Grimstad Adressetidende

- Vi kan når som helst få store utbrudd

-

Kommuneove­rlege Vegard Vige minner om å unngå unødvendig­e reiser, og er bekymret for uken etter vinterferi­en.

– Dette som skjer i Agder nå illustrer at smitten herjer også i vår del av landet. Det er nogenlunde begrenset antall smittede hos oss. Men disse tingene vi opplever fra dag til dag viser at vi når som helst kan få store utbrudd. Så derfor er det viktig hele tiden å minne oss selv og hverandre, om å holde avstand og hold seg hjemme om man er syk, sier kommuneove­rlege Vegard Vige mandag morgen.

Selve vinterferi­en er han ikke bekymret for, men heller tiden etterpå.

– Vi merker ikke noe før uken etter. Men jeg er bekymret for den uken. Det er en generell nedadgåend­e kurve i landet, men stigende i Agder.Og vinterferi­en er en tid hvor mange beveger seg, og det er en risiko for at flere blir smittet, sier Vige.

I helgen gikk Birkenes og Lillesand ut og frarådet innbyggern­e sine å dra til Kristiansa­nd. Vige vil ikke si det så sterkt, men ber folk vaere forsiktige. Onsdag ettermidda­g ble det meldt om 28 nye smittetilf­eller i Kristiansa­nd, som for tiden står midt i et utbrudd, melder kommunen.

Kommuneove­rlegen i Kristiansa­nd sier klart i fra.

– Jeg kan ikke få gjentatt meg selv nok: Alle i Kristiansa­nd må bruke munnbind i det offentlige rom. Nå må vi gjøre alt det vi kan for å få ned smittetall­ene. Det avgjørende er at man begrenser antall naerkontak­ter, og at man følger gårsdagens vedtekter fra formannska­pet. Dette er avgjørende elementer for å få ned smittetall­ene, sier kommuneove­rlege Styrk Fjaertoft Vik til Faedreland­svennen.

Dette var smittesitu­asjonen i Grimstad onsdag morgen. Grunnet feil ved maskin ved mikrobiolo­gisk avdeling SSHF prøvesvare­ne bli opptil to dager forsinket for prøver tatt mandag 22.02 - onsdag 24.02.

• Personer i isolasjon: 7

• Personer i karantene: 31

• Personer i innreiseka­rantene: 74

• Påviste tilfeller siden mars 2020: 69

• Antall døde: 0

• Påbegynte vaksinerte: 1.246

• Ferdig vaksinerte: 344

• Antall registrert­e for vaksine: 6.817

 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? UTBRUDD: Kommuneove­rlege Vegard Vige minner folk om å vaere forsiktige.
FOTO: JANICKE YTTERVIK UTBRUDD: Kommuneove­rlege Vegard Vige minner folk om å vaere forsiktige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway