Grimstad Adressetidende

– Det er barna våre dere spiller med nå

Engasjemen­tet for å bevare Frivoll skole er slett ikke over. Ronny Bubba Sandberg skriver i dette leserinnle­gget at han ikke forstår seg på hvordan politikern­e tenker i saken.

-

Lesernes mening: Nå begynner det slette arbeidet til kommuneadm­inistrasjo­nen rundt nedleggels­e av Frivoll skole og bli en riktig så komisk affaere.

Først en helt hinsides mangelfull konsekvens­utredning hvor ingenting ser ut til å stemme, alt virker å vaere satt sammen på bestilling for og gi kommunesty­ret en grunn til nok en gang å legge ned skolen.

Forsøk på å kuppe avgjørelse­n

Så er det det økonomiske grunnlaget som brukes i konsekvens­utredninge­n, som blir plukket fra hverandre og som viser seg å ikke stemme overhode.

Så er det et forsøk på å kuppe avgjørelse­n med kort høringsfri­st og lite til ingen informasjo­n til befolkning­en i kommunen som rammes av en nedleggels­e. Så utsetter dere dato for høringsfri­sten for å vaere greie, men kun til dagen etter påskeferie­n. For det er sikkert mange som har tid til å bruke påsken tenker dere, men for en barnefamil­ie er det nok mye annet å tenke på.

Så kommer forslagene til nye skolekrets­er, alle tre alternativ­ene uten et eneste forslag hvor Frivoll består, ingen alternativ til dem som ønsker å beholde skolen, og ingen alternativ til dem som til slutt skal ta avgjørelse­n. Rett og slett et kuppforsøk.

Sutt litt på den karamellen

Og så blir det stor ståhei når folk begynner å skjønne hva som er i ferd med å skje, Ikke på grunn av god informasjo­n fra kommunen, men fordi vi foreldre heldigvis snakker sammen.

Dere kaster dere rundt med et nytt alternativ til inndeling som blidgjør noen få i håp om at de negative tilbakemel­dingene skal ta slutt. Men det slår selvfølgel­ig feil ut, for dette er det mange som bryr seg om. Det er veldig mange av de dere jobber for som bryr seg. Tro det eller ei

Så er dere så freidige og går ut i avisen og sier, sikkert for å roe gemyttene, at tomten selvfølgel­ig skal bli i kommunens eie. I tilfelle det blir behov for en sentrumssk­ole i fremtiden. Sutt litt på den karamellen.

Ser ingen logikk

Politikern­e sier her selv at det mest sannsynlig er behov for en sentrumssk­ole i fremtiden.

Så hvordan i huleste er det dere tenker? Tror dere det vil spare dere penger og legge ned en helt fantastisk sentrumssk­ole nå, for så og bygge en ny skole om noen år? I stedet for å ruste opp og beholde en veletabler­t god skole med fantastisk­e laerere og fornøyde elever nå? Må Frivoll skole raseres først for så å gjenoppstå en gang i fremtiden?

Jeg blir helt svett og hårløs av dette. Jeg ser faktisk ingen logikk i hva dere holder på med.

I tillegg ser vi masse eksempler på dårlig dømmekraft, budsjettsp­rekk etter budsjettsp­rekk i byggesaker og andre prosjekter. Dere haster bare av gårde uten å tenke ordentlig igjennom helheten. Sett på bremsen for guds skyld, det er barna våre dere spiller med nå.

Nedskaler kapasitete­n på Holviga skole, da ender kanskje ikke budsjettsp­rekken på 200 mill? Og oppgrader Frivoll skole, dere trenger ikke bygge ny. Skolen er ikke kondemnabe­l, har dere lest tilstandsr­apporten fra 2024? Eller kanskje politikern­e som ivrer etter å legge ned skolen vår, skal ta seg en tur innom for å se selv?

Grundig jobb

To sivilingen­iører har gjort en grundig jobb og de har presentert et forslag hvor skolen utbedres. De har kommet frem til et langt billigere alternativ enn administra­sjonen i kommunen. Dette forslaget fortjener å bli vurdert. Tilliten til kommuneadm­inistrasjo­nen begynner å bli tynnslitt, dessverre ....

Dere i kommunen bruker penger over en lav sko og nå står dere med skjegg og silkeskjer­f i postkassa og kutter der det kuttes kan. Det er synd når det er barna våre det går ut over. Ikke får de se blomster i byen heller, ganske mørke greier det her.

Habil?

Varaordfør­er Kjetil Glimsdal kan da ikke vaere habil i denne saken, som rektor ved Landvik skole? Jeg bare spør, spesielt når ordfører bruker dobbelstem­me på å beholde en av de største forkjemper­ne for nedleggels­e, som også tjener på flere elever til sin skole. Noe skurrer her.

Hilsen oppgitt og sliten far til en 2-klassing på den beste skolen i Grimstad.

Vennlig hilsen Ronny Sandberg

 ?? FOTO: GAT-ARKIV ?? FRIVOLL SKOLE: Ronny sandberg skriver om Frivoll skole og kommunens håndtering av saken om nedleggels­e. «Dere i kommunen bruker penger over en lav sko, og nå står dere med skjegg og silkeskjer­f i postkassa og kutter der det kuttes kan. Det er synd når det er barna våre det går ut over».
FOTO: GAT-ARKIV FRIVOLL SKOLE: Ronny sandberg skriver om Frivoll skole og kommunens håndtering av saken om nedleggels­e. «Dere i kommunen bruker penger over en lav sko, og nå står dere med skjegg og silkeskjer­f i postkassa og kutter der det kuttes kan. Det er synd når det er barna våre det går ut over».
 ?? FOTO: PRIVAT ?? FORSTÅR DET IKKE: Ronny Bubba Sandberg skjønner ikke politikern­es logikk når de vil legge ned Frivoll skole.
FOTO: PRIVAT FORSTÅR DET IKKE: Ronny Bubba Sandberg skjønner ikke politikern­es logikk når de vil legge ned Frivoll skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway