Grimstad Adressetidende

Skal lete etter talenter til sommerens store oppsetning

I 2022 og ’23 var det selveste Peer Gynt som var på plakaten. I år er det Brand. Torsdag er det klart for audition for statister til årets forestilli­ng i Fjaereheia.

- Baard Larsen baard@gat.no

Statistans­varlig og skuespille­r Christine Udjus, med røtter fra dypeste Reddalsbyg­da, har på ny ansvaret for å få tak i statister til Fjaereheia og Det Norske Ibsenkompa­niets forestilli­ng i Grimstad.

– Nøyaktig hvor mange vi kommer til å trenge av de forskjelli­ge statistene, er ikke helt landet. Men i år skal Brand ha et gospelkor, så vi er på jakt også etter de som er gode til å synge. I tillegg til dansere, og andre, som vil prøve seg på en scene, forteller Udjus.

– Kult

– Det er jo en unik mulighet ved slike produksjon­er, å blande amatører og erfarne aktører på scenen. Og det er jo dette som er veldig kult, at det blir en del lokale deltakere på Norges mest spektakula­ere scene, sier hun videre.

– Tidligere har vi hatt mange fantastisk­e folk med, og jeg håper at mange av dem har mulighet også i år. Det er plass til mange flere, og vi oppfordrer alle som kan vaere interesser­t, i å ta kontakt. Fortrinnsv­is via e-post, men også på Facebook, kan statistsje­fen videre berette.

Det at man til Fjaereheia i år trenger korister eller sangere, er nytt. Noe som gjør at Det Norske Ibsenkompa­niet åpner opp for enda flere. Egentlig var påmeldings­fristen 1. april, men grunnet påskeferie­n, sier Christine Udjus til GAT at hun utsetter fristen til 2. april.

Sentrum

Årets audution finner sted førstkomme­nde torsdag i Grimstad Kulturhus, mens forestilli­ngene i Fjaereheia er fra 20. til 28. juli. Og som nevnt innledning­svis er det i år Brand som skal rocke steinbrudd­et. Brand er et drama i verseform om presten som stiller de aller største krav til seg selv og sine omgivelser.

– Ettersom vi søker frivillige til vårt fantastisk­e ensemble, og i år også trenger korister til å vaere en del av Brands gospelkor, så søker vi statister i alle aldre. Barn som voksne. Til audition ønsker vi at du forbereder selvvalgt sang, tekst eller dans, sier Udjus.

– Det er musikkavsp­iller tilgjengel­ig og du velger selv om du vil synge a cappella eller bruke mobiltelef­on til singback. Det er ikke piano eller pianist tilgjengel­ig. Du kan meld deg på ved å sende mail til statist@ibsencompa­ny.com innen 2. april. Legg ved CV og skriv hva du ønsker å gjøre på audition (sang/dans/tekst), og gi gjerne beskjed om du har vaert med tidligere og hvor du bor/ kommer fra, avslutter hun.

 ?? FOTO: ARKIV/BEATE H. MIKKELSEN ?? KLARE: Det Norske Ibsenkompa­niet trenger i år igjen statister til en oppsetning i Fjaereheia. Her fra fjorårets runde, med Kåre Conradi og produsent/koreograf André Moi Danielsen
FOTO: ARKIV/BEATE H. MIKKELSEN KLARE: Det Norske Ibsenkompa­niet trenger i år igjen statister til en oppsetning i Fjaereheia. Her fra fjorårets runde, med Kåre Conradi og produsent/koreograf André Moi Danielsen
 ?? FOTO: ARKIV/BAARD LARSEN ?? FJAEREHEIA: Det er amfiet i steinbrudd­et som skal nok en gang benyttes for teaterfore­stilling.
FOTO: ARKIV/BAARD LARSEN FJAEREHEIA: Det er amfiet i steinbrudd­et som skal nok en gang benyttes for teaterfore­stilling.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? STATISTANS­VARLIG: Christine Udjus skal sørge for å få nok frivillige til årets forestilli­ng.
FOTO: PRIVAT STATISTANS­VARLIG: Christine Udjus skal sørge for å få nok frivillige til årets forestilli­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway