Grimstad Adressetidende

Innstilt til ny lederjobb

Tone Marie Nybø Solheim er tilbudt jobb som ny daglig leder av Region Kristiansa­nd.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

Det er NRK som melder dette torsdag ettermidda­g. Region Kristiansa­nd (RK) er et interkommu­nalt samarbeid mellom kommunene Birkenes, Iveland, Kristiansa­nd, Lillesand, Vennesla

og Lindesnes. Ansettelse­n vil bli formaliser­t i styremøtet i Region Kristiansa­nd fredag 11. desember. Det var NRK Sørlandet som først omtalte innstillin­gen.

– Dette er en jobb som inneholder mye av det jeg har gjort gjennom mitt arbeidsliv, nemlig legge til rette for et bredt interessep­olitisk arbeid og bidra til godt samarbeid mellom kommunene i regionen, sier Nybø Solheim til Agderposte­n.

Gode skussmål

Nybø Solheim ble oppsagt av et flertall av kommunesty­ret i

Grimstad, og ble enig med kommunen om en sluttpakke som omfatter etterlønn i 12 måneder utover oppsigelse­stid, samt studiestøt­te. Begrunnels­en var brudd på innkjøpsre­glementet i forbindels­e med kjøp av konsulentt­jenester.

Styreleder i Region Kristiansa­nd, Jan Oddvar Skisland, sier til Faedreland­svennen at de ikke fant det forholdet avskrekken­de.

– Vi har fått fram en del bakgrunn om hvordan hun opptrådte knyttet til den situasjone­n, og har ikke funnet noe som har gjort oss urolige. Snarere tvert imot, hun får gode skussmål fra tillitsval­gte og fra politisk nivå på at hun har opptrådt ryddig.

Omfattende erfaring

Skisland peker på at Nybø Solheim har veldig omfattende og relevant erfaring blant annet fra to rådmannspe­rioder på Sørlandet.

– I tillegg har hun en god periode i KS hvor hun har jobbet tett inn mot Stortinget og departemen­tet, sier Skisland til Faedreland­svennen

Nybø Solheim presiserer at hun søkte jobben etter at forhandlin­gene med Grimstad kommune var ferdig.

– Alt av intervjuer og søknadspro­sess har skjedd etter at forhandlin­gene var landet, påpeker hun.

Lønnen hun vil motta i åremålssti­llingen blir fastsatt i lønnsforha­ndlinger, og hun vil i en periode da motta lønn herfra og fra sluttavtal­en med Grimstad kommune, ifølge Faedreland­svennen.

– Det er to ulike ting. Det ene er en avtale forhandlet fram som avslutning av et arbeidsfor­hold, og det andre er en ordinaer stilling med sin lønn, sier Solheim til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? Tone Marie Nybø Solheim, tidligere kommunedir­ektør i Grimstad, er innstilt som nummer en til ny lederjobb i Region Kristiansa­nd.
FOTO: JANICKE YTTERVIK Tone Marie Nybø Solheim, tidligere kommunedir­ektør i Grimstad, er innstilt som nummer en til ny lederjobb i Region Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway