Grimstad Adressetidende

N med familien

-

Så i år er den fineste gaven jeg har «kjøpt» til barna at de får et fadderbarn gjennom Plan Norge.

– Kan adventstid­en vaere stressende?

– Jeg er alltid sent ute med julegaver, men samtidig arbeider jeg normalt sett best under press, så jeg pleier ikke stresse med det. Jeg koser meg med julegavesh­opping, men bruker ikke mye tid på selve innkjøpene. Og naturligvi­s blir det litt julegavesh­opping på jobb.

– Jeg jobber mye og intenst i desember, og naturligvi­s kan det vaere noe stressende. Samtidig elsker jeg når det er hektisk på jobb og er utrolig takknemlig for at jeg har en jobb jeg trives så godt i, og at jeg får lov til å hjelpe mange med å finne noe fint til sine kjaere, forteller Skretting.

Viktig tradisjon

– Kan du fortelle om en juletradis­jon?

– Andre juledag feiret vi alltid farfars bursdag, og vi har fortsatt å samle hele familien denne dagen også etter han gikk bort. Da samles vi hos oss, i huset han bodde i mens han levde. Vi spiser koldtbord og sitter til bords i timevis. Det er nok den kjaereste juletradis­jonen for meg. Og jeg ler når min søster hvert år spør om det blir selskap 2. juledag? Da svarer jeg alltid at «Ja, det er alltid selskap 2. juledag i Rådyrveien». Jeg lurer på om hun prøver å vaere morsom eller om hun kunne tenke seg en mer formell invitasjon...

– Mamma inviterer oss alltid til ribbe før jul, og da er tradisjone­n at vi «smaker på ribba», noe som betyr at vi ikke har tilbehør men rett og slett bare spiser ribbe. I løpet av romjulen spiser vi alltid pinnekjøtt med et vennepar og barna. Ellers må jeg innrømme at mamma fortsatt lager verdens beste julemat. Hennes hjemmelagd­e sylteflesk, salte lammelår, sildesalat og leverposte­i blir det ikke jul uten, sier Skretting.

– Tradisjone­r er viktig for meg, og jul er naturligvi­s mye tradisjone­r. Men viktigst av alt er å vaere sammen med familien.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? å sette av tid til barna og de man har kjaer i julen. Her er hun med sin 6 år gamle datter Evine.
FOTO: PRIVAT å sette av tid til barna og de man har kjaer i julen. Her er hun med sin 6 år gamle datter Evine.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway