Grimstad Adressetidende

Fra russen midt i feiringen

-

Frihet

Også Ruben Gustavsen, president på Drottningb­org holdt en fin tale med mange viktige temaer.

«Vi feirer i dag også friheten. Vi lever i et fritt land hvor vi kan mene og si hva vi vil. Vi kan bevege oss fritt hvor vi vil og vaere sammen med akkurat de vi vil. Norge med sin frihet og fred har som oftest vaert skjermet for konflikter og frihetsbeg­rensninger. Likevel har vi opplevd frihetsber­øvelse de siste to årene med store begrensnin­ger for hva vi kan gjøre. Dette er noe vi ikke er vant med, men vi har kanskje innsett at Norge ikke er så skjermet fra problemer som det vanligvis virker som. Likevel kjente nok mange på en takknemlig­het for å bo i et land som Norge under en pandemi. Pandemien har nok vist oss at friheten vi til vanlig har, ikke er noen selvfølge. Vi må ikke ta friheten for gitt, og vi må huske å sette pris på den mens vi har den», sa Gustavsen blant annet.

Oppfordret til å dele

Han fortalte at Drottningb­org i år samlet inn penger til Etiopia.

«Dette er også et land preget av krig, konflikt, fattigdom og uro, men som vi ikke får høre så mye om i mediene. Borgerkrig­en i Etiopia er et av mange eksempler på land hvor konflikter preger hverdagen til innbyggern­e. I Etiopia lever mange i fattigdom og tilgangen på rent drikkevann og helsetjene­ster er liten. Befolkning­en lever i krig, og mange er på flukt. Gjennom året har vi fått se hvor vanskelig situasjone­n er der nede er, noe som blir en stor kontrast mot hvordan vi har det her. Situasjone­n i Ukraina og Etiopia viser oss hvor takknemlig­e vi burde vaere for å bo i dette landet. Det minner oss også om at vi at vi ikke må ta friheten for gitt. Jeg vil derfor oppfordre alle til å dele litt av den velstanden vi har her i Norge med dem som trenger det mest i verden», fortsatte Gustavsen.

Han takket medrussen sin for mange fine opplevelse­r og minner fra russetida.

 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ??
FOTO: ANNA TORP KVASJORD
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? God stemning: Russen har feiret 13 års skolegang i en måneds tid, men var ikke så slitne at de ikke smilte og jublet i toget.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD God stemning: Russen har feiret 13 års skolegang i en måneds tid, men var ikke så slitne at de ikke smilte og jublet i toget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway