Grimstad Adressetidende

Aaslaug (57) feirer 40 år på samme arbeidspla­ss

Aaslaug Føreid (57) har jobbet på det samme tannlegeko­ntoret i 40 år, og hun har ikke tenkt å gi seg helt ennå. – Jeg liker å komme på jobb hver dag.

- Beate.mikkelsen@gat.no

Beate H. Mikkelsen

Det er nå 40 år siden Aaslaug Føreid ble ansatt på tannlegeko­ntoret til Sigurd Holthe i 1983, og siden har hun spredt sitt smittende smil i klinikken i Henrik Ibsens gate 8.

– Tiden går jo så fort. Jeg var 17 år og kom rett fra skolebenke­n. Da Esben Malde tok over i 2016 fulgte jeg med på lasset, sier tannlegeas­sisten.

Føreid har blitt godt kjent med mange av tannlegepa­sientene i løpet av disse fire tiårene.

– Jeg har vaert her så lenge og folk kjenner meg så godt at når de ringer sier de «Hei, du det er meg». Det er flere som gjør det. Jeg har jo vaert her i 40 år og det er det også mange av pasientene som har. Så er det litt gøy når jeg tar de på stemmen, og det gjør jeg som regel.

– Det å få treffe pasientene er en fin del av jobben. Det er ofte de samme som kommer igjen år etter år og så er det noen nye innimellom. Jeg liker å komme på jobb hver dag. Trivsel på arbeidspla­ssen betyr mye, og det er viktig å vaere høflig, vise respekt og se hverandre - det gjelder både kolleger og kunder.

Fulle dager

Aaslaug Føreid liker også at ingen dag på jobben er lik, men sier at det også kan vaere krevende når det er en liten bedrift med kun to personer.

– Det skjer noe nytt her hele tiden og jeg må vaere løsningsor­ientert for å få kabalen til å gå opp. Vi har fulle dager og det er ikke noe hvilehjem. På mange av de større klinikkene har du noen å lene deg på og bytte vakt med, men her er det ikke sånn. Jeg er alene med tannlegen og da må du på jobb hver dag. Hvis ikke så må butikken holde stengt. Du kan bare glemme å bli syk, sier hun.

– Jeg tenkte at jeg skulle holde noen år til, men jeg tror ikke det blir 40 år. Det er mange som går når de er 62 nå, det er litt inn i tiden, men jeg har alltid jobbet og trives så godt her.

Lang og tro tjeneste

Aaslaug Føreid trekker frem et spesielt minne, og det var da hun ble tildelt Medaljen for lang og tro tjeneste fra Det Kongelige Selskap for Norges Vel. Medaljen er en anerkjenne­lse til arbeidstak­ere med minst 25 år hos samme arbeidsgiv­er.

– Skal jeg trekke frem noe så må det vaere da jeg fikk medaljen for lang og tro tjeneste av gamlesjefe­n min Sigurd Holthe i 2015. Det var litt spesielt å få oppleve. Han var alltid oppmerksom og generøs og han syntes nok det var gøy å kunne gi meg denne medaljen, sier hun.

Erfaren og arbeidsom

Tannlege Esben Malde tok over klinikken i 2016, og da var det mye god hjelp og støtte å få fra en erfaren kollega.

– Det var fint å ha henne her da jeg overtok og alt var nytt.

Aaslaug kunne alle rutinene og kjente alle pasientene, og det gjorde det lettere for meg å komme inn i jobben.

– Hun ordner det meste og er aldri syk. Hun har ikke vaert borte fra jobb på grunn av sykdom en eneste gang så lenge jeg har vaert her. Hun skal heller ikke gå av med pensjon før jeg skal gå av, sier Maalde håpefullt.

 ?? FOTO: BEATE H. MIKKELSEN ?? TANNHELSE: Aaslaug Føreid bringer videre tre gode tannlegerå­d for å unngå hull: Bruk tanntråd, bruk tanntråd, bruk tanntråd.
FOTO: BEATE H. MIKKELSEN TANNHELSE: Aaslaug Føreid bringer videre tre gode tannlegerå­d for å unngå hull: Bruk tanntråd, bruk tanntråd, bruk tanntråd.
 ?? FOTO: ARKIV ?? OVERGANG: Sigurd Holthe (i midten) gikk av med pensjon i 2016. Tannlegeas­sistent Aaslaug Føreid fulgte med da Esben Malde tok over praksisen.
FOTO: ARKIV OVERGANG: Sigurd Holthe (i midten) gikk av med pensjon i 2016. Tannlegeas­sistent Aaslaug Føreid fulgte med da Esben Malde tok over praksisen.
 ?? ??
 ?? FOTO: BEATE H. MIKKELSEN ?? SAMARBEIDE­R GODT: Tannlegeas­sistent Aaslaug Føreid og tannlege Esben Malde utgjør et godt lag.
FOTO: BEATE H. MIKKELSEN SAMARBEIDE­R GODT: Tannlegeas­sistent Aaslaug Føreid og tannlege Esben Malde utgjør et godt lag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway