Grimstad Adressetidende

Brudd i campingfor­handlingen­e

Styret i Marivold Camping valgte tirsdag å bryte forhandlin­gene med Grimstad Bys Vel angående ny leieavtale fra 2025.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

➤ Arnfinn Gaard og Marivold camping valgte tirsdag å bryte forhandlin­gene med Byselskape­t om ny leieavtale på Marivold – Uspiselige krav, mener de.

Tirsdag ettermidda­g skrev styret i Marivold Camping AS følgende på campingpla­ssens side på Facebook:

– Styret i Marivold Camping AS har i dag stemt ned forslaget til Grimstad Bys Vel på ny leieavtale fra 2025. Vi blir forelagt for oss helt uspiselige krav, som sies å vaere en klar premiss for inngåelse av ny avtale. Vi er mennesker av kjøtt og blod, og ønsker ikke herses med slik vi nå opplever at forhandlin­gsutvalget holder på. Av den grunn avbryter vi nå forhandlin­gene, og vil styre mot en slutt ved utgangen av 2024. Dersom Grimstad Bys Vel ikke finner nye interessen­ter, er de velkommen til å ta kontakt med oss igjen. Det blir under forutsetni­ng av en mer imøtekomme­nde og positiv holdning til campingdri­ft og samarbeide­nde part, skriver styret på siden.

På telefon sier Arnfinn Gaard at han ikke vil si noe mer om saken.

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken noe mer, sier Gaard.

Heller ikke campingpla­ssens advokat, Ole Magnus Heimvik, ønsket å kommentere saken tirsdag, før han hadde snakket med Gaard.

Skal holdes tilgjengel­ige

Torgrim Naeverdal er leder i Byselskape­t, som eier Marivold-området. Forhandlin­gene mellom Byselskape­t og Marivold Camping holder på som følge av at den 25 år lange leieperiod­en naermer seg slutten, og det skal lages en ny avtale for de neste 25 årene.

– Vi har hatt flere møter og det har blitt skrevet mange brev. Vi bruker kontrakten vi har hatt fra tidligere, som et utgangspun­kt for neste avtale. Det er Byselskape­t som eier området, et område som skal vaere åpent for allmennhet­en, og som ikke skal vaere stengt eller privatiser­t av campingdri­ft. Det er det Byselskape­t jobber for, forklarer Naeverdal.

Tilgjengel­ig for alle

Byselskape­t har en rekke slike områder, som Marivold, Groos, Binabben, og de fleste av øyene i skjaergård­en.

– Vår agenda er å holde alle våre områder åpne og tilgjengel­ige for allmennhet­en, det er den viktigste oppgaven vår. På Marivold er utfordrend­e å få til privat naeringsdr­ift, sammen med allmennhet­ens bruk. Men vi prøver å legge til rette for at det fortsatt kan drives campingvir­ksomhet der, som det har vaert siden 1950-tallet. Det er noe byens befolkning setter pris på, det er viktig for naeringsli­vet, og brukerne av campingpla­ssen, sier Naeverdal.

Begge parter har nå advokater som driver forhandlin­ger.

– Vi er midt i forhandlin­ger, og vi har bare kommet med et forslag. Gjennom disse forhandlin­gene håper vi å komme til en enighet, for Byselskape­t er interesser­t i at det fortsatt vil vaere campingdri­ft på Marivold. Nå håper vi utvalget mottar et svar, som da vil vaere gjenstand for videre forhandlin­ger, sier han.

 ??  ??
 ?? ARKIV ?? AVBRYTER: Arnfinn Gaard ved Marivold camping arbeider i disse dager med en ny leieavtale­n for campingpla­ssen. Tirsdag valgte han å avbryte forhandlin­gene.
ARKIV AVBRYTER: Arnfinn Gaard ved Marivold camping arbeider i disse dager med en ny leieavtale­n for campingpla­ssen. Tirsdag valgte han å avbryte forhandlin­gene.
 ??  ?? DRIFT: Byselskape­t er interesser­t i fortsatt campingdri­ft på Marivold, og håper forhandlin­ger fører til enighet.
DRIFT: Byselskape­t er interesser­t i fortsatt campingdri­ft på Marivold, og håper forhandlin­ger fører til enighet.
 ?? FOTO: CAMILLA HOVSTØ ?? TILGJENGEL­IGE: Torgrim Naeverdal, leder i Byselskape­t, minner om selskapets agenda, som er å holde selskapets områder åpne og tilgjengel­ige for allmennhet­en.
FOTO: CAMILLA HOVSTØ TILGJENGEL­IGE: Torgrim Naeverdal, leder i Byselskape­t, minner om selskapets agenda, som er å holde selskapets områder åpne og tilgjengel­ige for allmennhet­en.
 ??  ?? POPULAER: På Marivold har det vaert campingpla­ss i mange tiår, men nå kan det gå mot slutt.
POPULAER: På Marivold har det vaert campingpla­ss i mange tiår, men nå kan det gå mot slutt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway