Grimstad Adressetidende

Kaster seg inn i debatten

- Tore Wold Kommunesty­rerepresen­tant for Rødt

Kommunesty­rerepresen­tant Tore Wold i Rødt skriver at de vil ompriorite­re budsjettkr­oner til fordel for barna, alle sårbare som sliter, funksjonsh­emmede, syke, eldre, dagaktivit­eter.

Lesernes mening: Budsjettka­mp og retningsva­lg. Åtte av ti kommuner i landet er i «kuttmodus». For partiet Rødt er ikke dette noe nytt. De fleste forslag til kommunebud­sjett, med få unntak, går nesten alltid i favør av de de som har sterkest rygg, mest penger og de best betalte talsperson­er.

Nå skriver lokalavisa vår, i lederen sin på tirsdag 1.12, at det går mot en budsjettka­mp og et tydelig retningsva­lg i kommunesty­ret. Det er riktig!

For å gjøre det helt tydelig: Rødt vil i samarbeid med andre partier at: De store pengene ompriorite­res til fordel for barna, alle sårbare som sliter, funksjonsh­emmede, syke, eldre, dagaktivit­eter for demente og forebyggen­de tjenester. Det betyr også at kommunes største ressurs og kunnskap, de ansatte som jobber naert med alle de som trenger det mest, også må ivaretas. Vi vil ikke bidra til at ansatte hver dag må gå hjem og kjenne på at de ikke strakk til der de trengtes.

Dette retningsva­lget er et verdivalg som flere partier i sine partiprogr­am slutter seg til.

Rødt samarbeide­r med Ap og SV og gjerne også med andre partier for å ompriorite­re i forslaget til framlagt budsjett. Vi vil bidra til at kuttene må tas andre steder enn på grunnplane­t og dermed blant de som trenger kommunens tjenester mest. Det betyr også at nye Fjaere og Holviga skole må bygges snarest mulig!

 ??  ?? KUTTMODUS: Tore Wold i Rødt mener at de fleste forslag til kommunebud­sjett, med få unntak, går nesten alltid i favør av de de som har sterkest rygg, mest penger og de best betalte talsperson­er. Foto: Baard Larsen
KUTTMODUS: Tore Wold i Rødt mener at de fleste forslag til kommunebud­sjett, med få unntak, går nesten alltid i favør av de de som har sterkest rygg, mest penger og de best betalte talsperson­er. Foto: Baard Larsen
 ??  ?? PRIORITERE: Kommunesty­rerepresen­tant Tore Wold (R) mener budsjettet er et verdivalg. Foto: Privat
PRIORITERE: Kommunesty­rerepresen­tant Tore Wold (R) mener budsjettet er et verdivalg. Foto: Privat

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway