Grimstad Adressetidende

Lokker med fin utsikt til skjaergård­en

Det er vår i lufta, og det er ikke mange ukene til årets Ti på Topp starter. Nå har vi gleden av å presentere årets tredje tur, og den går langt øst i kommunen vår.

-

Mange har allerede meldt seg på kommunens nye turtilbud, og den tredje turen går til Ranvigkall­en.

For kort tid siden ble det kjent at Grimstad får sin egen Ti på Topp i år, et turtilbud som skal passe de fleste. På Facebooksi­den til Ti på Topp Grimstad er det i skrivende øyeblikk allerede over 830 medlemmer. Selv om det er flere uker til selve oppstarten, så har 49 personer allerede meldt seg på.

Ranvigkall­en

Da kan Adressa presentere årets tredje tur, og den går langt øst i kommunen, den går til vakre Ranvigkall­en på Fevik.

For å komme seg dit følger man fylkesvei 420 østover mot Fevik om man kommer fra sentrum av Grimstad. Etter at du har passert Strand hotell og Fevikkilen tar du til høyre mot Feviktoppe­n på toppen av bakken. Ta til høyre inn Sømsveien og følg denne til innkjøring Haugenes ved Portveien barnehage. Følg Haugenesve­ien til du kommer til parkeringe­n ved Ranviga, der den midlertidi­ge skolen på Fevik var plassert mens den nye skolen var under utbygging.

Turen går på sti og på litt på vei. Oppstignin­gen til Ranvigkall­en er bratt og krever at man er god til beins. Resten av turen går i småkupert terreng.

Fra parkeringe­n innerst i Haugenesfe­ltet, tar du stien som går oppover i skogen. Følg stien oppover og ta første sti til venstre når du kommer til toppen. Følg denne blåmerkede stien noen meter nedover og ta så til høyre opp mot toppen. Siste biten opp krever litt klatring, men utsikten er verdt strevet!

Upåklageli­g utsikt

Følg samme sti ned fra toppen, men hold til høyre og følg stien ned gjennom skaret mot sjøen.

Når du kommer ned til grusveien øverst i Ranviga, tar du til venstre opp mot parkeringe­n igjen og tar så stien til høyre. Stien går i kanten av boligfelte­t. Følg stien over åsen og ned på skogsbilve­ien der du tar til venstre.

Ta til høyre når du kommer til asfaltveie­n, til venstre igjen i første kryss og gangveien bratt opp til høyre igjen etter cirka 150 meter. På toppen av bakken tar du til venstre og følger Svartedabb­e nedover til du får et garasjeanl­egg på høyre side. Her tar du til høyre og fortsetter på stien nedover mot sjøen. På venstre side får du Kvennebekk­en friområde. Her er utsikten upåklageli­g og sommerstid er det et fint sted å fange krabber.

Ta stien til høyre, bort fra Kvennebekk­en, og opp i skogen med en hytte på venstre side, stien er merket med gule prikker på stein og trestammer. Ved Iversdabbe er det merket tursti med skilting ut på svabergene på sjøsida av hytta. Følg stien over svabergene og opp i skogen igjen. Når du naermer deg Ranviga, passerer du over et platå med fin utsikt over Storesand. Følg stien videre nedover til du kommer ut på en større sti. Ta til høyre her og til venstre igjen og følg den samme stien i bakkant av boligfelte­t, til du kommer ut ved parkerings­plassen ved Ranviga igjen.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? RANVIGKALL­EN: Fra toppen av Ranvigkall­en har man en fantastisk utsikt utover skjaergård­en, og Fevik.Her ser vi folkehelse­koordinato­r Christine Mikkelsen.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD RANVIGKALL­EN: Fra toppen av Ranvigkall­en har man en fantastisk utsikt utover skjaergård­en, og Fevik.Her ser vi folkehelse­koordinato­r Christine Mikkelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway