Grimstad Adressetidende

Marius Nilsen danket ut stortingsk­vinne

Fremskritt­spartiets sittende stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-Gundersen er vraket til fordel for Marius Nilsen fra Grimstad.

- Peer Andreassen peer@gat.no

Dramaet som utspilte seg på nominasjon­smøtet til Fremskritt­spartiet i Aust-Agder er nettopp avgjort. Det foregikk på Scandic Grimstad hotell. En del delegater var også samlet i kommunesty­resalen i Grimstad rådhus.

Marius Nilsen, som er et nokså ubeskrevet blad politisk, gikk av med seieren – med 15 mot 14 stemmer, som BruunGunde­rsen fikk.

Fersk politiker

Marius Nilsen bor i Grimstad og jobber som salgssjef i Scanmatic i Arendal.

Han er opprinneli­g fra Askøy utenfor Bergen, er utdannet ingeniør, og har en mastergrad i industriel­l økonomi.

Han har vaert medlem av partiet i et par år. Han er styremedle­m i Grimstad Frp og studielede­r i Agder Frp.

I en kommentar til Adressa sier Marius Nilsen at det var en positiv overraskel­se og en tillitserk­laering å bli valgt.

– Hvor står du politisk på Frp-skalaen fra liberalist til nasjonalko­nservativ?

- Jeg er realpoliti­sk anlagt og en hybrid i den forstand. Jeg kan vaere enig i saker med både nasjonalko­nservative og liberalist­er, sier Nilsen i en kort møtepause.

Til Faedreland­svennen sier han at det skal gå bra å represente­re på Stortinget.

– Det skal gå fint. Er det noe det er nok av på Stortinget, er det politisk erfaring. Det som mangler er erfaring fra naeringsli­vet, sier Nilsen.

Må samle oss

Lene Langemyr, varaordfør­er i Grimstad, var leder av nominasjon­skomiteen til stortingsv­alget. Hun støttet og jobbet for kandidatur­et til Bruun-Gundersen.

– Det er ingen hemmelighe­t at jeg hele tiden har støttet Åshild som har represente­rt Aust-Agder, partiet og Norge på en fantastisk måte, sier hun.

– Jeg forventet at det ble jevnt, men nå må partiet samle seg om Marius og arbeide sammen for å få mandatet til Stortinget«, tilføyer Langemyr.

Støttet Nilsen

Stig Morterud, som sitter i kommunesty­ret i Grimstad, var blant dem som argumenter­te for kandidatur­et til Marius Nilsen.

Morterud trakk frem at han er en mann som blir tatt seriøst uansett samfunnsla­g.

– Han er kreativ, og faktisk en gründer som har fortalt meg om ulike nye forretning­saspekt. Han er utholden i arbeidssam­menheng, og en person som har orden og liker tall og system. Han har politiske ambisjoner, sier Morterud.

Omstridt på hjemmebane

Selv om Bruun-Gundersen har markert seg sterkt på den rikspoliti­ske arenaen, hun vaert omstridt blant Frp-folk i sitt eget distriktet, og spesielt Arendal. Bakgrunnen er blant annet at den nå 34 år gamle stortingsr­epresentan­t stemte for sammenslåi­ng av Agder-fylkene da han satt i Aust-Agder fylkesting, og ble tungen på vektskålen i den saken. Nasjonalt markerte hun seg som saksordfør­er for bioteknolo­giloven, som hun fikk loset gjennom. Men dette falt en del konservati­ve i Frp tungt for brystet.

– Nå er min vei slutt. Og det er vemodig, sier sittende stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-Gundersen i en kommentar til Agderposte­n:

– Jeg ønsker Marius lykke til med arbeidet som står foran ham.

 ??  ??
 ?? FOTO: PEER ANDREASSEN ?? FORNØYD: Marius Nilsen er nominert på førsteplas­sen på stortingsv­alglista til Fremskritt­spartiet i Aust-Agder etter et dramatisk nominasjon­smøtet i Grimstad søndag.
FOTO: PEER ANDREASSEN FORNØYD: Marius Nilsen er nominert på førsteplas­sen på stortingsv­alglista til Fremskritt­spartiet i Aust-Agder etter et dramatisk nominasjon­smøtet i Grimstad søndag.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? TOPPKANDID­ATEN: Marius Nilsen gikk av med seieren og til topps på nominasjon­slisten til Aust-Agder Frp til neste stortingsv­alg. Her er han sammen med nominasjon­skomiteens leder, varaordfør­er Lene Langemyr fra Grimstad, som gikk inn for Åshild Bruun-Gundersen på førsteplas­s. Dette bildet er tatt på Frps landsmøte 2020.
FOTO: PRIVAT TOPPKANDID­ATEN: Marius Nilsen gikk av med seieren og til topps på nominasjon­slisten til Aust-Agder Frp til neste stortingsv­alg. Her er han sammen med nominasjon­skomiteens leder, varaordfør­er Lene Langemyr fra Grimstad, som gikk inn for Åshild Bruun-Gundersen på førsteplas­s. Dette bildet er tatt på Frps landsmøte 2020.
 ?? FOTO: PRESSEFOTO ?? VRAKET: Stortingsr­epresentan­t Åsshild Bruun-Gundersen tapte nominasjon­skampen.
FOTO: PRESSEFOTO VRAKET: Stortingsr­epresentan­t Åsshild Bruun-Gundersen tapte nominasjon­skampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway