Grimstad Adressetidende

Legger seg ikke opp i utleie av sjøbu

Kommunedir­ektøren vil si nei til bolig i en sjøbu, blant annet fordi den leies ut om sommeren. Flertallet i teknisk utvalg har et annet syn.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Eiendommen det gjelder er Sundveien 69, hvor Steinar Terjesen i 2020 fikk en midlertidi­g tillatelse på tre år til å bruke sjøbua til bolig etter at et hus på tomten brant ned. Tillatelse­n er nå gått ut, Terjesen har søkt om ny, og kommunedir­ektøren anbefaler at det ikke gis. En del av begrunnels­en er at sjøbua har vaert avertert til utleie om sommeren, og kommunedir­ektøren peker også på at Terjesen har adresse et annet sted i kommunen enn i Sundveien.

Denne argumentas­jonen har Gudveig Tønnesøl Dalaker (Sp) ikke noe til overs for.

– Ingen kan forby meg å eie flere eiendommer, og ingen kan forby meg å leie ut min eiendom. Jeg skjønner ikke hva det har med saken å gjøre. Jeg kan ikke skjønne vi skal bestemme om det er Per eller Pål som skal bo der. Boenhet vil det bli på den eiendommen uansett, og da kan vi like godt gi ham lov til å ha en boenhet i det bygget som står der i dag, sa hun da teknisk utvalg behandlet saken denne uken.

Dalaker foreslo å gi tillatelse for tre nye år med midlertidi­g bolig.

David Bergh Tharaldsen (Ap) var ikke enig.

– Når jeg leser erstatning­sbolig, er det bolig jeg skal bo i til en ny bolig er på plass. Det er en annen adresse denne eieren har oppgitt, så da er det ikke en erstatning­sbolig. Hvis det er ment som en erstatning­sbolig, da skal vedkommend­e bo i den til en ny bolig er på plass, sa han.

Til dette innvendte Dalaker at saken dreier seg om en midlertidi­g bolig i sjøbua, mens erstatning­sboligen gjelder boligen Terjesen har søkt om å bygge på branntomta like ved.

– Dette er hans bosted

Gisle Majors (Frp) kjente seg ikke igjen i argumentas­jonen fra kommunedir­ektøren.

– Steinar har postadress­e på en annen adresse, men han bor jo på denne adressen hvor det søkes om å bruke midlertidi­g. Det er hans bosted hvor han pusser tennene og spiser middag. Så har han valgt å leie ut to uker i sommerferi­en i denne dyrtiden. Denne andre adressen er utleid, og der bor de fortsatt, og leier på lang kontrakt såvidt jeg har skjønt, sa han.

Børre Githmark (Frp) fulgte opp.

– Dette er jo arbeidspla­ssen, og personen er fisker. Det er sjønaert, det er der han har fiskebåten og teiner. Det er hans fremtidige plass å bo, sa han.

– Rar sak

Anne Gurine Hegnar (SV) var svaert uenig, og støttet kommunedir­ektøren.

– Jeg synes dette er en veldig rar sak. Administra­sjonen er veldig tydelig på at det ikke er brukt som midlertidi­g bolig over lang tid, som var forutsetni­ng for at det ble gitt dispensasj­on som midlertidi­g bopel, sa hun.

– Det er også veldig rart når en vet at det har vaert en bruk som ikke er i tråd med tillatelse­n, at en støtter en videre dispensasj­on. Jeg synes det er fryktelig ubehagelig, sa hun.

Flertallsv­edtak

– At Terjesen er fisker er riktig, men jeg kan ikke se at han er avhengig av den. Det er også andre fiskere i Grimstad som har båten liggende uten å bo der båten ligger, sa Hegnar.

Ved voteringen var det imidlertid bare hun og Tharaldsen som stemte for kommunedir­ektørens forslag, mens flertallet på fem støttet Dalakers forslag om å gi tillatelse til bolig.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? BRANNTOMT: Sjøbua til høyre fikk i 2020 midlertidi­g tillatelse til bruk som bolig fordi huset som tidligere stod på eiendommen (bak til venstre) brant ned.
FOTO: MARTIN HAUGEN BRANNTOMT: Sjøbua til høyre fikk i 2020 midlertidi­g tillatelse til bruk som bolig fordi huset som tidligere stod på eiendommen (bak til venstre) brant ned.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? POSITIVE: Frp-politikern­e Gisle Majors (t.h.) og Børre Githmark støttet Steinar Terjesen (t.v.) i hans søknad om å bruke sjøbu midlertidi­g som bolig.
FOTO: MARTIN HAUGEN POSITIVE: Frp-politikern­e Gisle Majors (t.h.) og Børre Githmark støttet Steinar Terjesen (t.v.) i hans søknad om å bruke sjøbu midlertidi­g som bolig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway