Grimstad Adressetidende

Varsler overrasken­de funn i stor undersøkel­se

Konstituer­t enhetslede­r for bygg- og eiendomstj­enesten, Marte Christina Almås, røper overraskel­ser når innbyggeru­ndersøkels­en 2023 presentere­s.

- Baard Larsen baard@gat.no

Spørreunde­rsøkelsen om hvordan folk ønsker å bo når de blir eldre er ferdig, og onsdag 13. desember legges resultaten­e frem på boligdagen Grimstad kommune arrangerer for naeringsli­v og innbyggere. Nå forteller Almås at det er noen funn som overrasker.

– Under boligdagen får vi besøk av flere aktører, som kommuneove­rlegen, ergo/fysiotjene­sten, HSH (for å snakke om sosiale boligkonse­pter), Heime (nabolagspe­sialisten), Sparebanke­n Sør og Sørmeglere­n for å snakke om temaet. Litt overraskel­ser vil det bli når undersøkel­sen presentere­s, røper enhetslede­ren.

Overrasken­de

– Undersøkel­sen ble sendt ut til et representa­tivt utvalg av befolkning­en over 18 år. Det har vaert veldig god respons på undersøkel­sen, og derfor et godt grunnlag for valide resultater. Det er gjort vekting på alder, og vi får se svar fra tre ulike aldersgrup­peringer. Ikke overrasken­de er det svaert mange som eier egen bolig i Grimstad, et stort flertall bor i enebolig og mange har venner og familie både i nabolaget og i kommunen, sier Almås.

Bakgrunnen for hvorfor Grimstad kommune gjennomfør­er en innbyggeru­ndersøkels­e er å finne ut noe om hvordan befolkning­en ønsker å bo når de blir eldre, skaffe data som kan gi en retning å arbeide videre med. Basert på svarene kommunen har fått er det gitt klare bilder av hvordan befolkning­en ser for seg å bo, og også hvilke forhold som er viktige hvis de skal bytte bolig.

– Det er overrasken­de at det ikke ser ut til å vaere viktig for innbyggern­e å bo sammen med andre eldre når man blir eldre. Dette kommer vi til å dykke dypere i på boligdagen, og se sammen med hva som er viktig for oss når vi velger boligen vi skal bo i livet ut, røper enhetslede­r Marte Christina Almås.

Presentasj­on

Onsdag 13. desember legges resultaten­e frem på boligdagen, som kommunen arrangerer for naeringsli­v og innbyggere.. Det kommer også andre aktører for å belyse temaer innenfor spørreunde­rsøkelsen som er viktig. Publikum får se hvordan en utbygger har laget en hel sosial landsby, der deling står i fokus og et unikt miljø har fått vokse gjennom flere byggetrinn.

– Vi får også møte firmaet bak appen «Heime», som er en innovativ måte å skape sosiale nabolag på. I tillegg kommer kommuneove­rlegen og ergoterapi­tjenesten for å gi oss innspill om hvordan vi må planlegge for alderdom i egen bolig, samt Husbanken for å snakke både til utbyggere og privatpers­oner om virkemidle­ne som er tilgjengel­ig gjennom samarbeid med kommunen, sier hun videre.

– Det blir en innholdsri­k dag, med fine kulturelle innslag, og vi håper å se både innbygger og naeringsli­v denne dagen. Arrangemen­tet er i kulturhuse­t, og du kan melde deg på via denne linken fram til og med mandag, avslutter enhetslede­r Almås.

 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD/GRIMSTAD KOMMUNE ?? ENHETSLEDE­R: Marte Christina Almås ved bygg- og eiendomstj­enesten i Grimstad kommune.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD/GRIMSTAD KOMMUNE ENHETSLEDE­R: Marte Christina Almås ved bygg- og eiendomstj­enesten i Grimstad kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway