Grimstad Adressetidende

Presten og kompani står klare for show-helg

Med over 40 innslag vil gjengen i Grimstad Teaterverk­sted underholde og utfordre publikum med sang og sketsjer som gir et skråblikk på noe av det som gjerne opptar lokalfolk.

- Beate H. Mikkelsen beate.mikkelsen@gat.no

Premieren på «Du skulle bare visst!» i kulturhuse­t torsdag naermer seg med stormskrit­t.

Tirsdag kveld var tiden kommet for «kost og mask». Da skulle kostymer og sminke, lyd og lys testes og finjustere­s inn mot generalprø­ven onsdag.

– I kveld kjører vi gjennom forestilli­ngen før generalprø­ven i morgen. Vi rigger ferdig scenen, jobber med lyd og lys. Det blir også kostyme- og sminkeprøv­e, forteller regissør og instruktør Lene Lagesen.

Utfordrer

Blant sketsjer og sang får du blant annet oppleve innslag som «Helene sjekker inn på Rådhuset», «Overskride­lsesdirekt­oratet», «Beslutning­skurs», «Skulle gjerne vaert vara» og «Pressekonf­eranse».

– Vi tar opp samfunnsak­tuelle tema og meninger om utviklinge­n av byen. Så lurer vi veldig på hva som foregår innenfor veggene i Rådhuset. Dette skal vi prøve å gi publikum svar på. Hvordan bestemmer og avgjør de saker, hvilke metoder som brukes. Dette har vi satt veldig på spissen, sier Lagesen.

Setter ting på spissen

– Vi lurer også på hva som skjer med Dampskipsb­rygga og når den står klar. Vi leser i avisa om kostnader, og det er stadig snakk om overskride­lser.

– Jeg liker den gamle revysjange­ren som setter ting på spissen. «Du skulle bare visst» er en herlig blanding av verbale og musikalske innslag med eget band på scenen, sier Lene Lagesen.

«Nabokjerri­nga»

Publikum får også servert andre innslag som «Kalde Snitter», «One Night Stand», «Nei til utvikling» og «Sola i Grimstad».

Veteranen Bodil Lunden i rollen som «Nabokjerri­nga» følger godt med fra scenen, og deler sine tanker og bekymringe­r gjennom forestilli­ngen.

Per onsdag er det solgt 520 billetter. Lene Lagesen håper at enda flere sikrer seg en billett, og lover en kveld full av god latter.

Disse står på scenen: Hanne Mørland Johnsen, Dagfinn Knutsen, Justyna Wlaslov, Hilde Lundal, Arne Olsen Sundby, Bjørn Olav Aas Hanssen, Bjørn Tellefsen, Dag Graarud, Vibeke Ryder Egge, Wayni Revesand Fotland, Alf Are Johnsen, Silje Lauve, Bodil Lunden.

 ?? FOTO: BEATE H. MIKKELSEN ?? DAMELAGET MOT HERRELAGET: Det er god variasjon i tempoet på scenen. Her prøver damelaget å stikke av med publikumss­temmene.
FOTO: BEATE H. MIKKELSEN DAMELAGET MOT HERRELAGET: Det er god variasjon i tempoet på scenen. Her prøver damelaget å stikke av med publikumss­temmene.
 ?? FOTO: BEATE H. MIKKELSEN ?? FØLGER MED: Veteranen Bodil Lunden i rollen som «Nabokjerri­nga» deler sine tanker om smått og stort i Grimstad.
FOTO: BEATE H. MIKKELSEN FØLGER MED: Veteranen Bodil Lunden i rollen som «Nabokjerri­nga» deler sine tanker om smått og stort i Grimstad.
 ?? FOTO: BEATE H. MIKKELSEN ?? SANG: Wayni Fotland er blant dem du får se opptre på scenen i løpet av kvelden.
FOTO: BEATE H. MIKKELSEN SANG: Wayni Fotland er blant dem du får se opptre på scenen i løpet av kvelden.
 ?? ?? PRESTEN: I revyen går Bjørn Olav Aas Hansen fra et «One night stand», etter en kveld på Loftet, til syndsforla­telse i rollen som prest. Foto: Beate H. Mikkelsen
PRESTEN: I revyen går Bjørn Olav Aas Hansen fra et «One night stand», etter en kveld på Loftet, til syndsforla­telse i rollen som prest. Foto: Beate H. Mikkelsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway