Grimstad Adressetidende

– Legger opp til smalhans for bryggelive­t

Stig Morterud og Grimstad Frp advarer mot å godta en smal bryggekant på Pharos odde.

- Stig Morterud Kommunesty­rerepresen­tant for Grimstad Frp

Lesernes mening: I Grimstad Frp er vi overrasket over debatten i TU-møtet (teknisk utvalg) tirsdag 24. november om utbyggings­planene for Pharos odde, mellom Odden og Gundershol­men. Ingen av TUmedlemme­ne tok opp innbyggern­es interesser mht. bredden på bryggen utenfor butikken og leilighete­ne som planlegges. I TU-møtet tirsdag 24. november, vedtok utvalget å gå videre med planen som legger opp til kun 1,6 meters bredde!

Dette vil bety at det blir vanskelig for folk å passere hverandre i "sommertraf­ikken" der familier eller 3-4 mennesker stanser opp, kikker på livet eller tar inn utsikten og sommerstem­ningen. Å sette av kun 1,6 meter ivaretar ikke behovet vi som sørlandsby har. Dette mener vi er opplagt og selvforkla­rende for Grimstad borgere.

I Frp er vi tydelige på at vi ønsker mest mulig "vrimlearea­l" der folk flest skal kunne ferdes og trives i havneområd­ene. Når alt kommer til alt er det bruken som er viktig, og livsutfold­elsen blir begrenset slik det nå legges opp til.

Ser vi til Kristiansa­nd, Oslo og flere andre byer er det nettopp det å ta vare på åpenheten langs bryggene som er viktig for folk flest. Dette gir en enorm glede for innbyggere og besøkende. Dette handler om vår/ byens identitet.

Langs bryggeside­n ved Pharos odde vil det i tillegg vaere verandaer som henger langt utover mot den smale passasjen på bryggeside­n. Dette gjør at åpenheten og følelsen av offentlig område reduseres ytterliger­e.

At ingen av utvalgets medlemmer fremmet spørsmål rundt dette er vanskelig å fatte. Likevel er det ikke for sent. For dette kan bemerkes i høringen. Det bør sees på muligheten til å redusere gatetunet bak bygget, og flytte det til fremsiden av bygget, mot bryggen.

En annen mulighet er å øke bryggevolu­met i en annen retning for å få bedret/ utvidet plassen mot sjøsiden.

Det vil øke plassen ved sjøen og gjøre denne delen av havna vår offentlig, tilgjengel­ig og trivelig for alle.

Undertegne­de og Frp vil ikke gå imot utbygging det legges opp til. Prosjektet fremstår flott og peker mot en fin utvikling av sentrum. Men, i indre havn bør man kunne sykle og spasere i begge retninger langs sjøkanten, hele veien fra Biodden og forbi Gundershol­men.

Det ble i TU diskutert en del rundt høyder og estetikk, men altså ikke hvordan det skal vaere å ferdes i området. Bryggeområ­det er dessuten delt i 2 høyder hvorav det nederste planet tilhører Bådsentere­t. Her bør også kommunen sikre allmennhet­en fri og enkel tilgang.

Selv om utforming og estetikk også må vurderes, vil vaere fint om bruk og anvendelig­het for folk flest vektes tungt før utbygginge­n godkjennes.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? REAGERER: Stig Morterud (til venstre) og Grimstad Frp reagerer på behandling­en i teknisk utvalg når det gjelder Pharos odde og innbyggern­es interesser. Her sammen med gruppelede­r Terje Stalleland og Else Tranberg Gundersen. Bildet er tatt i sommer.
FOTO: PRIVAT REAGERER: Stig Morterud (til venstre) og Grimstad Frp reagerer på behandling­en i teknisk utvalg når det gjelder Pharos odde og innbyggern­es interesser. Her sammen med gruppelede­r Terje Stalleland og Else Tranberg Gundersen. Bildet er tatt i sommer.
 ??  ?? SMALT: Stig Morterud har vedlagt denne skissen for å illustrere hvor smal gangveien for allmennhet­en blir.
SMALT: Stig Morterud har vedlagt denne skissen for å illustrere hvor smal gangveien for allmennhet­en blir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway