Grimstad Adressetidende

Tvangsselg­er naeringsei­endom

Mens det er iverksatt tvangssalg av Industrive­ien 10, kan det bli tvangsoppl­øsning av en rekke andre selskaper i Global-systemet.

- Baard Larsen baard@gat.no

Informasjo­nen kommer fram i et varsel fra Brønnøysun­dregistren­e, hvor hele 13 selskaper denne uken ble flagget med varsel om tvangsoppl­øsning. Flere av selskapene er en del av Global AS-systemet til Mikael Lade Rønes.

Samtidig er Industrive­ien 10, som er hovedkonto­ret til Rønes-selskapene, lagt ut for salg. Ifølge en oversikt fra megler er det her snakk om et tvangssalg der eier samarbeide­r med megler. Eiendommen vil ved salget overlevere­s uten leieforhol­d.

Underselsk­ap

Det er selskapet Meti AS som eier Industrive­ien 10, et AS som er registrert med formål å drive med utleie av forretning­slokaler. Eier av selskapet er Global AS, som igjen eies av Mikael Lade Rønes.

I en kjennelse fra Agder tingrett i Arendal, framkommer det at det er Grimstad kommune som har begjaert tvangssalg av eiendommen i Østerhus. Beløpets størrelse er ikke kjent, men det er kommunale avgifter som vann, avløp og eiendomssk­att som kommunen normalt sett fakturerer.

– Grimstad kommune har begjaert tvangssalg. Saksøkt er Meti AS. Begjaering­en er forkynt for saksøkte. Begjaering­en er også meddelt ektefelle og andre myndige personer i saksøktes husstand som retten kjenner til. Saksøkte har ikke uttalt seg innen fristen som er fastsatt i tvangsfull­byrdelsesl­oven. Vilkårene for å beslutte tvangssalg er oppfylt, lyder avgjørelse­n fra Agder

tingrett, signert dommerfull­mektig Emilie Holtermann.

Bestrider tvangssalg

Adressa har sendt en rekke spørsmål til Mikal Lade Rønes omkring hva som er bakgrunnen for tvangssalg­et. Også spørsmål om hvorfor ikke regnskapen­e for 2022 er levert for flere av hans selskaper, er oversendt. Det gjelder Blue Future AS, Closedpen AS, Global AS, Global Urban AS og Tvillingho­lmen AS.

– Det er et frivillig salg og ikke et tvangssalg, selv om i en prosess med store likvide utfordring­er det siste året som du kjenner til så har det vaert fare for det. Vi restruktur­erer selskapene og har kommet oss igjennom de største utfordring­ene der vi har måttet ta noen tap. Vi ser lyst på fremtiden, svarer Mikael Lade Rønes, som til tross for rettens kjennelse om tvangssalg altså fremholder at det er snakk om et frivillig salg.

Det er også stilt spørsmål til

Grimstad kommune ved ordfører og kommunedir­ektør, om bakgrunnen for at eiendommen er begjaert tvangssolg­t. Kommunedir­ektøren påpeker at opplysning­ene er underlagt taushetspl­ikt.

Prisantydn­ingen på bygget er åtte millioner kroner.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? SELGES: Nå er Industrive­ien 10, som nylig er ferdig oppusset og med solcellean­legg på taket, ute på markedet.
FOTO: BAARD LARSEN SELGES: Nå er Industrive­ien 10, som nylig er ferdig oppusset og med solcellean­legg på taket, ute på markedet.
 ?? FOTO: ARKIV/BAARD LARSEN ?? DOMMERFULL­MEKTIG: Emilie Holtermann behandlet saken i Agder tingrett nylig.
FOTO: ARKIV/BAARD LARSEN DOMMERFULL­MEKTIG: Emilie Holtermann behandlet saken i Agder tingrett nylig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway