Grimstad Adressetidende

– Nå har vi mye å ta tak i

Rundt 170 høns og 5 kalkuner brant inn i en låvebrann i Herefoss natt til søndag.

- Peer Andreassen peer@gat.no

Rundt klokken 03.30 rykket nødetatene ut til brannstede­t ved Herefossve­ien i Birkenes.

«Politiet er på vei til låvebrann sammen med andre nødetater. Låven skal ligge et godt stykke unna hovedhuset. Det skal ikke vaere personer inne i låven», lød første melding.

Klokken 04.08 meldte 110-sentralen: «Låven totalskadd ved brannvesen­ets ankomst».

Oppdaterin­g noe senere på natten: «Det er full fyr i uthuset, brenner i taket, reisverket står fremdeles. Veien blir stengt på stedet en stund da uthuset ligger naerme veien. Det skal ha vaert anslagsvis 150 høns og 50 kalkuner i uthuset under brannen».

Oppdaterin­g klokken 04.16: Bygget har delvis ramlet sammen og kommer til å brenne helt ned. Det er per nå for tidlig å si noe om brannårsak, melder politiet.

Slettene gård

Brannen skjedde på gründerbed­riften og Slettene Hage gård, som drives av paret Geir Hegland og Gunn Elisabeth Slettene, som Adressa nylig omtalte i en sak om bondens marked i Grimstad.

På Facebook-siden til gården skriver de søndag: «Ja, det er veldig trist å fortelle dere at låven vår brant ned i natt. Der var det ca 170 høner og 5 kalkuner.

Morgendage­n vil vise om noen har overlevd brannen. Vi oppdaget det ca 0320 i natt, og da var bygget fullstendi­g overtent. Det blir ikke egg til dere på en stund. Nå har vi mye å ta tak i».

Leieboeren oppdaget brannen

Det var leieboeren deres som varslet om brannen, forteller Geir Hegland. Han bor under dem på gården i Birkenes, og våknet av det han tok for å vaere skrapingen av mus i veggene på våningshus­et, skriver Lillesands-Posten.

Det var i stedet uthuset fullt av fjaerfe som brant.

Geir Hegland og Gunn Elisabeth Slettene kom seg opp og ut, og så at bygget sto i full fyr. Klokken var rundt 3.30.

– Vi kunne ikke gjøre annet enn å se på, og vente på brannvesen­et, forteller Hegland.

Inne i uthuset befant det seg rundt 170 høns og 5 kalkuner.

Når Lillesands-Posten er på brannstede­t søndag formiddag, tripper -7 høner og en hane rundt utenfor. Tilsynelat­ende var det alle som overlevde.

De har ingen idé om hvordan brannen kan ha startet, sier Geir Hegland. Politiet er ventet til brannstede­t i løpet av søndag.

 ?? FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN/LILLESANDS-POSTEN ?? MISTET DYR: Ekteparet mistet nesten alle hønene og alle kalkunene ibrannen. – At det var høns der inne var det verste. Det var det som var tragedien. Økonomisk skal vi nok klare oss videre, sier gårdbruker­en, sier Geir Hegland.
FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN/LILLESANDS-POSTEN MISTET DYR: Ekteparet mistet nesten alle hønene og alle kalkunene ibrannen. – At det var høns der inne var det verste. Det var det som var tragedien. Økonomisk skal vi nok klare oss videre, sier gårdbruker­en, sier Geir Hegland.
 ??  ?? BRANN: Nødetatene rykket ut til en låvebrann på gründerbed­riften og gården Slettene hage i Herefoss natt til søndag. Låven brant ned og 170 høns og fem kalkuner brant inne, i følge innehavern­e.
BRANN: Nødetatene rykket ut til en låvebrann på gründerbed­riften og gården Slettene hage i Herefoss natt til søndag. Låven brant ned og 170 høns og fem kalkuner brant inne, i følge innehavern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway