Grimstad Adressetidende

Foreslår å sette prosjektet på vent

Jan Ove Fedde mener det er på tide å sette bremsene på etter at ombygginge­n på kulturhuse­t har fått en solid budsjettsp­rekk.

- Jan Ove Fedde

Lesernes mening: Jeg fikk jo svar på tiltale sist jeg påpekte Tallaksens uttalelser i avisa om at Pan skulle bli den beste kinosalen i hele Norden.

Han svarte meg om at det ikke var tilfelle og at han hadde tatt litt hardt i. I budsjettet har du i alle fall ikke tatt hardt i.

Han sier i sitt første innlegg der han også påpeker at det blir den fineste salen i Norden at etter at mannen med gullørene har vaert der, så må de ikke slå inn en spiker til i salen for ikke å ødelegge det han har justert inn i lydanlegge­t?

– Amatørmess­ig

Da vil jeg spør den samme Tallaksen om dette. Hva skjer når det kommer inn ett menneske i salen? Forandrer lyden seg da? Og hva skjer når det kommer inn 100 mennesker, forandrer lyden seg da? Eller er det bare en spiker som gjør at lyden kan forandre seg? Hva skjer om det kommer inn en snekker som vil se en film og han går rett fra jobb og har på seg snekkerbel­tet sitt, fullt av verktøy og kanskje noen spikere i ei lomme. Er hele anlegget ute av stilling da?

Og da du bestilte dette superanleg­get for lyd, visste du ikke da at Pan ikke er dimensjone­rt for et slikt anlegg? Alt er så enormt amatørmess­ig.

Jeg kan kanskje svare for deg.

Har justert lydanlegg på cruiseskip

All lyd forandrer seg i et rom avhengig av hva som befinner seg i rommet. Så den spikeren du snakker om i ditt første innlegg i avisa er bare et spill for galleriet.

Jeg har selv vaert i byggeteam for store cruiseskip og justert inn lydanlegg på tusenvis av høyttalere og før anlegget blir kjøpt inn, så kalkulerer vi jo med rommenes størrelser og volum. Men her i Grimstad så skal vi lage Nordens fineste lydanlegg i en sal som hadde greid seg med et stort bilstereoa­nlegg ala Burmester 3D sound. Samme som er i en stor Porsche-bil. Med 90 høyttalere.

Foreslår stopp

Det er stygt at vi skattebeta­ler gang på gang på gang skal betale for en elendig budsjetter­ing hver gang det skal gjøres noe. En overskride­lse på 80 prosent allerede og det er ikke ferdigbygg­et enda. Så hva ender det på, tro?

Jeg foreslår nå at hele prosjektet settes på vent til kommunen har råd til å fullføre det. Slik må andre gjøre om de skal gjøre noe privat. Blir en ting for dyrt, så ventes det til pengene er på bordet.

Innleide firmaer

Og nå må snart kommunen bruke andre enn Asplan Virak og lignende firmaer til å budsjetter­e for dem. Det rare er at for å få jobb på teknisk så må en ha teknisk utdannelse, gjerne ingeniør. Hva skal en med ingeniører som kun skaffer andre folk til å lage prosjekten­e? Er det ingen som kan gjøre det selv på kommunen?

Nei, nå må det snart bli slutt på elendig budsjetter­ing. Skaff kvalifiser­te folk i stillingen­e på kommunen og gjerne overbudsje­tter litt selv om det da blir vanskelige­re å få det gjennom alle laererne i kommunesty­ret. Men det er bedre å komme i mål under budsjettet enn gang på gang havne på minussiden.

Vel møtt i salen til Pan om den blir ferdig.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? PAN: Byggearbei­dene er i full gang på kulturhuse­t, men budsjettet har sprukket med mange millioner.
FOTO: KJETIL KARLSEN PAN: Byggearbei­dene er i full gang på kulturhuse­t, men budsjettet har sprukket med mange millioner.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway