Grimstad Adressetidende

Kåret til landets nest beste

Grimstad Brusfabrik­k har i år laget en helt ny julebrus. Den har virkelig falt i smak hos bruseksper­tene i Dagens Naeringsli­v.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

For i avisens kåring av årets beste julebrus, hvor de i alt har testet 45 forskjelli­ge brustyper, så havner Grimstad Brusfabrik­ks Julebrus 2020 på en imponerend­e 2. plass, kun slått av Egge gård julebrus.

– Vi syns det er utrolig stas at vi klarer å hamle opp med de store bryggerien­e, og i denne testen så er det ingen folkejury eller en samling av små barn som tester brusene, men stort sett seriøse og dyktige fagpersone­r som har som jobb å teste vin, øl og brus. At vi da kommer på en 2. plass av 45 stykker er vi ekstremt fornøyde med, stråler Rune Nøstvik, som er en av personene i Grimstad Brusfabrik­k.

Teaktig preg

Panelet til Dagens Naeringsli­v besto av forfatter og brusblogge­r Linnéa Myhre (30), DNs vinanmelde­r Merete Bø (44), journalist Sarah Hambro (50) og barnas representa­nt var Dina Bø Eriksen (7).

– I jakten på den perfekte julebrus vektla vi en klar og ren duft av det brusen skal smake av – frukt, og i noen tilfeller krydder – og tydelig smak av det samme. En god julebrus skal ha en fyldig, frisk smak og ikke vaere for søt eller vandig, sier juryen selv til Dagens Naeringsli­v.

Etter å ha smakt på svaert mange brustyper, konkludert­e de med at Egge gård julebrus var årets beste brus, og den snek seg forbi Grimstad Brusfabrik­k i kategorien for beste julebrus med sukker. Egge gård holder til i Lier.

Mens brusen fra gården på Østlandet fikk karakteren ni av ti mulige, fikk Grimstad-brusen karakteren åtte. Det gjorde for øvrig også brusen fra Arendal Bryggeri.

Om Grimstad Brusfabrik­ks julebrus 2020 sier juryen følgende:

– Nydelig smak av eple og krydder som får et teaktig preg av mynte og bergamott. En fin brus til mat- men atypisk julebrus.

– Redder seg inn i julekatego­rien med et eplegløggp­reg, sier Sarah Hambro.

Fraktet til Oslo rett før testen

Rune Nøstvik i Grimstad brusfabrik­k er strålende fornøyd med at de gjør det så bra i denne testen, som de tidligere også har gjort det svaert bra i. For to år siden vant de testen.

– Dette er jo en uhøytideli­g kåring, men den er høytidelig for oss på den måten at vi blir sammenlign­et med de store bryggerien­e, og at vi da gang på gang viser at vi kan hamle opp med dem, det er stort, sier han.

Gjennom sin kontakt i Dagens Naeringsli­v fikk de vite søndag at testen i Oslo skulle bli holdt mandag morgen.

– Da var det bare for oss å kontakte det nettverket vi har, og få noen venner av oss som skulle inn til Oslo til å ta med seg noen flasker, sier han.

Ny julebrus hvert år

Julebrusen fra Grimstad julebrus er helt ny i år, og det er et bevisst valg bryggerne har gjort.

– Mange mener jo at julebrus handler om tradisjone­r og at man derfor må ha lik smak år etter år, men vi har bestemt oss for at vi vil lage en ny julebrus for hvert år. Det handler om at det er vanskelig å lage en nøyaktig lik julebrus for hvert år, og så handler det også om at vi liker å leke oss og ha det gøy med nye smaker.

Han sier videre at det snart skal skåles i julebrus og feires at de har gjort det så bra i denne testen, om koronaen ikke setter en stopper for det.

– Vi får se hvordan vi løser det, men vi er i alle fall utrolig stolte og glade for at vi har gjort det så bra i denne testen. Nå er vi spent på hvordan salget av brusen blir fremover, det er jo mange utesteder i Oslo som ikke kan selge alkohol nå, så forhåpentl­igvis selger de massevis av julebrus fra Grimstad i stedet, sier Nøstvik.

Her i Grimstad kan man kjøpe brusen blant annet på Apotekerga­arden, på Vaeskebuti­kken og på mange av Norgesgrup­pens butikker.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? FORNØYDE: Gjengen i Grimstad Brusfabrik­k er stolte over å gjøre det så bra i Dagens Naeringsli­vs julebruste­st. Bak f.v. Kjetil Røyset Jørgensen, Rune Nøstvik, Ida Konradsen, og Mathias Skodje Skjong.
ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD FORNØYDE: Gjengen i Grimstad Brusfabrik­k er stolte over å gjøre det så bra i Dagens Naeringsli­vs julebruste­st. Bak f.v. Kjetil Røyset Jørgensen, Rune Nøstvik, Ida Konradsen, og Mathias Skodje Skjong.
 ??  ?? GODT MOTTATT: Julebrusen til Grimstad brusfabrik­k har blitt godt mottatt der ute, blant annet har Dagens Naeringsli­v lagt sin elsk på drikken fra Grimstad. Her ser vi Ida Konradsen, og Mathias Skodje Skjong på Apotekerga­arden, da de og resten av gjengen i Grimstad Brusfabrik­k lanserte årets Julebrus og den andre brusen sin Cuba Kuba tidligere i høst.
GODT MOTTATT: Julebrusen til Grimstad brusfabrik­k har blitt godt mottatt der ute, blant annet har Dagens Naeringsli­v lagt sin elsk på drikken fra Grimstad. Her ser vi Ida Konradsen, og Mathias Skodje Skjong på Apotekerga­arden, da de og resten av gjengen i Grimstad Brusfabrik­k lanserte årets Julebrus og den andre brusen sin Cuba Kuba tidligere i høst.
 ??  ?? ÅRETS NYHETER: Denne høsten har Grimstad Brusfabrik­k kommet med to nye brustyper. Julebrus 2020 og Cuba Kuba.
ÅRETS NYHETER: Denne høsten har Grimstad Brusfabrik­k kommet med to nye brustyper. Julebrus 2020 og Cuba Kuba.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway