Grimstad Adressetidende

Bygger om i butikken

Det er cirka ett år siden Dag Erik Torekåsa overtok butikkansv­aret for Rema 1000 på Grøm. I like lang tid har butikken blitt pusset opp, og nå er det endelig klart for nyåpning.

-

Kjøpmann Dag Erik Torekåsa gleder seg til å åpne dørene til en helt nyoppusset butikk på Rema 1000 Grøm. Denne uken har det skjedd mye bak stengte dører i butikken.

Rema 1000 på Grøm har gjennomgåt­t en stor forvandlin­g det siste året, og saerlig den siste uka har det skjedd mye i butikken. Lørdag ettermidda­g stengte de nemlig dørene for kundene, og det som var igjen av frysevarer og kjølevarer ble lagt i egne fryse- og kjølekonte­inere, for at de kunne få gjort alt oppussings­arbeidet de hadde tenkt å få gjort innendørs.

– Vi begynte å pusse opp for ett år siden, blant annet med å pusse opp sosiale rom bak butikken. Vi har byttet panteautom­aten vår, og vi har gjort litt forskjelli­ge ting, som ikke er så synlige for kundene. De siste dagene har vi gjort store endringer i butikkloka­lene, som kundene vil oppdage. Det blir spennende å høre hva kundene synes når vi åpner dørene igjen på fredag, sier kjøpmann Dag Erik Torekåsa

Tenker miljø

I butikken er nå det meste byttet ut. De har byttet ut dagens lysarmatur­er til miljøvennl­ig LED-lys, de har installert nytt, miljøvennl­ig ventilasjo­nsanlegg, og de har installert nytt miljøvennl­ig frys- og kjøleanleg­g, for å nevne noe.

– Og så vil nok kundene nokså fort oppdage at vi har fått på plass et nytt meieri-rom, det er flyttet til kortveggen helt innerst i butikken, hvor det tidligere blant annet var kaffe og te. Vi har rett og slett fornyet hele butikken, som har vaert veldig slitt. Det var på tide å røske opp her og ta tak i ting, sier dag Erik Torekåsa.

Butikkloka­lene var i sin tid Lidl sine, før Rema 1000 overtok i 2008. Siden den gang har det ikke blitt gjort noe der.

– Så nå var det på tide å få røsket opp litt her, og vi har nå byttet alt av disker, og kassene er også byttet ut. Man vil se en mye «freshere» og renere butikk, sier han.

Det siste tegnet på at Lidl en gang var der er gulvet, det har Torekåsa og Rema 1000 valgt å ikke bytte ut.

Det har vaert fullt kjør i butikken de siste dagene, og de ansatte er på jobb som vanlig for å få butikken i stand til åpningen fredag. I tillegg har butikken vaert full av håndverker­e som har jobbet med sitt.

– Det har nok vaert innom 30–40 personer her hver dag siden vi stengte på lørdag, og det har gått i ett. Her har vi hatt snekkere, elektriker­e, rørleggere, kjølemontø­rer, flislegger­e, og andre innom. Det er mange involvert i det her, det er en stor prosess, sier kjøpmannen.

Butikken har som sagt fått nytt meieri-rom, og det er også andre varer som har fått ny plass.

– Vi har forandret litt, slik at det skal bli en så effektiv butikk som mulig for kundene våre. Det er ikke store forandring­ene, og folk vil lett finne fram selv om enkelte ting er flyttet litt på. Ellers har vi beholdt den samme gode plassen mellom hyllene, noe som er viktig for oss, og noe som også mange kunder setter ekstra pris på i disse dager, sier han.

En av de mest spennende nyvinninge­ne i Rema 1000-butikken er for øvrig at de har blitt pilotbutik­k i Rema 1000-konsernet for et nytt brødprosje­kt. Det er nå laget nye brødhyller hvor man får bedre oversikt over brødene, og det er også et fryseskap i tilknytnin­g til brødhyllen­e.

– Her finner man frosne kaker, og man finner frosne, ferdigkutt­a brød, som er fryst så fort de er bakt. Det er jo mange som kjøper brød og fryser de ned, nå får de på et vis ferskere frysebrød, sier han.

Har tro på fremtiden

Nå gleder kjøpmann Dag Erik Torekåsa seg til å bli ferdig med butikkforv­andlingen.

– Det blir veldig deilig. Jeg tok over butikken for ett år siden, og vi har jobbet med planleggin­gen av dette, og selve renovering­en av prosjekt Grøm hele dette året, så det skal blir godt å bli ferdig.

Det er investert cirka fem millioner kroner i prosjektet.

– Det er en investerin­g vi gjør nå, fordi vi tenker at denne butikken har en god fremtid i

Grimstad. Den ligger fint til, det er mye parkering her, og romslige lokaler. Vi har troen på fremtiden, sier han.

Den nye butikken åpner dørene fredag morgen, og da håper Torekåsa at de er i mål.

– Fredag morgen skal vi vaere i mål med hele butikken, så får vi ta opprydding­a på bakrommet på søndag, ler han. Kjøpmannen gleder seg stort til å vise kundene den nye butikken.

– Vi har jo pratet mye med kundene om at det blir en forandring her, så det er mange som er spente, og det blir spennende å få tilbakemel­dinger fra dem. Jeg håper resultatet står til forventnin­gene deres, avslutter han.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? SPENTE: Denne gjengen gleder seg til å åpne dørene til sin nye butikk på fredag. F.v Reidun Krath Kristianse­n, Stian Hansen, Eivind Torekåsa og Dag Erik Torekåsa.
ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD SPENTE: Denne gjengen gleder seg til å åpne dørene til sin nye butikk på fredag. F.v Reidun Krath Kristianse­n, Stian Hansen, Eivind Torekåsa og Dag Erik Torekåsa.
 ??  ?? MEIERI-ROM: Butikken har fått et helt nytt meieri-rom på kortveggen innerst i butikken.
MEIERI-ROM: Butikken har fått et helt nytt meieri-rom på kortveggen innerst i butikken.
 ??  ?? VARER: De ansatte vil få noen travle dager frem til åpningen fredag morgen. Her ser vi Dag Erik Torekåsa og Eivind Torekåsa.
VARER: De ansatte vil få noen travle dager frem til åpningen fredag morgen. Her ser vi Dag Erik Torekåsa og Eivind Torekåsa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway