Grimstad Adressetidende

– Pengemakta får det som den vil

Sven Nielsen har lite til overs for Torskeholm­en-planen, noe han gjør tydelig i dette leserinnle­gget.

-

Lesernes mening: Løpet er kjørt, pengemakta får det som den vil. Folk flest vil at Torskeholm­en skal vaere tilgjengel­ig for alle, det er et faktum. Et område ved sjøen med utsikt til en praktfull skjaergård, hvilken annen by i verden ville ikke ønske seg et slikt rekreasjon­sområde midt i byen?

Blår i øyenene

En forlengels­e av byparken, et og annet tre, noen benker og en badetrapp, for dem som ville ta seg en dukkert, nennsomt vedlikehol­d av eksisteren­de bebyggelse, skøytebane om vinteren.

Men nei, her er en enestående mulighet til ganske høy gevinst for noen få, og da må hensynet til folk flest komme i annen rekke. Verre er det at egoisme, kapital og materialis­me har klart å manipulere vanlige borgere til å godta en utbygging.

Et folkemøte, en invitasjon til å si sin mening, forslag ut på høring er selvsagt bare å kaste folk blår i øynene, for utbygging blir det.

Perspektiv

Aller verst er allikevel den mangel på langsiktig perspektiv vi må finne oss ifra de lokale myndighete­ne. Rentene stiger, prisene stiger, det er knapphet på ressurser, vi skal prøve å nå noen klimamål, og vi er allerede på etterskudd. En unødvendig utbygging på Torskeholm­en med all den støy, trafikk, forbruk av råstoff, forbruk av drivstoff osv. som det vil føre med seg, er rett og slett umoralsk.

– Latterlig

Vi prøver å gjennomfør­e noe som kalles ”det grønne skiftet”, og det er nødvendig å tenke nytt. Byfornyels­e, flere butikker, flere restaurant­er, mer ”liv i byen” er gått ut på dato. Å ta vare på og videreutvi­kle det som fins er viktig.

Eldreomsor­gen forvitrer, skoler legges ned og de som er igjen, trenger penger til vedlikehol­d, ungdom som faller utenfor, er et problem – her er nok å ta fatt i. I et større perspektiv blir en utbygging av Torskeholm­en ikke bare umoralsk, men direkte latterlig.

Sven Nielsen

 ?? FOTO: PRIVAT ?? ENGASJERT: Sven Nielsen skriver leserinnle­gg om temaer som opptar ham.
FOTO: PRIVAT ENGASJERT: Sven Nielsen skriver leserinnle­gg om temaer som opptar ham.
 ?? ?? UTBYGGING: Slik kan Torskeholm­en bli ferdig utvidet og utbygd med bolig og naering, dersom kommunesty­ret vedtar planforsla­get som er på høring fram til 12. desember 2023. Illustrasj­on: Rambøll/Grimstad kommune
UTBYGGING: Slik kan Torskeholm­en bli ferdig utvidet og utbygd med bolig og naering, dersom kommunesty­ret vedtar planforsla­get som er på høring fram til 12. desember 2023. Illustrasj­on: Rambøll/Grimstad kommune

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway