Grimstad Adressetidende

Hovedbygge­t skal stenges for elever i barneskole­n

Det gule hovedbygge­t til Fjaere barneskole stenges om kort tid for barneskole­elever. Det sendte skolens ledelse ut melding om onsdag.

-

Trine Larsen, rektor på Fjaere barneskole, sier at det er besluttet at alle elever og ansatte skal flytte over til ungdomssko­lebygget i løpet av desember. Det ble vedtatt tirsdag, på et møte mellom skolens ledelse, kommunedir­ektør, kommunalsj­ef og kommuneove­rlege.

– Det er på grunn av helseaspek­tet. Dette har vaert en lang prosess, og det vart noen uker. Vi kom frem til dette nå, sier Larsen.

Prosessen startet i slutten av oktober, og tirsdag ble det bestemt å stenge skolen for små barn.

Skolens sendte ut følgende melding onsdag:

– Vedtak om flytting: Kommuneove­rlegen har mottatt klage på hovedbygge­t og Paviljong

2. Det er besluttet at alle elever og ansatte som er i disse byggene flytter over til ungdomssko­len i løpet av desember. Flyttepros­essen starter i uke 50. Dette skjer uavhengig av prosessen om nybygg. Elevene som er i Paviljong 1 blir vaerende i sine klasserom. Mvh ledelsen ved Fjaere barneskole

Tydelig beskjed

Glenn Kåre Dalholt er leder av FAU ved Fjaere barneskole. Han fikk beskjed fra rektor Trine Larsen om stengingen onsdag formiddag.

– Jeg har ikke fått tid til å drøfte dette med resten av FAU, men på grunnlag av hvor gammelt det bygget er, og hvor mange foreldre som har meldt fra til kommuneove­rlegen at barna blir syke av å vaere på skolen, tror jeg mange blir glade for dette. Vi setter pris på at det tas tak i raskt, at kommuneove­rlegen kommer med en tydelig beskjed, sier Dalholt.

Beskjed kom onsdag formiddag, om at skolen snart stenges.

– Nå håper vi dette styrker saken vår, opp mot budsjettet som skal vedtas i desember, om at det må gjøres noe med Fjaere allerede neste år, sier Dalholt.

Kommuneove­rlege Vegard Vige sier følgende om flyttingen av elevene.

– Fjaere barneskole har i mange år ikke vaert veldig god,og ett av de områdene jeg har ansvaret for er miljørette­t helsevern, et fagområde som det står om i folkehelse­loven. En av disse forskrifte­ne i loven er at skoler og barnehager skal vaere godkjent. Fjaere barneskole har levd på nåde og overtid fordi det har vaert planer om å bygge en ny. Men det har vaert vanskelig å la denne barneskole­n vaere godkjent. Nå var det en god plan på å gjøre noe for Fjaere barnskole, og så hadde vi en diskusjon forleden, og resultatet ble at den planlagte flyttingen ble fremskynde­t, sier kommuneove­rlegen.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? Rektor Trine Larsen og verneombud Inger Tove Mjaasund sier man har vaert tålmodig lenge på Fjaere barneskole, ettersom man har blitt lovet ny skole.
FOTO: MARTIN HAUGEN Rektor Trine Larsen og verneombud Inger Tove Mjaasund sier man har vaert tålmodig lenge på Fjaere barneskole, ettersom man har blitt lovet ny skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway