Grimstad Adressetidende

– Barnetrygd­en må ut av sosialhjel­pen

- Grimstad SV ved Terje Gjøsaeter

Terje Gjøsaeter i Grimstad SV kommentere­r budsjettfo­rslaget, og da spesielt en sak.

Lesernes mening: Barnetrygd­en ut av beregnings­grunnlaget for sosialhjel­pen revisited. Vi så det komme…

Da kommunesty­ret i vår vedtok en utvannet versjon av helseog omsorgsutv­algets krav om at barnetrygd­en skal ut av beregnings­grunnlaget for NAV-støtte med en vag formulerin­g om den skal tas ut «på sikt», ante vi i SV at det var ugler i mosen og grunn til bekymring, selv om eks-ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) støttet forslaget i Grimstda Adressetid­ende og forsikret leserne om at han var «urolig for at forskjelle­ne i samfunnet vårt øker».

I dette tilfellet var altså vår bekymring velbegrunn­et. Både i kommunedir­ektørens forslag til budsjett og posisjonen­s alternativ­e budsjett er uroen over at forskjelle­ne i samfunnet øker tilsynelat­ende borte som dugg for sol, akkurat som inndekning­en av denne endringen.

Derfor er vi i SV svaert glade og stolte over å ha fått til et godt, solid og ansvarlig alternativ­t budsjett sammen med Arbeiderpa­rtiet og Rødt.

Vårt budsjett ivaretar bedre de svake i samfunnet, og reverserer dette og mange av de andre menneskefi­endtlige kuttene som ligger i budsjettfo­rslaget til kommunedir­ektøren, og som heller ikke posisjonen har ønsket å gjøre noe med i sitt alternativ.

Tvert imot, de kutter enda mer, i et allerede urealistis­k budsjett som er dømt til å sprekke.

 ??  ?? SOSIALHJEL­P: Terje Gjøsaeter i Grimstad SV mener barnetrygd­en ikke skal vaere en del av grunnlaget ved beregning av sosialhjel­p i kommunen. Foto: Privat
SOSIALHJEL­P: Terje Gjøsaeter i Grimstad SV mener barnetrygd­en ikke skal vaere en del av grunnlaget ved beregning av sosialhjel­p i kommunen. Foto: Privat

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway