Grimstad Adressetidende

Brannfare i trehusbyen

-

➤ Tidlig onsdag morgen sto vi opp til nyheten om at det brant i trehusbyen Risør. Det var storbrann. Heldigvis fikk brannmanns­kapene, 40 i alt, begrenset skadene til fire bygninger. Men det er ille nok.

➤ Det kunne vaert Grimstad. Også her i byen har vi historisk gammel og verdifull trehusbeby­ggelse. Det er en uadskillel­ig del av byens identitet. Det er en av mange gode grunner til å ha en beredskap som sikrer oss best mulig mot at en storbrann får utvikle seg.

➤ I lys av brannen i Risør snakker vår varabranns­jef, Eirik Evensen, til Adressa om beredskape­n her i kommunen. Han peker på to avgjørende momenter. Det ene er tidlig varsling. Det andre er nok mannskaper på kasernert vakt.

➤ Beredskape­n er ikke som den skal vaere, noe Adressa har skrevet mye om. Senest før budsjettbe­handlingen, da ansatte i brannvesen­et ga krystallkl­ar beskjed til politikern­e om at bemanninge­n ikke oppfyller lovkravet. Men det politiske flertallet hørte ikke. De utsatte saken, i påvente av samarbeid med Østre Agder brannvesen. Men dette fritar ikke fra å ha et fullt vaktlag på jobb.

➤ Brannen i Risør ble oppdaget av varmsøkend­e kameraer. Det har også Grimstad, og de står i kirketårne­t. Men dessverre sperrer flere traer på Kirkeheia for utsikten. Dette problemet ble tatt opp flere ganger i 2020. Nå er det på tide å rydde Kirkeheia slik at kameraene kan oppdage branntillø­p i byen. Vi kan ikke vente til vi får en storbrann i Grimstad sentrum.

 ??  ?? SPERRER: De termiske kameraene har ikke fritt utsyn til byen, noe som svekker brannbered­skapen.
SPERRER: De termiske kameraene har ikke fritt utsyn til byen, noe som svekker brannbered­skapen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway