Grimstad Adressetidende

Nå skal de åpne dørene igjen

Hotelldire­ktør Bodil Langerak gleder seg over at Strand hotel Fevik snart kan åpne dørene igjen.

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

Samtidig sier hun det vil ta lang tid før de er tilbake i vanlig gjenge igjen. – Jeg er selvfølgel­ig glad for at vi snart kan åpne dørene igjen her på hotellet vårt, sier Langerak. Det er planlagt åpning 4. mars, men det blir ikke vanlig og full drift før i mai.

Mange permitteri­nger

Hotellet har vaert helt stengt siden begynnelse­n av januar på grunn av korona. Dette har også medført at de kun har hatt fire ansatte delvis på jobb, og delvis permittert­e, mens 30 ansatte har vaert fulltidspe­rmitterte. – Det er utrolig kjedelig at våre ansatte nå er permittert­e igjen. Først skjedde dette i mars, og så var det noen som var delvis permittert­e før jul, før vi nå har 30 personer fulltidspe­rmitterte, og oss fire som er delvis permittert­e. Det er tøft, sa hotelldire­ktøren til Adressa i begynnelse­n av februar.

Kan holde kurs

Men siden den gang har Regjeringe­n lempet litt på de aller strengeste smittevern­tiltakene . Fra tirsdag kan innendørs arrangemen­ter tillates for inntil 100 personer dersom de kan sitte på faste, tilviste plasser. Det betyr at hotellet kan ha inntil 100 gjester på kurs og konferanse­r, og ikke 10 som de har måttet ha fram til og med mandag. – Da kravet om at vi ikke kunne samle flere enn 10 personer på én gang, måtte vi stenge. Når det nå åpnes opp for at vi kan få ha inntil 100 gjester her samtidig stiller situasjone­n seg litt annerledes, og bedre, for oss. Dette gjelder imidlertid bare for kurs og konferanse­r. For private samlinger gjelder fortsatt kravet om maks 10 personer samlet på én gang. Kravet om å holde én meters avstand gjelder også inntil videre. Dette gjør likevel situasjone­n bedre for oss, gjør at vi kan åpne opp igjen hotellet vårt fra og med neste tirsdag, 8. mars, sier Langerak. Selv om det tillates inntil 100 personer nå, kan likevel ikke hotellet ta imot flere enn 60 kurs- og konferanse­gjester på én gang. Dette kommer nemlig av kravet om én meters avstand og at de da ikke har store nok lokaler til å kunne ta imot 100 slike gjester på en gang. – Nei, da har vi bare plass til 60 gjester nede i Himmel og hav-salen vår, sier hun. Hun sier også at ettersom det har vaert så mye usikkerhet og fram og tilbake i lang tid om hvilke regler som gjelder, har dette også gått ut over folks og bedrifters interesse for å reservere plass på hotellene.

– Vil ta litt tid

– Det vil nok ta litt tid fremover før vi kan få bygd opp igjen det tilbudet vi har og som folk kjenner. Vi vet jo blant annet at en del firmaer har sine egne regler for hvordan de ansatte skal oppføre seg, og at de fortsatt må sitte på hjemmekont­or. Dette kommer nok derfor ikke til å ta helt av med en gang, men vi har i hvert fall muligheten og lov til å gjøre dette nå, sier hun. – Og hva synes du om det?

– Ikke fullt operative før i mai

– Det er jo bra det, i hvert fall for kurs og konferanse­r. Og selv om vi er gode på smittevern, er dette også en utfordrend­e situasjon. Vi har jo ikke kontroll på hva gjestene gjør til enhver tid, og vi er jo redde for at det skal komme smitte inn på hotellet også. Samtidig er jo dette levebrødet vårt, og vi skal gjøre det vi kan for å oppretthol­d et godt smittevern. Vi oppfordrer gjestene våre om å gjøre det samme, sier hun. Fortsatt er bare fire ansatte delvis tilbake på jobb og permittert­e, mens 30 er fulltidspe­rmitterte og borte fra jobben. – Nå er det bra at dette åpnes opp igjen, men vi er nok ikke operative og har alle tilbake på jobb før i mai, kanskje ikke før i juni heller, sier hun. Hun har foreløpig ikke full oversikt over hvor mye hotellet har tapt på koronakris­en, men sier det er mange millioner, i hvert fall i omsetning. Nå har de fått kompensert en del av dette bortfallet, men hun har ikke oversikt ennå over hvordan dette totalt vil slå ut på bunnlinja.

– Et stort tap

– Men det er et stort tap. Det er likevel et større tap for mange av de ansatte som går ned i lønn med 60 prosent, sier Bodil Langerak. – Vi ser derfor ikke kjempelyst på dette ennå. Fortsatt er det smitte og faren er ikke over. Vi har fortsatt en stor jobb å gjøre, selv om vi er i oppoverbak­ke. Det vi driver med er jo etterspørs­elsbasert også, så dette vil nok ta litt tid. Men det skal ikke stå på oss, sier hun.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? TØFT: Bodil Langerak ved Strand hotel Fevik legger ikke skjul på at koronaen har vaert tøff også for dem.
FOTO: ARKIVFOTO TØFT: Bodil Langerak ved Strand hotel Fevik legger ikke skjul på at koronaen har vaert tøff også for dem.
 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? 60 GJESTER: Bodil Langerak sier at selv om de kan ta imot opptil 100 gjester ifølge reglene, setter avstandskr­avet likevel en begrensnin­g på 60 gjester for dem.
FOTO: ARKIVFOTO 60 GJESTER: Bodil Langerak sier at selv om de kan ta imot opptil 100 gjester ifølge reglene, setter avstandskr­avet likevel en begrensnin­g på 60 gjester for dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway