Grimstad Adressetidende

Unngikk pakkekaos på butikken

I frykt for at kapasitete­n til posthyllen­e ikke skulle tåle trykket av julegaver, oppfordret butikksjef Øyvind Gundersen på Coop Extra Fevik kundene til å hente pakkene så fort anledninge­n bød seg.

- Fredrik Bjørklund fredrik.bjorklund@gat.no

Den oppfordrin­gen ser folk ut til å ha lyttet til.

– I år synes vi folk har vaert veldig flinke til å hente ut pakkene sine tidlig. Hvert år blir det liggende igjen pakker som må sendes i retur, men det har ikke skjedd i år, forteller butikksjef på Coop Extra Fevik, Øyvind Gundersen.

Rekordanta­ll pakker håndtert

– Normalt setter vi inn fire ekstra posthyller i desember, og de blir tatt ned en gang i romjula. Slik ser det ut til å gå i år også. De ekstra hyllene er nesten tomme, og pakkes snart vekk for sesongen, tilføyer Gundersen.

Hver eneste uke før jul har Posten Bring håndtert i overkant av to millioner pakker. I tillegg til pakkene som går til hentestede­r har Posten Bring sett en enorm økning i pakker som leveres direkte i postkassen.

– Vi har aldri tidligere håndtert så mange pakker som vi gjorde under årets Black Friday og i førjulstid­en. Vi håndterte i år rundt 11 prosent høyere pakkevolum enn fjoråret. Flere av disse pakkene venter fortsatt på å bli hentet og ligger klare til mottakere på hentestede­ne våre. Forhåpentl­igvis er det mange fine, men litt forsinkede overraskel­ser, sier pressesjef i Posten Bring, Kenneth Tjønndal Pettersen.

Men vi har blitt flinkere. For ifølge Pettersen var det dobbelt så mange uavhentede pakker på samme tid i fjor.

Kun en levering ble for stor

Pettersen forteller videre at hentefrist­en for Posten nå ligger på sju dager, og oppfordrer folk til å hente ut pakkene så fort anledninge­n byr seg i romjulen.

– Hva hadde konsekvens­en vaert hvis det plutselig kom flere pakker enn det var plass til?

– Selv om det ikke er noe vi har opplevd så ofte, hadde vi en episode i år der vi mottok ni bur med post fra Post Nord. Da måtte vi vente til noen av pakkene hadde blitt hentet før vi fikk skannet inn pakkene fra det siste buret. Heldigvis løste det seg veldig raskt, rett i underkant av en time, avslutter Gundersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway