeld­ingen.

Kommuneove­rlegen har vaert i kontakt med FHIs utbruddsgr­uppe for å lage en videre plan.

« I dag blir alle naerkontak­ter kartlagt, og de som ikke defineres som dette kan gå ut av karantenen fra i morgen av. Det er ventet at tallet på innbyggere i karantene vil gå kraftig ned i morgen.

Lange køer på brannstasj­onen

Alle elever og ansatte skal uansett testes. I skrivende stund er det lange køer rundt brannstasj­onen.

I kriseledel­sen ble det for øvrig understrek­et at svømmehall­en, som ligger ved ungdomssko­len, fortsatt er åpen. Og det ble uttrykt ønske om å informere bredt om strategi for vaksinasjo­n.

 ?? ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? Vibecke Rønning stod i kø sammen med barna sine Maja Rønning Steen, og Sindre Rønning Steen (i baksetet).
ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD Vibecke Rønning stod i kø sammen med barna sine Maja Rønning Steen, og Sindre Rønning Steen (i baksetet).
 ??  ?? Kjell Tveide jobber som driftslede­r i Grimstad kommune, men onsdag måtte han dirigere trafikken.
Kjell Tveide jobber som driftslede­r i Grimstad kommune, men onsdag måtte han dirigere trafikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway