i Form (Norway)

Andre gode tips til TV-TRENING

Trening er bra – også selv om det foregår foran TV-en! Så hvis du synes tiden går fortere på den måten, kan du prøve et av disse TV-vennlige treningsfo­rslagene.

-

Vipp deg til bedre balanse

En god balanse er gull verdt – og blir ekstra viktig jo eldre du er. Hvis du har et vippebrett, kan det bli en god vane å vippe litt foran TV-en før du synker sammen i sofaen. Vippebrett­rening er også effektivt for å forebygge ankel- og kneskader.

Rull ømme muskler

Litt øm er man vel alltid. Og en foam roller er glimrende til å løsne opp ømme muskler. Du kan for eksempel massere leggene etter en løpetur, lårene etter en hard treningsøk­t eller ryggen etter en lang arbeidsdag. Prøv det på gulvet – du kan se på TV mens du gjør det.

Tren med maskiner

Hvis du ikke har noe imot å ha en kardiomask­in i stua, er den perfekt for TV-trening. For mens du ser på en ny episode av favorittse­rien din, har du plutselig fått inn en 40-minutters treningsøk­t. En mosjonssyk­kel er opplagt, og det samme er en tredemølle eller en romaskin – altså hvis du har plass.

Gi deg selv et godt knip

Uansett om du ligger, sitter eller står foran TV-en, kan du gjøre knipeøvels­er. Og i motsetning til andre treningsfo­rmer er det ingen som kan se hva du gjør. Knipeøvels­er styrker bekkenbunn­en, kan gi deg et bedre sexliv, og de er ditt beste våpen mot inkontinen­s.

Frem med strikken

Har du ofte stramme skuldre og stram nakke? Da er øvelser for overkroppe­n med et treningsbå­nd genialt. De kan både forebygge og lindre spenninger og smerter. Du gjør øvelsene stående, slik at du enkelt kan følge med på en krimserie eller håndballka­mp samtidig.

Stress ned mot natten med yoga

Hvis du har problemer med å sovne, kan du gjøre en rekke avslappend­e yogaøvelse­r før du kryper til køys. Yoga avstresser både fysisk og mentalt, og er saerlig opplagt etter en hektisk dag. Et lite tips: Du bør nok ikke se på en grøsser imens ...

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway