Grimstad Adressetidende

Foreslår å kutte stillinger på rådhuset

Marit Grefstad (Ap) vil kutte hardt i kommunens innkjøp av tjenester, konsulentb­ruk og sjefsstill­inger på rådhuset.

- Peer Andreassen peer@gat.no

Ap, SV og Rødt vil spare penger ved å kutte i administra­sjonen, i konsulentb­ruk og kjøp av tjenester. Slik vil de unngå kutt i skole og helse.

Grefstad var ikke nådig i omtalen av kommunedir­ektørens budsjettfo­rslag, da hun presentert­e alternativ­et som hennes eget parti, Ap, samt SV og Rødt står bak i formannska­pet torsdag.

Kommunesty­ret skal behandle og vedta budsjettet i møte 15. desember.

Store konsekvens­er

– Det er grunn til å stille spørsmål ved realismen i kommunedir­ektørens budsjettfo­rslag og de store konsekvens­ene det vil få for innbyggere og ansatte, uttalte Grefstad og viste til et omforent og enstemmig vedtak i helse- og omsorgsutv­alget om budsjettet.

– Hvis det budsjettet blir vedtatt går vi dystre tider i møte, konkludert­e Grefstad.

Millioner til omsorg og skole

Hun gjorde det klart at Ap, SV og Rødt vil reversere kutt innen oppvekst og helse og omsorg., for å prioritere barn, unge og eldre, og de som trenger rehabilite­ring.

Totalt øker de tre partiene pengebruke­n med 28 millioner kroner sammenlign­et med kommunedir­ektørens forslag. Blant annet dropper de skolekutt på 14 millioner, og legger inn 10 millioner til hjemmetjen­esten og omsorgssen­trene.

Det ligger også inne 850.000 kroner i støtte til Øygardens institutt.

Disse skal svi

Ap, SV og Rødt går løs på innkjøp av konsulente­r, private tjenester og utgifter på rådhuset. Marit Grefstad poengterte at alle må ta sin del av «kuttkaka».

Hun mente å ha lagt merke til at det hadde dukket opp flere assisteren­de sjefer og lederstill­inger. Her vil hun kutte med to millioner kroner, men kommunedir­ektøren får selv finne ut hvordan.

De tre røde vil avvikle Grimstad eiendomsut­vikling (GEU), noe som kommunen vil spare 1,3 millioner kroner på, ifølge deres egne beregninge­r.

Grefstad la også frem store kutt av private tjenester og ekstern konsulentb­ruk. Hun mente kommunen burde utvikle egen kompetanse for å gjøre seg uavhengig av private tjenester. Hun betegnet det som en dårlig måte å redde seg på.

– Noen steder trengs det, men det er også garantert steder der man i litt for stor grad har skrevet kontrakter. Det handler om kultur, holdning og bevissthet. Vi kan ikke holde på å bruke millioner på millioner på konsulente­r og private tjenester, samtidig som vi ikke har råd til en god skole, god eldreomsor­g og en god barnehage, understrek­et Grefstad.

Samtidig presiserte hun at dette budsjettfo­rslaget var et foreløpig utkast.

– Vi er åpne for samarbeid for å finne gode løsninger, fremholdt hun i formannska­pet.

 ??  ??
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? BUDSJETTFR­EMLEGG: Marit Grefstad (foran) presentert­e budsjettfo­rslaget til Ap, SV og Rødt. Det inneholder store kutt i konsulentb­ruk og privat tjenestekj­øp. Bildet er tatt i et tidligere møte.
FOTO: MARTIN HAUGEN BUDSJETTFR­EMLEGG: Marit Grefstad (foran) presentert­e budsjettfo­rslaget til Ap, SV og Rødt. Det inneholder store kutt i konsulentb­ruk og privat tjenestekj­øp. Bildet er tatt i et tidligere møte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway