Grimstad Adressetidende

Status: Seks i isolasjon og 120 i karantene

Det er 30 personer som har vaert eller er smittet av Covid19 viruset i Grimstad per mandag.

- Janicke Yttervik og Peer Andreassen

Kommunen melder om at seks personer nå er i isolasjon, mens 120 er i karantene.

Personer i isolasjon har fått påvist smitte med koronaviru­set - eller er isolert som følge av sterk mistanke om smitte.

Personer i karantene viser kun de som er pålagt karantene av Grimstad kommunes smittespor­ingsteam. Tallet inkluderer ikke dem som er satt i karantene av f.eks fastleger eller de som går i selvpålagt karantene.

To nye tilfeller

Det kom to nye tilfeller i Meldingssy­stem for smittsomme sykdommer (MSIS) lørdag. Det ene gjelder en kvinne 20-29 år med kjent smittevei. Det andre en mann 20-29 år kjent smittevei.

– Det ene tilfellet ble meldt fredag kveld fra FK Jerv, og jeg viser til informasjo­nen klubben gikk ut med. Det andre nye tilfellet gjelder trolig en person som har folkeregis­trert i Grimstad, men som ikke bor her. I slike tilfellet får ikke kommunen beskjed, men kommunen som vedkommend­e faktisk bor, for det er der smittespor­ingen skjer, uttalte kommunikas­jonssjef Petter N. Toldnaes til Adressa lørdag.

FK Jerv meldte at smittede allerede var i karantene, og vil nå få forlenget med 10 dager i isolasjon.

Tilfellet vil ikke få konsekvens­er for spilleplan og andre personer.

– Den smittede skal ikke ha symptomer på sykdom, og har ikke vaert i kontakt med andre enn sine naermeste siden karantenen startet forrige fredag, meldte klubben.

Negative prøvesvar

Llørdag forelå også svar på de rundt 400 testene som ble gjort på elever og laerere på Grimstad ungdomssko­le, osm ble stengt da det ble oppdaget smitte hos en timelaerer. Skolen skal vaere stengt ut denne uka.

Kommunikas­jonssjef Petter N. Toldnaes opplyster til Adressa lørdag at ingen laerere eller elever hadde testet positivt.

– Det er et veldig godt tegn at ingen av prøvene er positive når vi tar et øyeblikksb­ilde av 400 personer på en skole, sier Toldnaes.

Agder og Norge

Mandag morgen meldes det om ingen nye smittede i Agder, og en økning på 282 nye koronasmit­tede registrert i Norge, det er 71 faerre registrert­e enn dagen før og 124 faerre enn natt til mandag for en uke siden.

Det er det siste døgnet registrert 79 nye smittede i Oslo. Dette er lavere enn søndag, da det ble registrert 112 smittede i hovedstade­n. Smittetren­den i Oslo er flat, mens trenden nasjonalt er synkende.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? STATUS: Mandag var det seks personer i isolasjon og 120 i pålagt karantene i Grimstad.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN STATUS: Mandag var det seks personer i isolasjon og 120 i pålagt karantene i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway