Grimstad Adressetidende

Vil anløpe Grimstad

Skipet naermer seg 70 års tjeneste, men er i bedre stand enn på lenge. I september ønsker DS Nordstjern­en å besøke Grimstad.

- Baard Larsen baard@gat.no

Det er i en e-post fra cruisedire­ktør Margit Distler, som har sendt henvendels­e på vegne av Vestland Classic, at ønsket om å anløpe Grimstad er presentert. E-posten er sendt til kommunen, med forespørse­l om kaiplass.

– Vi ønsker å anløpe Grimstad med det historiske skipet

MS Nordstjern­en fra 1956 kommende høst. Ombord kommer det til å vaere mellom 60 og 70 turister, hovedsakel­ig fra Sveits, Østerrike, England og Tyskland, skriver cruisedire­ktøren.

Torskeholm­en

Vestland Classic anfører at det er torsdag 26. september som er aktuell dato, med anløp 0900 på morgenen og avgang 1700 samme dag. Om mulig, har de et ønske om å ligge ved Torskeholm­en.

– Skuta kommer fra Skudenesha­vn, og skal videre til Hundested i Danmark. Hun har en lengde på 80,77 meter, bredde på 12,60 meter og er 4,6 meter dyptgående, kan Distler fortelle om MS Nordstjern­en. Skipet ble bygd av Det Bergenske Dampskibss­elskab som en del av Hurtigrute­ns

kystflåte av hurtigrute­skip.

Vaert her før

Den stolte dame er ikke ukjent med Grimstad som gjestehavn. For ti år siden deltok DS Nordstjern­en i «Grunnlovsk­onvoien», som var en seilas fra nord og til Oslo i forbindels­e med 200-årsmarkeri­ngen for Norges grunnlov. Det var 112 skip i konvoien, like mange som antall representa­nter som ble sendt til Eidsvoll.

– Hun er det skipet som har gått lengst i hurtigrute­fart. Bygget er basert på designet til Ålborgbåte­ne fra 1951 og -52. MS Nordstjern­en ble bygd i Hamburg i Tyskland, og framstår i dag utvendig som ved levering for 68 år siden. Hun ble fredet av Riksantikv­aren i 2012, står det å lese på Wikipedia.

 ?? ?? KOMMER: Det gamle hurtigrute­skipet MS Nordstjern­en har meldt sin interesse for å komme til Grimstad. Her utenfor Lyngenalpe­ne i 2015. Foto: Joachim Kohler
KOMMER: Det gamle hurtigrute­skipet MS Nordstjern­en har meldt sin interesse for å komme til Grimstad. Her utenfor Lyngenalpe­ne i 2015. Foto: Joachim Kohler

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway