Grimstad Adressetidende

– Mine hverdagshe­lter gjør en unik jobb

Hyllet de ansatte da barnehagen feiret jubileum.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Forleden dag var det stor fest med ansatte, barn og foreldre i Østerhus barnehage. Det er nemlig 40 år siden barnehagen åpnet dørene, og det måtte selvsagt feires.

Styrer Elisabeth Aas Klemmetsen holdt tale og takket barnehagen­s eier Landvik sogn og og sogneprest Ørjan Kronheim for et godt samarbeid, men ikke minst takket hun barnehagen­s ansatte. De er i hennes øyne hverdagshe­lter.

– Grunnen til at vi kan stå her sammen, etter 40 år, er takket vaere barnehagen­s fantastisk­e medarbeide­re. Dere er de viktigste brikkene vår barnehage kan ha, for å kunne gi barna trygge, gode og laererike dager i barnehagen. Dere er ikke bare en ansatt, men en hverdagshe­lt i saerklasse, sa hun.

Løser mange oppgaver

Klemmetsen utdypet hva hun mener med hverdagshe­lter.

– Som hverdagshe­lter er vi ikke bare vikarer, assistente­r, fagarbeide­re, pedagogisk­e leder eller styrer som jobber i en barnehage. Vi fyller så uendelige mange andre roller og yrker også, sa hun.

I en barnehage er man nemlig kokk, servitør og renholdsar­beider, påpekte hun.

– Vi er diktere, forfattere og låtskriver­e. Vi skal også vaere en sykepleier, brannsjef og litt politi. Vi skal få vaere oss selv, en kollega, en venn og foreldre til egne barn. Vi skal vaere skuespille­re, leke hund og katt, og ikke minst leke med tall og bokstaver. Vi er butikkeier­e som selger is og kaker av ulike salg. Andre dager er vi vaktmester­e på huset og sikkerhets­sjefer som passer på at sikkerhete­n rundt barnehagen er trygg for lek ute og inne.

Givende og viktig

– Mine hverdagshe­lter gjør en unik jobb med å se, lytte og vaere til stede for det enkelte barnet. Vi trøster, og vi hjelper. Vi plastrer og gir barnet et trygt fang når motbakkene blir for tunge å baere alene. Vi strekker oss langt for å gi barna den tryggheten, omsorgen og varmen de trenger for å bli sterke og få troen på seg selv. En tro på at jeg er god nok som jeg er, sa Klemmetsen.

Hun trakk frem hvor heldige de ansatte er som får ta del i barnas utvikling.

– Vi får vaere til stede når barna oppnår nye milepaeler i livet sitt. Alt fra de første skrittene, til å mestre selvstendi­g hetsfasen der de skal kunne kle seg selv og smøre sin første brødskive på egenhånd.

Menighetsb­arnehage

Barnehagen har en kristen formålspar­agraf.

– Jeg er så stolt og takknemlig fordi jeg får lov til å vaere styrer for mine hverdagshe­lter i en menig hetsbarneh­age. En menig hetsbarneh­age der vi sammen, som team, kan utgjøre en forskjell i barnas liv. for, uten mine hverdagshe­lter, hadde ikke dette vaert mulig.

Til slutt takket hun også foreldrene.

– Tusen takk alle foreldre, for at vi får lov til å låne deres dyrebare barn, hver dag. Vit at vi gleder oss over hverdagene og at vårt fokus er å lage gode dager for alle barn hver dag. For Østerhus barnehage skal for alltid vaere et godt sted å vaere - et godt sted å laere.

Dette siste står også å lese under barnehagen­s splitter nye logo, som ordfører Beate Skretting (H) var med på å avduke. Både hun og kirkeverge Alexander

Paul holdt også tale hvor de gratulerte jubilanten, før det vanket både kake og is til barna som på det tidspunkte­t hadde ventet tålmodig på akkurat det.

 ?? ?? NY: Styrer ELisabeth Aas Klemmetsen kunne vise frem barnehagen­s nye logo. Foto: Martin Haugen
NY: Styrer ELisabeth Aas Klemmetsen kunne vise frem barnehagen­s nye logo. Foto: Martin Haugen
 ?? ?? GLADE: De ansatte i Østerhus barnehage fikk på seg nytt arbeidstøy med barnehagen­s nye logo i anledning 40-årsjubilee­t. Her ser vi (bak fra venstre) Grethe Fredén, Tina Håland, Hege Linga, Anne Cathrine Søfteland, Hege Jørgensen, Ann Kristin Glimsdal med Ada Oline GLimsdal på armen, (foran fra venstre) Aneta Szykula, styrer Elisabeth Aas Klemmetsen, Beth Tran og Elin Lunde. Foto: Martin Haugen
GLADE: De ansatte i Østerhus barnehage fikk på seg nytt arbeidstøy med barnehagen­s nye logo i anledning 40-årsjubilee­t. Her ser vi (bak fra venstre) Grethe Fredén, Tina Håland, Hege Linga, Anne Cathrine Søfteland, Hege Jørgensen, Ann Kristin Glimsdal med Ada Oline GLimsdal på armen, (foran fra venstre) Aneta Szykula, styrer Elisabeth Aas Klemmetsen, Beth Tran og Elin Lunde. Foto: Martin Haugen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway