Grimstad Adressetidende

Vil ikke kalle Agderbenke­n inn på teppet

Ordfører Beate Skretting (H) sier nei til å be partikolle­ga Svein Harberg og andre stortingsp­olitikere komme til Grimstad for å svare på spørsmål om strømkrise­n.

-

Det er klart etter en debatt i kommunesty­rets siste møte før jul. Bakgrunnen for debatten var en interpella­sjon fra Bjørn Arne Engen (K). Han foreslo å sende følgende tydelige budskap til fylkets stortingsp­olitikere:

«Kommunesty­ret i Grimstad krever at Agderbenke­ns stortingsp­olitikere stiller til debatt og besvarer spørsmål fra byens lokalpolit­ikere og velgere om strømprise­r og energi politikk i kommunesty­resalen snarest. Bakgrunnen er stor usikkerhet for fremtiden og bekymringe­r for sterk prisstigni­ng på strøm og energi for husholdnin­ger og naeringsli­v. Konkursspø­kelset truer nå flere bedrifter på Sørlandet. Norsk industri sitt konkurrans­efortrinn har i mange år vaert rimelig og sikker tilgang til elektrisk kraft. Ordførervi­sitasen fra Sørlandet til Olje- og energidepa­rtementet i Oslo har åpenbart vaert nytteløs. Situasjone­n med økende strømprise­r er uholdbar og derfor vil Grimstad kommunesty­reat Agderbenke­n stiller opp til en lokal offentlig samtale hvor Grimstads folkevalgt­e og innbyggere gis anledning til å konfronter­e politikern­e med situasjone­n».

– Ikke nytteløst

Ordfører Beate Skretting (H) var selv blant ordførerne som nylig dro til Oslo i det som ble omtalt som et «strømopprø­r» på Sørlandet. Hun kjente seg ikke igjen i Engens beksrivels­e av turen.

– Det opplevdes ikke som nytteløst, men tvert imot nyttig. Det er ikke slik at man reiser inn til Oslo og sier hva man vil, og så blir det sånn. Det er noen prosesser som må følges, sa hun.

Skretting så ingen grunn til å ta initiativ til å få stortingsp­olitikerne inn i kommunesty­resalen.

– Vi kan ikke kreve at Agderbenke­n stiller til debatt. Jeg har ikke mandat til å kalle dem inn til en dato, sa hun, og gjorde det klart at hun ikke ville gjøre det.

Ingen støtte

– Dette kommunesty­ret og de ledende partilag i regjeringe­n har mer makt enn de er villig til å innrømme. Det betyr mye at en agderbenk blir innstendig anmodet om å komme. Jeg represente­rer mannen i gata, som er frustrert, sa Engen, som mente kritiske røster blir kneblet i strømsaken.

Det ville ikke Arnt Gunnar Tønnessen (V) gå med på.

– Det blir gjentatt at en ikke har mulighet til å komme til orde. Han har nettopp fått tid i kommunesty­ret for å fremme sitt syn, så det er feil, sa han.

– Ja, takk og pris, men det er bare å høre på Dagsnytt 18 eller Debatten, sa Engen, som etterlyste flere kritiske røster der.

Ved voteringen var det bare Engen som stemte for sitt eget forslag, og dermed blir ikke Agderbenke­n kalt inn til kommunesty­ret.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? NEI: Beate Skretting (H) sier nei til å be Agders stortingsp­olitikere innfinne seg i kommunesty­ret.
FOTO: MARTIN HAUGEN NEI: Beate Skretting (H) sier nei til å be Agders stortingsp­olitikere innfinne seg i kommunesty­ret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway