Grimstad Adressetidende

FORELDRE OG ELEVERS SPØRSMÅL TIL KOMMUNEDIR­EKTØREN

-

1. Hva skal vi fortelle barna når de spør om hva som foregår?

Kommunen skal bygge nye skoler og sykehjem, og kommunedir­ektøren har foreslått at Frivoll skole skal legges ned fra neste skoleår. Kommunesty­ret skal bestemme om man skal starte en prosess om dette i sitt møte den 14. desember. Det viktigste i slike saker er at man snakker sant og aerlig om at dette er noe som er foreslått, og at det kan hende at skolen blir lagt ned, svarer kommunedir­ektør Magnus Mathisen.

2. Hvordan vil du ta ansvar for den uroen som skapes for barn, foresatte og ansatte?

En sak om skolenedle­ggelse vil alltid skape frustrasjo­n hos dem som er involvert, dette er selvsagt leit og jeg har stor forståelse for at dette fører til uro. Budsjettfo­rslaget er til høring og her kan alle komme med sine synspunkte­r på saken, noe som jeg tenker er veldig viktig og bra! Skulle forslaget bli vedtatt av kommunesty­ret, er det kommunedir­ektøren sitt ansvar at man sørger for prosessen ivaretar elever, foreldre og ansatte på en god måte.

3. Synes du det er tillitsvek­kende for barna at du vil foreslå skolen nedlagt nok en gang ett år senere?

Kommunens økonomien har forverret seg kraftig siden sist gang forslaget ble lagt fram. Både inflasjon, renter og kostnader til kommunens tjenester har steget kraftig, samtidig som inntektene til kommunen ikke har steget så mye. Med dårligere økonomi er det naturlig å vurdere alle mulige tiltak på nytt. Det er i tillegg et nyvalgt kommunesty­re med 22 av 35 nye kommunesty­remedlemme­r. Det er derfor ikke kjent hva dagens kommunesty­re mener om saken.

4. Har du hensyn til skolemiljø­et, eller handler forslaget kun om innsparing?

Kommunedir­ektørens forslag om nedleggels­e av Frivoll skole handler først og fremst om å gi et likeverdig tilbud til alle elever i Grimstad. Vår vurdering er at bygget på Frivoll skole ikke vil ivareta et likeverdig tilbud. Forslaget innebaerer at nye kretsgrens­er skal utredes og sendes på høring før endelig beslutning.

5. Vi disse bara får mulighet til å gå til skolen på en trygg måte, evt. hvordan?

Utredninge­ne vil bl.a. gå på å sikre at alle elever har en trygg og god skolevei til sin nye naerskole. Her vil de ulike sektorene i kommunen samarbeide for å finne gode løsninger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway