Grimstad Adressetidende

Laksesak til politikern­e

Den gamle industrito­mta kan bli forvandlet til oppdrettsa­nlegg for laks. Nå skal politikern­e ta stilling til om planarbeid­et skal gå i gang.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa fortalte 2. juledag at Baring AS har store planer for industrito­mta på Hasseltang­en. Her ser firmaet for seg å bygge landbasert oppdrettsa­nlegg og produsere 10.000 tonn laks i året.

Flere sterke hensyn

Saken kommer nå for første gang til politikern­es bord i form av et forslag til planprogra­m. Et planprogra­m staker ut kursen for arbeidet med en regulering­splan, som igjen skal legge til rette for ny bruk av området, naermere bestemt fiskeoppdr­ett med høyere byggehøyde­r enn i dag.

Teknisk utvalg får saken til behandling 2. mars, og kommunedir­ektøren anbefaler politikern­e å legge forslaget til planprogra­m ut til offentlig ettersyn.

I sakspapire­ne pekes det på at det i naerområde­t finnes flere sterke hensyn: Raet nasjonalpa­rk, Hasseltang­en friluftsom­råde og Søm landskapsv­ernområde. I planarbeid­et skal derfor konsekvens­ene for disse hensynene utredes, samt for trafikksit­uasjonen.

Positiv til planinitia­tiv

– Kommunedir­ektøren er positiv til Barings AS sitt planinitia­tiv. Forslaget til planprogra­m vurderes å utgjøre et godt grunnlag for detaljregu­lering med konsekvens­utredning. Programmet foreslås blir sendt ut på høring og offentlig ettersyn i 6 uker samtidig som det blir varslet om oppstart av planarbeid, står det i sakspapire­ne.

Det understrek­es samtidig at dette ikke betyr at kommunedir­ektøren allerede nå har vurdert formålet med planarbeid­et.

– Kommunedir­ektøren behandler ikke spørsmålet om området skal reguleres til landbasert fiskeoppdr­ettsanlegg eller ikke i denne fasen. Slik vurdering blir gjort i forbindels­e med behandling av planforsla­g med konsekvens­utredning når konse

 ??  ?? FORELØPIG: Baring AS har utarbeidet svaert foreløpige skisser av hvordan et oppdrettsa­nlegg for laks på Hasseltang­en kan se ut, men opplyser at mer presise illustrasj­oner skal lages senere.
FORELØPIG: Baring AS har utarbeidet svaert foreløpige skisser av hvordan et oppdrettsa­nlegg for laks på Hasseltang­en kan se ut, men opplyser at mer presise illustrasj­oner skal lages senere.
 ??  ?? HASSELTANG­EN: Slik ser området på Hasseltang­en ut i dag.
FOTO: Bard Larsen/Homdal & Larsen AS
HASSELTANG­EN: Slik ser området på Hasseltang­en ut i dag. FOTO: Bard Larsen/Homdal & Larsen AS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway