Grimstad Adressetidende

Kommer med helt nytt show

Hver mandag formiddag møtes duen Jon Niklas Rønning og Ole Paus for å jobbe med ett nytt show.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Jon Niklas Rønning og Ole Paus hadde suksess med sommershow i Grimstad i sommer. Nå kommer de tilbake til sin favorittby med nyskrevet materiale.

Det nyskrevne showet vil de selvsagt ha premiere på på favorittsc­enen i Apotekerga­arden, i favorittby­en Grimstad.

– Å oppleve sommeren i Grimstad i sommer var eventyrlig. Å stå på scenen sammen i Apotekerga­arden var en stor opplevelse, og en opplevelse vi gjerne ville ha igjen. Nå jobber vi med et helt nytt show som vi gleder oss stort til å dele med Grimstad-folket til sommeren, stråler Jon Niklas Rønning og Ole Paus.

Adressa forstyrrer duoen midt i ett av sine ukentlige møter. Hver mandag møtes de for å dele ideer og tanker om showet de skal begynne å finskrive på på nyåret. Men duoen blir ikke sinte av telefon-forstyrrel­sen, lokalpress­en i Grimstad får selvsagt lov til å forstyrre de to muntre herrene som begge har lagt sin store elsk på sommerbyen Grimstad.

– Sommeren i år var jo litt annerledes, og vi vet ikke hvordan sommeren 2021 blir. Alt endrer seg hele tiden, men Grimstadso­mmeren er lik uansett, så det er veldig fint å tenke på at vi skal dit igjen, sier Rønning.

Spesielt publikum

I 2020-showet «Ansikt til ansikt» fikk vi oppleve Paus' og Rønnings aktuelle humorlåter, samt gode klassikere fra duoens mange år på scenen. Nå jobber de sammen med helt nytt materiale, som Grimstadfo­lket skal få gleden av å bli kjent med først, før resten av Norge.

– Det blir et nyskrevet show hvor tanken er å speile samtiden vi lever i med humor.

Akkurat nå møtes vi hjemme hos Ole en gang i uka, hvor vi planlegger og jobber med dette showet. Vi har det utrolig gøy. Foreløpig er det bare en haug med ideer, men på nyåret begynner vi å skrive mer konkret på de ulike tekstene. Vi hadde det helt eventyrlig i Grimstad i sommer, og både vi og publikum koste seg. Målet vårt er at vi alle skal få det enda bedre neste gang. Nå kjenner vi hverandre litt bedre, og vi har blitt litt flinkere til å spille gitar, så det har vi troen på at vi skal få til, ler de.

Showet skal selvsagt vises i bakgården på Apotekerga­arden, en scene Jon Niklas Rønning har stått på en rekke ganger.

– Det gir en helt egen rus å stå på den scenen der hver kveld. Publikum i Apotekerga­arden er så lyttende, så entusiasti­ske, ja et helt spesielt publikum. Derfor er vi så utrolig glade for å kunne komme tilbake dit. Det er alltid mye latter, og god stemning der, og man ønsker bare at sommeren skal vare evig. Det er en grunn til at vi ønsker oss tilbake, sier Rønning.

Han forteller videre at det å improviser­e har blitt en fast greie å gjøre i Grimstad.

– Vi blir så trigget av publikum der. Vi gjør ting vi ikke hadde turt å gjøre ellers, og det slår litt gnister. Forestilli­ngen blir bare lengre og lengre for hver gang vi står på scenen, det er en viss glede ved at ingenting er helt spikret når vi står der, sier Jon Niklas Rønning.

Spesielle, og fine planer

Det er Arne Aronsen i Aronsen Booking og Rolf Erik Nilsen som har dratt i trådene for å få til sommershow­et 2021. Det vil ha premiere i Apotekerga­arden 24. juni.

– Vi legger ut billetter for salg allerede nå, slik at folk kan gi det i julegaver til noen de har lyst til å gå på show med, sier de to herrene.

De bekrefter at bransjen deres er svaert annerledes enn den har vaert om dagen, men sier at det også kommer noe positivt ut av at vi nå lever med en pandemi herjende rundt oss.

– Man får anledninge­n til å reflektere og tenke litt nytt sånn innholdsme­ssig, og kanskje ta et skritt videre som artist. Før pandemien reiste vi mye rundt, nå blir det anledning til å gjøre nye ting. Nå får man muligheten til å skrive nye ting, og gå videre. Fremtiden ligger foran oss, sier Rønning.

– Det er jo mange som har det mye verre enn oss i denne tiden, og vi ser derfor på muligheten til å kunne spille denne forestilli­ngen til noen som kanskje ikke har råd til å gå på forestilli­ng i utgangspun­ktet som følge av pandemien. Vi vet ikke helt hvordan vi skal gjøre det ennå, men det er noe vi har snakket om og har lyst til å gjøre. Vi vil vaere der for hverandre, sier Ole Paus.

En by med gode venner

Mens Jon Niklas Rønning har vaert i Grimstad en rekke ganger både med eget show og med show sammen med andre, var det første gangen at Ole Paus showet på sommerscen­en i Apotekerga­arden i sommer som var.

– Jon Niklas hadde jo skrytt så mye av denne scenen og av Grimstad, men for meg var det en ny opplevelse å komme hit i fjor. Og det var som han hadde sagt, det var utrolig fint. Det var en egen opplevelse å stå på scenen der, og når jeg gikk i byen følte jeg at jeg ble godt likt, folk kom og snakket til meg, og jeg fikk følelsen av å gå i en by med bare gode venner. Det var veldig fint altså, sier Paus.

Han føler i likhet med Rønning seg privileger­t som får komme til nettopp Grimstad også til sommeren.

– Scenen i Apotekerga­arden er svaert ettertrakt­et, og vi er utrolig glade for at akkurat vi skal få lov til å stå der. Målet vårt er at folk skal gå lykkelige ut derifra, og det er noe som føles ekstra viktig å få til i disse tider. Vi ønsker å skape en samlende forestilli­ng, sier de.

Det er over sju måneder til premieren 24. juni og hvordan korona-situasjone­n og restriksjo­nene som følge av pandemien er da er det ingen som vet. Paus og Rønning er likevel helt klare på at de kommer.

– Vi spilte doble forestilli­nger i fjor, og det regner vi med å gjøre til sommeren også. Uansett hvor få mennesker som kan komme til hver enkelt forestilli­ng så kommer i alle fall vi, slår Ole Paus fast.

Smilet til Anita og hoppeslott

Avslutning­svis får Jon Niklas Rønning et lite spørsmål om hva han gleder seg aller mest til med sommeren 2021, sånn bortsett fra å stå på selve scenen i Apotekerga­arden. Svaret er laaaaaangt.

– Savnet er stort etter å skåle på uteserveri­ngen på Smag & Behag, og blande ut de kriblende kveldene på Apotekerga­arden i breddfulle samtaler og rosévin. Jeg savner det vennlige smilet til Anita Nicolaysen på Café Ibsen, røykelakse­n og kaffen der hver morgen etter at ekkoet fra publikumss­temningen kvelden før har lagt seg. Jeg savner å plukke sløyfer fra Mormora til Mauritz på Øystein Pettersen klaer, alltid med en liten håndskreve­t hilsen fra Nina Bie-Lorentzen.

– Vi gleder oss til den årlige omvisninge­n på Nøgne Ø. Entusiasme­n til Rolf Erik Nilsen når han forteller hvem og hvor mange som kommer for å se oss. Synet av båtene som legger til kai ti minutter før showstart og menneskene som danner en liten forventnin­gsfull og snakkesali­g kø inn til lokalet. Jeg savner hoppeslott­et utenfor Oddensente­ret hvor sønnen min alltid får lov til å leke litt lenger enn avtalt tid. Gleder oss til å se igjen alle lokale Grimstad-beboere som hilser Ole og meg så blidt utenfor uteserveri­ngen på Herlighed når vi rusler litt vindskjevt ned gaten etter morgenkaff­en på Grimstad Hotell.

– Jeg savner det yrende livet på Apotekerga­arden, og den ivrige effektivit­eten når de skal gjøre klart mellom show nummer en og to. Jeg minnes de nydelige fridagene hvor man leter etter de hemmelige badestrend­ene, musikkbuti­kken til Ingemar Stad, Agder Musikk, hvor jeg kjøpte den første gitaren til sønnen min Gabriel (7) i sommer, og den fine taxituren hjem fra en hyggelig og litt for sen middagsfes­t i Klomreheia.

Grimstad rett og slett.

 ??  ??
 ?? FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN ?? POPULAERT: Det var mange som fikk med seg fjorårets show «Ansikt til ansikt» i Apotekerga­arden.
FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN POPULAERT: Det var mange som fikk med seg fjorårets show «Ansikt til ansikt» i Apotekerga­arden.
 ?? FOTO: SIGMUND SAGBERG ANDERSEN ?? GLEDER SEG: Jon Niklas Rønning og Ole Paus gleder seg stort til å komme tilbake til Grimstad til sommeren.
FOTO: SIGMUND SAGBERG ANDERSEN GLEDER SEG: Jon Niklas Rønning og Ole Paus gleder seg stort til å komme tilbake til Grimstad til sommeren.
 ??  ?? KOMMER IGJEN: Ole Paus og Jon Niklas Rønning hadde suksess med «Ansikt til
KOMMER IGJEN: Ole Paus og Jon Niklas Rønning hadde suksess med «Ansikt til
 ?? FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN ?? ansikt» i Apotekerga­arden sist sommer. Nå skriver de på et helt nytt show som skal ha premiere i Grimstad 24. juni.
FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN ansikt» i Apotekerga­arden sist sommer. Nå skriver de på et helt nytt show som skal ha premiere i Grimstad 24. juni.
 ?? FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN ?? IS: Ole Paus og Jon Niklas Rønning ser frem til en bryggeslen­g og en is når de kommer til Grimstad til sommeren.
FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN IS: Ole Paus og Jon Niklas Rønning ser frem til en bryggeslen­g og en is når de kommer til Grimstad til sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway