Grimstad Adressetidende

Kjempet lenge, men klarte ikke å holde unna

Jerv hang absolutt lenge med i kampen mot Viking i Stavanger mandag 16. mai.

- anna@gat.no

Men det ble for tøft etter en omstridt utvisning, da Jerv ble redusert til 10 mann. Da begynte Viking å bøtte inn mål. Jerv startet kampen friskt og lot seg ikke skremme av Viking i starten av kampen. Allerede etter fem minutter fikk Willis Furtado vist seg frem. Den sterke vingen til Jerv holdt unna Shayne Elian Jay Pattynama og kom seg helt frem til Vikings sekstenmet­er. Der klemte Furtado til, men skuddet gikk like over mål. Jerv fortsatte å holde oppe trykket og la seg ikke bakpå. Etter et kvarter fikk Jerv et kast på høyresiden. Ballen ble klarert, men ute i returromme­t ventet Jervs Erik Naesbak Brenden. Han ladet kanonen, men skuddet ble blokkert av Samuel Kari Fridjonsso­n.

Nesten for Jerv

Etter 17 minutter ble det nesten for Jerv. Torje Wichne kom seg rundt på høyresiden og hadde mye rom å boltre seg i. Han forsøkte et høyt innlegg mot bakre stolpe. Der kom Mathias Haarup i stor fart, men han fikk ikke til en skikkelig avslutning. Ballen spratt istedet videre til Aral Simsir, men hans forsøk ble blokkert. Etter 18 minutter kontret Viking. Berisha så ut til å vaere gjennom, men ble løpt opp. Han fant deretter Samuel Kari Fridjonsso­n bak i feltet, men det akrobatisk­e forsøket fra Fridjonsso­n gikk over. Etter 20 minutters spill på SR-Bank Arena i Stavanger var det klart at Jerv hadde fått en imponerend­e start. Mange forventet nok et dyptliggen­de bortelag fra start, men Jerv hadde presset høyt og gitt Viking-forsvaret en del å tenke på så langt i kampen.

Viking fikk stor sjanse

Etter 22 minutter var det Viking som fikk en stor sjanse. Ballen ble spilt frem til Fridjonsso­n utenfor Jervs sekstenmet­er. Fridjonsso­n flikket Veton Berisha gjennom som var alene med keeper. Øvretveit reddet Berishas forsøk mesterlig, men Viking-spissen var uansett i offside. Etter 27 minutter var det Øvretveit som stod frem med en enorm redning. Vikings Tripic plukket ballen opp midt på Jervs halvdel. Han stormet mot sekstenmet­eren før han smalt til fra 20 meters hold. Det harde skuddet var godt plassert, men Jerv-keeperen fikk slått unna på fantastisk vis. Jerv fortsatte å henge med i spillet, og etter en halvtime spilt fikk de en farlig overgang. Hustad og Simsir kom en mot en med Stensness. Hustad prøvde å finne Simsir, men Bjørshol skar inn foran og fikk avverget. Sterk forsvarsjo­bb av Bjørshol.

Vant ballen høyt på banen

Minuttet etter var det Viking som nesten fikk det til. Viking vant ballen høyt på banen ved Bjørshol. Bjørshol fant Sebulonsen ute til høyre. Sebulonsen gikk ned til linja før han slo hardt inn foran mål. Der kom Berisha flyvende, men Viking-spissen fikk ikke en tå på ballen. Enda et minutt etterpå var det Vikings Berisha som kom til en ny stor mulighet. Nilsen Tangen gikk i bakken midt inne på Jervs halvdel. Hjemmepubl­ikummet ville ha frispark, men dommeren meldte fordel. Sebulonsen tredde deretter gjennom Berisha med en strøken pasning i bakrommet. Berisha kom alene med Øvretveit, men avslutning­en gikk i nettveggen.

Ble dramatisk i Stavanger

Etter 34 minutter ble det dramatisk i Stavanger. Først var det Jerv og Erlend Hustad som fikk gult kort etter å ha holdt i drakten til Stensness etter en duell. Minuttet etterpå fikk så Viking et frispark. Brekalo gikk i bakken etter å ha fått en albue i hodet av Hustad. Etter å ha diskutert denne situasjone­n med linjedomme­ren valgte dommeren å gi Hustad gult kort. Dermed ble det andre gule kortet på to minutter delt ut til Hustad, og med det fikk han rødt og marsjordre.

Kokte på stadion

Med dette kokte det på stadion. Hustad løp først bort til Brekalo som lå nede for å gi ham en skyllebøtt­e. Etterpå løp han bort til assistentd­ommeren og kjeftet på ham også. Jervs Mathias Wichmann sa til Eurosport i pausen at han var fornøyd med laget sitt og at han syntes de hadde spilt en sterk første omgang. – Jeg synes vi får til en del, men dette er et tøft sted å spille kamp 16. mai. Vi byr dem likevel opp til dans og vi spiller en solid kamp. Det blir likevel skuffende når vi står igjen med 10 mann. Vi får krige dette helt hjem, sa han. – Var det surt å se det røde kortet? – Ja, det var tungt, men selv med 10 mann klarer vi å stille om innstillin­gen. Vi får krige i 45 minutter og se hva det bringer, sa han. I starten av andre omgang var det Jerv som kom best i gang etter hvilen. De hadde kontroll bakover på banen, samtidig som de hadde hatt noen farlige overganger. Og dette til tross for at de altså var redusert til 10 mann. Minuttet etterpå var likevel

Jerv heldige som ikke fikk mål imot seg. Pattynama slo et lurt innlegg hardt inn foran mål. Der stod flere Vikingspil­lere i kø, men ingen fikk foten på ballen. Der var Jerv heldige som slapp unna. Ettger 65 minutter kunne Jerv gått opp i ledelsen. De spilte langt frem på høyresiden mot Antwi. Gunnarsson kom ut og feilberegn­et fullstendi­g. Antwi fortsatte mot mål med Gunnarsson ute av spill. Til slutt prøvde Antwi avslutning fra like innenfor sekstenmet­eren, men skuddet gikk i nettveggen. Der var det mange Jerv-fans som så den ballen inne.

Fikk mål etter straffe

Etter 72 minutter ble det straffe til Viking etter at Jervs Torje Wichne forårsaket straffespa­rket. Straffen ble tatt av Veton Berisha. Han prøvde et innlegg som traff armen til Wichne. Dermed pekte dommeren på straffemer­ket. Etter lang ventetid fikk Berisha endelig klarsignal fra dommer Steen. Han løp frem og banket ballen lavt i mål. Og dette skulle ikke vaere alt. I løpet av to minutter punkterte nemlig Viking kampen. I det 84. minuttet slo Sandberg lavt inn mot første stolpe. Kabran flikket videre ut i feltet hvor Brekalo befant seg. Brekalo vende først bort en spiller før han banket ballen i mål med et hardt skudd. Og kun to minutter etterpå slo Viking definitivt spikeren i kista. Berisha og Sandberg kombinerte ute til venstre. Førstnevnt­e trådte deretter gjennom Sandberg med en lur pasning ned mot dødlinja. Sandberg slo umiddelbar­t hardt inn mot første stolpe. Der hadde Traore kommet seg fri, og han taklet inn sitt første mål i Viking-drakten! På overtiden kunne Viking satt inn enda et mål, hadde det ikke vaert for at det ble avlåst for offside.

 ?? ?? RØDT KORT: De ble ampert på SR-Bank Arena i Stavanger da Jervs Erlend Hustad fikk rødt kort etter to gule på to minutter.
RØDT KORT: De ble ampert på SR-Bank Arena i Stavanger da Jervs Erlend Hustad fikk rødt kort etter to gule på to minutter.
 ?? FOTO: NTB ??
FOTO: NTB
 ?? FOTO: NTB ?? BRA: Jervs keeper Øystein Øvretveit har vaert bra i kampen mot Viking.
FOTO: NTB BRA: Jervs keeper Øystein Øvretveit har vaert bra i kampen mot Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway