Grimstad Adressetidende

Har ansatt vakter for å unngå smitte

På Oddensente­ret har de nå ansatt fem unge jenter som fram til jul har fått jobb som servicever­ter.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

På Oddensente­ret gjør de det de kan få å gjøre julehandel­en trygg. Nå er det ansatt vakter for å unngå smitte blant de handlende og ansatte.

De skal sørge for at smittevern­reglene blir fulgt, og de skal ikke minst sørge for at folk føler seg trygge når de tar julehandel­en lokalt.

Mandag denne uken var de på opplaering på Oddensente­ret, der de fikk se og høre hva som blir deres oppgaver i tiden fremover.

Vertene skal passe på at gjeldende smittevern­regler på senteret blir fulgt. De skal kjenne til alle antibac-stasjonene på senteret, og kunne skifte innhold i disse når de er tomme. De skal også på en vennlig måte fortelle kundene at de må følge smittevern­reglene om de opplever brudd på dem.

De fem servicever­tene skal jobbe på senteret de to førstkomme­nde helgene, samt hver dag etter det fram til jul.

– Vi er veldig glad for å ha fått disse jentene med på laget, og vi føler at vi nå har laget en god plan for tiden vi er på vei inn i, sier senterlede­r Erik Mørland.

Tidspunkt

Han er ikke bekymret over hvordan det skal gå med julehandel­en i år som følge av koronapand­emien. Han sier at senteret har gjort det de kan i forkant av årets julehandel, og sier at folk kan føle seg trygge på at det er trygt å handle på senteret.

– Vi har allerede gjennomfør­t store aktivitete­r slik som Big smile day på Cubus, hvor de måtte regulere antall kunder i butikken, slik at det ikke ble for mange kunder i butikken samtidig. Dette kommer flere butikker til å måtte gjennomfør­e fram mot jul, slik er det, smittevern­et kommer først, sier han.

Han håper at folk handler lokalt, men at de er litt smarte når de skal ta handleture­n sin. Tidspunkte­t er noe folk kan tenke litt over.

– Vi oppfordrer folk til å enten komme litt tidlig på dagen, før tolv, eller at de kommer på ettermidda­gen. Midt på dagen er det som oftest veldig mye folk, så det fint om folk sprer seg litt så vi unngår for mye opphoping. Når det er sagt så setter vi inn disse servicever­tene fordi vi vet at det vil bli mer folk før jul. De skal hjelpe oss alle med å passe på å holde avstand, og sørge for at vi følger de smittevern­reglene som til enhver tid er. Det skal de hjelpe oss med på en hyggelig og fin måte, sier han.

Besøk av politiet

Oddensente­ret hadde nylig besøk av politiet som også ville se og høre hvordan senteret jobber med smittevern­tiltakene sine. Dette er noe også de har fokus på.

– Det var tre stykker her i uniform, og sammen med de gikk vi igjennom de smittevern­tiltakene vi har gjort. De var veldig fornøyde, jeg tror vi fikk godkjent pluss, ler Mørland.

Senteret er som mange andre delvis rammet av vekterstre­iken, og dermed blir de nyansatte servicever­tene ekstra viktige i tiden fremover. De vil alle baere gule vester.

– De dagene vi vet det ikke vil vaere vektere på plass, setter vi inn dobbelt opp med servicever­ter. De har begge ansvaret med å veilede kundene når det kommer til smittevern, sier han.

Mandag startet for øvrig senteret opp med Black Week i stedet for Black Friday. Det har gått fint.

– Vi merket at det var mer folk her på mandag enn det vanligvis er, og det som er så fint med å ha Black week i stedet for Black friday er at vi sprer det mer utover, og har mer kontroll. Vi ønsker jo at så mange som mulig handler hos oss, og da er det viktig for oss at alle føler seg trygge. Det har kostet mye energi og penger å planlegge årets Black week og årets julehandel, men jeg føler vi har gjort det vi har kunnet gjøre nå, og jeg føler meg trygg på at kundene er ivaretatt, avslutter senterlede­ren.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? OPPLAERING: Erik Mørland hadde opplaering med de unge servicever­tene denne uka. Jentene som har fått jobben er Emma B. Lehland, Ida Amalie Hansen, Mette Sofia Arstad, Elise Raustøl og Hannah Raustøl.
FOTO: PRIVAT OPPLAERING: Erik Mørland hadde opplaering med de unge servicever­tene denne uka. Jentene som har fått jobben er Emma B. Lehland, Ida Amalie Hansen, Mette Sofia Arstad, Elise Raustøl og Hannah Raustøl.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SYNLIGE: Servicever­tene skal gå rundt med gule vester, slik at de er lett synlige.
FOTO: PRIVAT SYNLIGE: Servicever­tene skal gå rundt med gule vester, slik at de er lett synlige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway