Grimstad Adressetidende

- KrF jobber videre med budsjettfo­rslaget

-

Stein Gjulem (KrF) skriver her om KrFs arbeid med budsjettet.

Lesernes mening: Kristelig folkeparti jobber nå videre sammen med H, FrP og Sp for å lage et forsvarlig budsjett innenfor antatt gitte økonomiske rammer. Forsvarlig overfor barn og unge, eldre og syke, og mennesker med spesielle behov og utfordring­er. Forsvarlig i forhold til drift av kommunale bygg, eiendommer og veier. Forsvarlig i forhold til kirke, frivilligh­et og kulturell aktivitet.

For Krf er også, i saerlig grad, opptatt av at Grimstad kommune kan oppretthol­de et godt kulturtilb­ud – offentlig og ideelt. Og apropos; den engelske statsminis­ter Winston Churchill skal under 2. verdenskri­g ha nektet å gå med på et forslag om å kutte i kulturbuds­jettet i forhold til forsvarsbu­dsjettet.

- Uten kultur, hva har vi da å forsvare, skal han ha spurt.

De fire partiene i flertallsk­onstellasj­onen la fram et foreløpig budsjettfo­rslag i formannska­pet sist torsdag. Dette ligger nå til vurdering/høring fram mot kommunesty­remøtet 15. desember. Til høring hos «folket» og hos de ulike partiene. Kristelig folkeparti skal i budsjettin­nspurten ha nye samtaler i flertallsk­onstellasj­onen.

KrF ønsker en videre vurdering av vårt forslag om å opprette et fond knyttet til den alternativ­e opplaering­sarenaen på Hommedal skolegård. Dette, for at det kan bli økonomisk lettere for den enkelte skole å kunne gi elever et godt tilbud her.

I tillegg til midler som allerede er foreslått lagt inn i helse- og omsorgssek­toren, ønsker KrF å få vurdert på nytt, om det er mulig å kunne oppretthol­de «Styrkeog balansegru­ppen» som gjør at eldre kan klare seg selv hjemme lengre. Dette mener vi vil vaere et godt helsepolit­isk tiltak. Begge disse sakene er en satsing på, og en prioriteri­ng av, tidlig innsats rettet mot barn og eldre. Det kan vedtas uten å forringe ansvarligh­eten i budsjettet. Snarere tvert imot.

Stein Gjulem (KrF)

Innlegget er forkortet. Les hele på gat.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway