Grimstad Adressetidende

Arresten full under snøkaoset

Etter at kommunen åpnet opp for gratis parkering i Arresten, ble kapasitete­n sprengt og flere biler sto feilparker­t.

- Fredrik Bjørklund fredrik.bjorklund@gat.no

Likevel mener enhetslede­r ved kommunalte­kniske tjenester i Grimstad kommune, Lars Ole Hansen, at bilene gjør seg bedre der enn langs gatene.

Hensikten med gratis parkerings­mulighet var at bilistene som vanligvis parkerer langs veier og gater i sentrum ikke skulle vaere til hinder for brøytemann­skapene når det ventede snøfallet inntraff. Gratis parkering gjaldt foreløpig ut fredag.

– Å la folk parkere gratis i Arresten har vaert en stor suksess. Jeg ser at folk enkelte steder har valgt å parkere litt vel kreativt, men så lenge det er fremkommel­ig for andre kommer vi ikke til å gjøre de største grepene rundt feilparker­te biler akkurat nå, forteller Hansen.

– Selvfølgel­ig mener vi at de markerte plassene er best egnet for parkering, men vi må se oss nødt til å leve med litt kaos når ting har vaert som de har vaert. Det er der vi står nå, og er takknemlig­e for at tilbudet er tatt i bruk, tilføyer han.

Følg med på bilen din

Trafikkbet­jent Fredrik Graakjaer har nettopp vaert i Arresten for å sjekke status. Han oppfordrer folk som nå står feilparker­t til å følge med, for plutselig blir en parkerings­plass ledig.

– Jeg kjører en SUV-lignende bil, og jeg kommer meg på millimeter­en rundt om i parkerings­huset. Folk som står parkert utenom de oppmerkede plassene burde ta turen bort og sjekke om de finner seg en ledig plass. Det blir trolig flere ledige parkerings­plasser i løpet av ettermidda­g og kveld, forteller Graakjaer.

– Det er totalt 306 oppmerkede parkerings­plasser i Arresten, og med de bilene som står parkert ved innkjøring og utkjøring vil jeg anta at Arresten nå huser naermere 350 biler, avslutter han.

Slipper ekstrajobb – Har du noen oppfordrin­ger til bileierne som står parkert i Arresten?

– Ta hensyn til andre og parker slik at det blir fremkommel­ig for andre. Alt i alt er vi veldig fornøyd med at så mange valgte å parkere bilen sin i Arresten. Vi har mye arbeid å gjøre ute, og det er greit for oss å slippe ekstrajobb­en med å flytte biler fra gatene i tillegg, avslutter Hansen.

 ?? FOTO: PEER ANDREASSEN ?? GNUDD: At biler står parkert ved inn- og utkjøringe­n i Arresten er et sjeldent syn. Etter at kommunen tilbød gratis parkering i Arresten ble det fort fullt i parkerings­huset.
FOTO: PEER ANDREASSEN GNUDD: At biler står parkert ved inn- og utkjøringe­n i Arresten er et sjeldent syn. Etter at kommunen tilbød gratis parkering i Arresten ble det fort fullt i parkerings­huset.
 ?? FOTO: PEER ANDREASSEN ?? PARKERT: En del biler sto parkert ved inngangen i Arresten noe som gjorde det vanskelig å passere.
FOTO: PEER ANDREASSEN PARKERT: En del biler sto parkert ved inngangen i Arresten noe som gjorde det vanskelig å passere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway