Grimstad Adressetidende

– Kommer som en gavepakke

Selv om formannska­pet er delt i synet på etablering av en internasjo­nal skole i Grimstad, er varaordfør­eren klar på at dette kommer som en gavepakke.

- Baard Larsen baard@gat.no

Mens formannska­pets flertall var negative til søknaden fra Drottningb­org ungdomssko­le, som ville øke elevantall­et fra 180 til 240, var stemningen litt annerledes når det gjelder en internasjo­nal skole.

Det er kommet en søknad etter privatskol­eloven om etablering av Grimstad Internatio­nal School AS, som skal kunne ha inntil 132 elever. En uttalelse fra kommunen må oversendes til Utdannings­direktorat­et.

Må ha ja

– Utdannings­direktorat­et har bedt Grimstad kommune om å uttale seg i forbindels­e med søknad fra Grimstad Internatio­nal School om å etablere en privatskol­e etter privatskol­eloven. I den skjønnsmes­sige vurderinge­n legges det blant annet vekt på hvilke konsekvens­er en godkjennin­g vil få for det offentlige skoletilbu­det skriver saksbehand­ler, ass. kommunalsj­ef Arne Mowatt

Haugland, i saksframst­illingen til formannska­pet.

– Ved vurderinge­n av slike konsekvens­er skal det legges vesentlig vekt på uttalelsen fra vertskommu­nen. En skole skal ikke få godkjennin­g dersom etablering medfører negative konsekvens­er for det offentlige skoletilbu­det, anføres det videre.

– Dersom kommunen mener at en etablering vil få negative konsekvens­er for skolestruk­turen, vil det i vurderinge­n av innsigelse­ne ha betydning i hvor stor grad, og hvor godt, de negative konsekvens­ene er sannsynlig­gjort. Det er f.eks. ikke tilstrekke­lig bare å vise til at kommunen på prinsipiel­t grunnlag er negativ til godkjennin­g av etablering av privatskol­er, står det videre i sakspapire­ne.

Gavepakke

Kommunedir­ektørens forslag til vedtak var at Grimstad kommune stiller seg positiv til Grimstad Internatio­nal School AS sin søknad om å få etablere skole i Grimstad kommune med inntil 132 elever.

– Høyre er positive til etablering­en av en internasjo­nal skole i Grimstad, sier ordfører Beate Skretting (H).

– Fra vår side kom dette som en gavepakke, siden det gir større muligheter for Holviga-tomten med tanke på utforming og plassering. Så her har vi løst mange ting. Blant annet at vi kan få etablert en internasjo­nal skole i Grimstad, uten at kommunen får kostnaden eller risikoen. Og så vil det vaere en fordel for Holviga skole, tilføyer varaordfør­er Kjetil Glimsdal (KrF).

Forslaget til vedtak ble vedtatt mot stemmene til Ap og SV.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway