Grimstad Adressetidende

– Ingen visste. Da vi oppdaget det, så ble også vi sjokkert

Kommunalsj­ef Aase Synnøve Hobbesland mener at avvikssyst­emet i Grimstad fungerer godt, men at ingen hadde mistanke om det som skjedde i omsorgsbol­igen.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

Tirsdag fortalte Adressa nyheten om to unge kvinner som er utsatt for vold i en av kommunens omsorgsbol­iger. Det var foreldrene til den ene kvinnen som oppdaget de første blåmerkene tidligere i høst. De ba om møte med kommunen, og leverte deretter inn i en anmeldelse på grunn av manglende journalfør­ing. Senere ble en mannlig ansatt anmeldt for volden.

Han har erkjent fysisk vold mot to tjenestemo­ttakere i kommunen.

Prosedyrer fulgt

Kommunalsj­ef Aase Synnøve Hobbesland forklarer at alle prosedyrer var fulgt før mannen som nå er anmeldt for å ha brukt vold mot to kvinnelige beboere i en av kommunens omsorgsbol­iger, ble ansatt.

– Var politiatte­st på plass før ansettelse?

– Det er en del av rekrutteri­ngsrutinen­e våre at det skal innhentes politiatte­ster ved ansettelse­r. Systemet fungerer slik at dette skal vaere i orden før en ansettelse, sier Hobbesland.

Tøft for de ansatte

– Har kommunen tatt referanses­jekk på personen før ansettelse­n?

– Det som har skjedd her, det skal ikke skje, men det har skjedd, og så må vi forholde oss til det. Nå må vi gjøre jobben vår på en god måte, og samtidig ta vare på brukerne, pårørende og andre ansatte i denne enheten. For det er mange ansatte som har det tøft nå. De jobber med våre brukere, og de har et godt hjerte for brukerne. Så denne saken er tøff for medarbeide­r og kollegaer. Men dette skal vi stå i, sier Hobbesland.

Hun forklarer at slik tjenesten er organisert, skal alle brukere ha sine egne leilighete­r, og så får man tildelt tjenestene.

–Det er kommunens ansvar å kvalitetss­ikre at tjenesten blir korrekt utført, både faglig og etisk, sier hun.

Stemmer ikke

– Hvorfor meldte ikke noen av mannens kolleger avvik da de så kvinnenes blåmerker, og ingenting er ført i journal?

– Dette stemmer ikke. Da dette ble oppdaget, da var det avviksmeld­inger med en gang. Men så lenge man ikke vet, så vet man ikke.

– Hvorfor ble det ikke meldt inn en bekymring?

– Ingen visste. Da vi oppdaget det, så ble også vi sjokkert, og iverksatte tiltak umiddelbar­t.

Hun viser til at saken er unntatt offentligh­eten og en personalsa­k.

– Men da dette kom frem reagerte kommunen umiddelbar­t. Jeg kan ikke gå inn i detaljer når det gjelder personalsa­ken, men i denne saken har ikke medarbeide­ren vaert på jobb siden saken ble kjent for kommunen,

sier hun.

Godt system

Hobbesland mener Grimstad kommune har et godt system for å melde inn avviksmeld­inger.

– Vi har et avvikssyst­em, som skal vise brudd på lover/ forskrifte­r og retningsli­njer, det fungerer veldig godt. Man varsler om brudd på internkont­rollssystm­ene,

det fungerer godt i Grimstad. Men hvis man ikke har noe å varsle på, så kommer det ikke frem, sier Hobbesland.

Hun er åpen for å vurdere andre systemer også.

– Vi er åpne for å vurderer mange systemer, men vi har et godt avvikssyst­em i Grimstad, som medarbeide­re har god kjennskap til, sier hun.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? FUNGERER: Kommunalsj­ef Aase Synnøve Hobbesland i helse- og omsorgssek­toren mener at avvikssyst­emet i kommunen fungerer godt, og er kjent blant de ansatte.
FOTO: BAARD LARSEN FUNGERER: Kommunalsj­ef Aase Synnøve Hobbesland i helse- og omsorgssek­toren mener at avvikssyst­emet i kommunen fungerer godt, og er kjent blant de ansatte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway