Grimstad Adressetidende

Tok pulsen på besøket hos 11 menigheter

Mer enn 1.500 til kirke og kirkekaffe på denne søndagen.

-

Innsendt bidrag: «Solstrålen» sang så det gnistret under gudstjenes­ten i Landvik kirke. Til sammen var det mer enn 1.500 mennesker på ulike kirker og menighetsh­us som vi sjekket denne søndagen i mars. Besøket på det enkelte kirkehus varierte fra 50 til 290.

Guds ord ble forkynt, kor og forsangsgr­upper slo an tonene, og barn fikk tilbud om søndagssko­le. Mange koste seg med kirkekaffe og en god prat på slutten av samlingene. Det var søndag!

«I dag er det søndag, det skinner over jord.

Den deiligste av dagene, for liten og for stor.

Med klokkeklan­g og kirkegang og tur i skog og hei.

I dag er det søndag og all verden gleder seg». Ja, slik lyder en gammel og god barnesang. Og slik var det også i Grimstad søndag 3. mars. «Tur i skog og hei» ble overlatt til den enkelte, men det var mye felles klokkeklan­g og kirkegang.

Carson Baptist Church

Ngon Kyone er pastor i den burmesiske menigheten, som holder til i kirkebygge­t de kjøpte sentralt i Grimstad i 2018.

- Vi var over 150 tilstede på søndagens gudstjenes­ten, med folk fra Froland, Tvedestran­d, Arendal og Grimstad. Av og til kommer noen helt fra Valle. Over førti barn deltok på søndagssko­len. Vi holder på cirka to og en halv time i alt, med et skikkelig måltid til slutt. Søndagens tema - forøvrig i hele mars var «Troendes lydighet», forteller pastor Kyone.

Landvik menighet

- Det var duket for stor fest i Landvik kirke denne søndagen, forteller sokneprest Ørjan Kronheim. Og det ble det!

Barnekoret Solstrålen sang så det gnistret, før den yngste delen av forsamling­en gikk ut til barnekirke.

Under prekenen ble deler av konfirmant­gruppa utfordret på hva det vil si at troen blir virkelig, på denne dagen som av presten ble kalt «de hjelpeløse­s søndag».

Under bønnevandr­ingen fikk både små og store bevege seg rundt i kirken og sammen dele tro og opplevelse­r. Som avslutning løftet barnekoret taket, nesten bokstaveli­g, da de sang «Livsglede» sammen med resten av menigheten.

Misjonskir­ken

– Det ble en veldig fin gudstjenes­te på søndag, forteller pastor Odd Arild Berge.- Vi er i en taleserie som heter «Om noen vil følge etter meg…».

Hovedpasto­r Knut Moholt talte utfordrend­e og godt om å forsake noe for å følge Jesus. Guds naervaer rørte ved mange i menigheten, og det ble god respons i forsamling­en på flere ulike vis, sier Berge.

Under kirkekaffe­n ble det holdt auksjon, noe som skapte stort engasjemen­t og mye penger.

Pinsekirke­n

Pinsekirke­n Filadelfia hadde som vanlig gudstjenes­te denne søndag formiddag. Gordon Tobiassen talte om den vanskelige situasjone­n som er i Midtøsten i dag, og de løfter som Bibelen har om landet Israel.

Misjonssal­en

Lovsangste­amet ledet allsangen. Etter gudstjenes­ten gav flere uttrykk for at det var viktig med dette emnet i dagens situasjon.

Også Misjonssal­en Grimstad var godt besøkt under gudstjenes­ten denne søndagen.

Pastor Ove Heradstvei­t talte over teksten i Markus evangelium, hvor Jesus helbreder en gutt med en ond ånd. Pastoren understrek­et at Jesus også helbreder i dag, og delte fra sitt eget vitnesbyrd.

Det var søndagssko­le og nattverd under møtet. Etterpå var det samling med kirkekaffe og frie vitnesbyrd i matsalen.

– Det ble en fin start på søndagen, forteller Heradstvei­t.

Fjaere kirke

Fastegudst­jenesten i Fjaere kirke var godt besøkt og ble en god opplevelse - til ettertanke. Sokneprest Elin-Ann Øvensen ledet menigheten gjennom temaet «kampene i våre liv, og hvor vi vender oss når det røyner på».

Vidar Øvland gledet menigheten med solosang.

Nattverdbo­rdet var dekket.

– Etter gudstjenes­ten var det herlig kirkekaffe med nydelige muffins på menyen, skryter en av de fremmøtte.

Betania

Folk fra mange nasjoner deltok i gudstjenes­ten på søndag.

– Spesielt flott var det å høre en egen sanggruppe med ukrainske ungdommer, forteller pastor Arve Kristian Baekkelund.

Nattverden ble forrettet både på norsk og swahili, av våre kongolesis­ke venner. Talen som Kamilla Austefjord og Linda Berge holdt, ble oversatt til engelsk og ukrainsk.

– Kirkekaffe­n etterpå er nesten like viktig som selve gudstjenes­ten, for der praktisere­s fellesskap og språkunder­visning, understrek­er Baekkelund.

Fevik kirke

- I Fevik kirke feiret vi gudstjenes­te preget av fastetid. Det var fin dåp, flott sang og nattverd, forteller kapellan Simon Eikill.

- På grunn av kirkeårets tekster ble det usedvanlig mye snakk om satan, demoner, djevler og ondskap, både den i oss og den rundt oss. En noe svett liturg kunne lettet konstatere at «ja, så landa vi på beina igjen.», sier kapellanen med et smil.

Norkirken

I Norkirken Grimstad var det stor familiegud­stjeneste denne søndagen.

– Kirken var svaert godt fylt med folk mellom null til nitti, forteller pastor Åge Løsnesløkk­en. Maria Øygard var liturg og inspektør på Bibelskole­n, Renate Rott Orre, talte. Hildegunn Garnes Reigstad hadde ansvar for det musikalske, hvor det var både band, forsangere og barnekor. Etter gudstjenes­ten ble det avholdt et informativ­t og hyggelig årsmøte.

Frikirken

«Bare i deg har min sjel sin ro. Bare i deg, min Gud.»

I Grimstad frikirke ble det en gudstjenes­te i lovsang og ettertanke. Johnny Eskedal talte ut fra egen erfaring om hvor viktig det er at vi setter av tid til å lytte til Gud. - Vi trenger hvile før aktivitet/ hverdag, slo han fast. Etterpå gikk samtalen livlig under kirkekaffe­n, og flere gav uttrykk for at talen gav gjenklang i deres liv, og utfordret oss i vår prioriteri­ng.

Grimstad kirke

Grimstad menighet var samlet til familiegud­stjeneste med tårnagente­r og barnekoren­e G-kor og Singin.

Tårnagente­ne hadde vaert samlet kvelden før, og funnet alt kirkeutsty­ret som «var blitt borte». Agentene fikk utdelt «Agentbevis», boka «Skatten i Liljedal», bokmerke og Tårnagent-bøff. Under takkoffere­t fikk menigheten se fine bilder fra tårnagents­amlingen.

Etter gudstjenes­ten var det velsmakend­e kirkekaffe, saft og kaker. Litt senere ble det også holdt en ny gudstjenes­te, der to av menigheten­s ungdommer ble døpt.

Stein Gjulem

 ?? FOTO: PRIVAT ?? DÅP: Det ble en fin dåpsseremo­ni for familien Strand da hovedperso­nen Lilly ble døpt.
FOTO: PRIVAT DÅP: Det ble en fin dåpsseremo­ni for familien Strand da hovedperso­nen Lilly ble døpt.
 ?? ?? SANG: Band, barnekor og forsangere dro menigheten med i fellessang­en i Norkirken. FOTO: ÅGE LØSNESLØKK­EN
SANG: Band, barnekor og forsangere dro menigheten med i fellessang­en i Norkirken. FOTO: ÅGE LØSNESLØKK­EN
 ?? ?? LIVSGLEDE: Barnekoret Solstrålen sang så det gnistret i Landvik kirke denne søndagen.
LIVSGLEDE: Barnekoret Solstrålen sang så det gnistret i Landvik kirke denne søndagen.
 ?? FOTO: SYNNØVE ESPELAND ??
FOTO: SYNNØVE ESPELAND
 ?? FOTO: SØLVI BAEKKELUND ?? FLOTT SANG: Ukrainske ungdommer gledet Betania-menigheten med flott sang under gudstjenes­ten.
FOTO: SØLVI BAEKKELUND FLOTT SANG: Ukrainske ungdommer gledet Betania-menigheten med flott sang under gudstjenes­ten.
 ?? FOTO: STEIN GJULEM ?? BURMESISK: Ngon Kyone er pastor i den burmesiske menigheten, i kirkebygge­t de kjøpte i 2018. Her var det godt besøk og mye folk i lokalet.
FOTO: STEIN GJULEM BURMESISK: Ngon Kyone er pastor i den burmesiske menigheten, i kirkebygge­t de kjøpte i 2018. Her var det godt besøk og mye folk i lokalet.
 ?? FOTO: MISJONSKIR­KEN ?? KIRKEKAFFE: Under kirkekaffe­n på Misjonskir­ken ble det holdt auksjon, som ga en god inntekt til menigheten­s arbeid.
FOTO: MISJONSKIR­KEN KIRKEKAFFE: Under kirkekaffe­n på Misjonskir­ken ble det holdt auksjon, som ga en god inntekt til menigheten­s arbeid.
 ?? ?? GRIMSTAD KIRKE: Tårnagent 16007 Haakon Alexander Bjerke Henriksen mottok agentbevis fra konfirmant­ene (fra venstre) Aase-Marie Flaaten Kollstrøm, Theodor Rojahn Tjersland, Carl Christian Bjørke Henriksen, Sindre Nordlien Felix. FOTO: TORUN FLØISTAD RIKE
GRIMSTAD KIRKE: Tårnagent 16007 Haakon Alexander Bjerke Henriksen mottok agentbevis fra konfirmant­ene (fra venstre) Aase-Marie Flaaten Kollstrøm, Theodor Rojahn Tjersland, Carl Christian Bjørke Henriksen, Sindre Nordlien Felix. FOTO: TORUN FLØISTAD RIKE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway