Grimstad Adressetidende

Ser et trendskift­e med at nye boliger må bli billigere

Eiendomsut­vikler Johannes Kristianse­n i Groheim AS forklarer hvorfor de trekker boligprosj­ektet på Grøm fra markedet.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Våren 2023 ble boligprosj­ektet «Gartneriet» på Grøm lansert, og første byggetrinn med 20 boliger ble lagt ut på markedet.

Nå er annonsen for de nye boligene fjernet fra finn.no.

Adressa spør Johannes Kristianse­n i Groheim AS hva som er bakgrunnen for dette.

– Vi holder på med en omtegning. Vi ser nå på løsninger for andre typer boliger på noen deler av feltet. Vi er i en arbeidsfas­e, og derfor tok vi det bort fra nettet, sier han.

Mindre hus

Kristianse­n forklarer at de største og dyreste husene rett og slett ikke lot seg selge i en tid med stigende renter og kostnader.

– Vi hadde boliger til naermere 10 millioner, men det var dessverre ikke vellykket da tidene endret seg. Markedet er helt annerledes i dag. Vi tegner litt mindre hus, og de må vaere rimelige og husbankfin­ansiert. Vi håper å vaere i gang så fort markedet tar seg opp, og håper det skjer i år. Foreløpig var det for lite bevegelse i markedet til at det var forsvarlig å dra det i gang, sier utbyggeren.

Han ser et trendskift­e i hele bransjen med at nye boliger må bli billigere.

– Vi tror trenden nå er at folk vil vaere fornøyde med eneboliger på 110-120 kvadratmet­er med full pakke som familiebol­ig, men med lavere volum for å få ned kostnaden. Det er ikke bare oss, det er hele bransjen. Selv om tidene blir bedre, tror vi det er riktig måte å bygge på i fremtiden.

Bygger i tre

Planen er nå å forberede seg for å kunne sette i gang når tidene endrer seg en smule.

– Hvis vi kan tilby boliger i Grimstad sentrum, eneboliger og rekkehus, til cirka fem millioner kroner, er ikke det svaert mye mer enn en leilighet i sentrum koster i dag, sier Kristianse­n.

Han trekker frem at det er gunstig å bygge i tre, for treprisene er i ferd med å gå ned igjen, mens betong og stål ikke har gått ned i pris.

– Kjedelig

– Det er kjedelig å trekke det fra markedet, men det er nødvendig for å tegne om og treffe bedre. Nå åpner vi muligheten­e for å bo sentrumsna­ert for veldig mange flere.

Kristianse­n forsikrer at standarden på boligene ikke skal bli lavere når prisene går ned.

– Alle fellesarea­lene blir like flotte, men vi går ned i størrelse for å bygge billigere.

Jobber med Pharos odde

Kristianse­n er også involvert i prosjektet Pharos odde på Odden.

– Det holder vi på å finregne på sammen med entreprenø­r, og har en plan om å få søkt rammetilla­telse allerede i vår. Det er nesten klart til å stikke spaden i jorda, for planen er jo vedtatt.

I motsetning til på Grøm, tror Kristianse­n at de sjønaere leilighete­ne på Odden vil la seg selge slik de er planlagt.

– Jeg tror det er litt mindre konjunktur­avhengig, og selges kanskje til folk som har bolig fra før. Gartneriet vil ha innflytter­e og nyetablere­re som vil bo sentrumsna­ert. Pharos odde er mer rettet mot et voksent publikum. Det er det stor interesse for, selv om det har tatt lang tid.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? BEBYGGES: Det er dette jordet like ved Berge gård som skal bli til boligområd­et Gartneriet.
FOTO: MARTIN HAUGEN BEBYGGES: Det er dette jordet like ved Berge gård som skal bli til boligområd­et Gartneriet.
 ?? FOTO: SKALAHUS ?? BOLIGER: Like ved Berge gård kommer det nye boligområd­et Gartneriet. Slik ble første byggetrinn illustrert i utgangspun­ktet, men nå tegnes det om.
FOTO: SKALAHUS BOLIGER: Like ved Berge gård kommer det nye boligområd­et Gartneriet. Slik ble første byggetrinn illustrert i utgangspun­ktet, men nå tegnes det om.
 ?? ?? UTBYGGERE: Eva og Johannes Kristianse­n eier Aktiv eiendom sør AS, som står bak Gartneriet-utbygginge­n på Grøm. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. FOTO: ARKIV
UTBYGGERE: Eva og Johannes Kristianse­n eier Aktiv eiendom sør AS, som står bak Gartneriet-utbygginge­n på Grøm. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. FOTO: ARKIV

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway