Grimstad Adressetidende

Baidoo-dobbel sikret Jerv viktig seier

Jerv sikret tre viktige poeng, da Grorud var motstander på Levermyr torsdag kveld. Michael Baidoo ble helten i det sure vaeret.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

For han scoret både en og to ganger for gultrøyene. Først etter 14 spilte minutter, da han stjal ballen fra en Grorudspil­ler på midtbanen. Satte fart mot mål og fikk avslutte fra 13–14 meter. Ballen gikk mellom beina på Grorudkeep­eren, og Jerv ledet 1–0.

Baidoo feiret mået sitt med å dra Jerv-drakta godt opp, slik at hans hyllest til sin syke mor i Ghana kom fram. På T-skjorten under drakten sto det «bli snart frisk, mamma». For dette fikk han gult kort, det fjerde for året, og han må trolig stå over kampen mot Sandnes Ulf til mandag.

1–0 var pauseresul­tatet på Levermyr, i en kamp som ble spilt i et riktig så ufyselig vaer. Det var noen få varmegrade­r, og det regnet så å si sideveis på grunn av den kraftige vinden. Det gjorde det kampen igjennom.

Doblet ledelsen

Men til tross for surt vaer, så viste Jerv seg som det mest hardtkjemp­ende laget denne torsdagskv­elden. Spenningen var likevel til å ta og føle på, da ledelsen kun var med ett mål. Alt kan skje i fotball, det har vist seg utallige ganger før.

Men da det var spilt 84 minutter kunne mange på Levermyr senke skuldrene litt, og se at pulsen på pulsklokka gikk noe ned. Da var nemlig Michael Baidoo igjen var frempå for de gule og blå.

Samme mann doblet ledelsen seks minutter før full tid. Han snappet ballen fra en medspiller på midtbanen, satte fart og dro seg forbi to motspiller­e før han la ballen til rette på 16-meteren. Skuddet gikk lavt nede i naermeste hjørnet og Jerv var i føringen med to mål. 2–0 ble også sluttresul­tatet, og Jerv tok med det et godt steg bort fra nedrykkssu­mpen.

Kvalikdrøm­men lever

Jerv ligger nå på en 10. plass på tabellen, og kan med hell lukte på en kvalikplas­s, ettersom de har spilt en kamp mindre enn de fleste lagene.

Førstkomme­nde mandag møter de Sandnes Ulf på bortebane, et lag som per dags dato innehar den siste kvalikplas­sen på tabellen, og ligger bare tre poeng foran Jerv.

Etter kampen mot Sandnes Ulf venter to hjemmekamp­er for Jerv, mot henholdsvi­s Åsane (torsdag) og Stjørdals Blink søndagen etter.

Dette var Jervs fjerde siste kamp i årets Obos-liga, de skal også møte Sandnes Ulf (borte), Åsane (hjemme) og Stjørdals Blink (hjemme) før de kan ta en etterlengt­et juleferie.

?? < ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? SCORTE: Michael Baidoo var i storform torsdag kveld og scoret begge målene til Jerv i 2-0-seieren.
< ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD SCORTE: Michael Baidoo var i storform torsdag kveld og scoret begge målene til Jerv i 2-0-seieren.
 ??  ?? GLAD GJENG: En glad, men sliten Jerv-gjeng på vei til garderoben etter å ha takket Svaberget for støtten gjennom kampen.