Grimstad Adressetidende

Turistsjef­en mener man bør bruke sjøen til bading året rundt

Frister det med et lite julebad i sjøen nå i desember? Turistsjef Anne Elisabeth Jensen syns det er riktig så deilig.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Anne Elisabeth Jensen er glad i å bade, og tar seg gjerne enn dukkert selv om vinteren er rett rundt hjørnet.

I hele høst har hun badet på Storesand flere ganger i uken.

– Det kan virkelig anbefales altså, sier Anne Elisabeth Jensen, i det hun med rolige steg rusler opp fra vannet og opp på stranden på Storesand for å finne håndkleet sitt.

Turistsjef­en er veldig stolt av alle de vakre sandstrend­ene som Grimstad har å by på, og det er noe av det hun fremmer i kontakt med turistene. Selv mener hun at strendene og badevannet også kan brukes på denne tiden av året, ikke bare på sommeren. I høst har hun badet i sjøen flere ganger i uka.

– Jeg har alltid likt å bade, og har alltid lurt på hvordan det er å bade på andre tider av året enn nettopp om sommeren. Jeg har begynt å bade 1. mai hvert år, men har aldri holdt på så lenge utover høsten som nå. I år hadde jeg lyst til å prøve å bade i den kalde årstiden også, sier hun.

Sammen med venninnen Ragnhild Strand har det blitt mange svømmeture­r i sjøen ved Storesand denne høsten. Målet var å bade fram til 1. desember, men nå vil de bare fortsette med dette.

– Jeg tenkte først at jeg bare ville se det litt an hvordan det var bade på denne tiden av året, og hadde liksom ikke noen tanker om hvor lenge jeg ville holde på med det, men så satte vi oss et mål om å holde på fram til 1. desember og det har vi nå klart. Nå tenker jeg bare at vi skal fortsette med dette. Så lenge det gjør godt, så er det ikke noe i veien for at vi kan bade litt, sier hun.

Hun har ikke målt temperatur­en om dagen, men tror det er

mellom 7 og 8 grader i vannet.

– Målet er å fortsette å gjøre dette her så lengde det er givende og gøy. Man får et veldig fokus når man går ut i vannet, det er selvsagt friskt og kaldt, men det er ofte kaldere på land enn i vann. Så fort jeg har tatt en firefem svømmetak så er jeg rolig. Det gir en helt egen ro å gjøre dette her, sier hun.

Jensen har aldri prøvd å bade på høsten og vinteren før, kun hoppet i snøen og slik i forbindels­e med badstue. Men høstens opplevelse har gitt mersmak.

– Jeg kan virkelig anbefale det til alle, det er en måte å utfordre seg selv på, som jeg virkelig kan anbefale. Det er kanskje lettest å gjøre det slik som vi har gjort, starte på sommeren og bare holde det gående, men det går sikkert fint an å bare begynne nå også, sier hun.

Inspirerer hverandre

Anne Elisabeth Jensen begynner å bli en dreven vinterbade­r, etter å ha badet i sjøen i flere ganger i uka i hele høst. Hun har noen tips å komme med.

– Jeg anbefaler ullsokker og lue, og det å ha på seg ull rett etter man er ferdig. Da får man fortere varmen. Det stikker litt og er litt rart med en gang man kommer opp av vannet, men det tar ikke så lange tiden før man er varm igjen. Ellers anbefaler jeg å bade sammen med noen andre for sikkerhete­ns skyld, sier hun.

Jensen forteller ellers at hun vet om mange som bader i Grimstad også på denne tiden av året. Hun har en kollega som gjør det, og hun vet om flere andre som holder på med det året rundt både her og i andre kommuner.

– Vi er flere som følger hverandre på Instagram, blant annet flere i Lillesand og i Arendal. Vi gir hverandre inspirasjo­n til å gjøre dette her, sier hun.

– Mange sier at det skal vaere så sunt å bade året rundt, hva tenker du om det?

– Jeg har i alle fall ikke vaert syk en eneste gang i høst, så det har jeg stor tro på. Det gjør utrolig godt for kropp og sjel, jeg kan virkelig anbefale det, sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? Anne Elisabeth Jensen syns det er utrolig godt å ta seg et bad i sjøen, også i desember.
Anne Elisabeth Jensen syns det er utrolig godt å ta seg et bad i sjøen, også i desember.
 ??  ?? ROLIG: Anne Elisabeth Jensen er svaert rolig der hun svømmer rundt i det kalde sjøvannet på den første dagen i desember. Det er ingen tegn til verken hutring eller panikk.
ROLIG: Anne Elisabeth Jensen er svaert rolig der hun svømmer rundt i det kalde sjøvannet på den første dagen i desember. Det er ingen tegn til verken hutring eller panikk.
 ??  ?? VAKKERT: Turistsjef­en elsker strendene i Grimstad, og syns det er fint å bruke både dem og badevannet også på vinterstid. Her er hun sammen med venninnen Ragnhild Strand. Foto: Anna Torp Kvasjord
VAKKERT: Turistsjef­en elsker strendene i Grimstad, og syns det er fint å bruke både dem og badevannet også på vinterstid. Her er hun sammen med venninnen Ragnhild Strand. Foto: Anna Torp Kvasjord
 ??  ?? DOKUMENTAS­JON: De to glade baderne må selvsagt dokumenter­e hva de har gjort.
DOKUMENTAS­JON: De to glade baderne må selvsagt dokumenter­e hva de har gjort.
 ??  ?? FERDIGE: Etter et lite bad er det godt å pakke seg inn i varme vinterjakk­er, for så å reise hjem og ta en varm og god dusj.
FERDIGE: Etter et lite bad er det godt å pakke seg inn i varme vinterjakk­er, for så å reise hjem og ta en varm og god dusj.
 ?? ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ??
ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway